Hurtig, nemt og let måltid som smager fantastisk og tilmed er sundt. Det er nøgleordene i denne opskrift på omelet med parmesan. Du kan lave denne omelet både åben eller som en lukket omelet. Man lukker omeletten så den holder bedre på varmen og smagen. Det er vigtigt at stege ingredienser på en anden pande, så alle ingredienser i omeletten er varme, derved bliver varmen i hele omeletten høj.
Gå til
Opskrift med noter
Omelet med parmesan
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 150 g Parmaskinke (eller parma)
- 6 stk. Æg (Store)
- 3 spsk. Sødmælk
- 2 spsk. Smør
- 2 spsk. Olivenolie
Fyld
- 6 stk. Tomat ((cherrytomat))
- ½ stk. Skalotteløg
- 2 dl Ærter (frosne)
- 1 stk. Peberfrugt
- 2 spsk. Smør
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. Salt
- 1 knivspids Friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skyl og rens grøntsager og krydderurter og dup dem tørre.
- Pil og hak løget fint.
- Skær tomater i halve. Skær rød peber i skiver. Damp de frosne ærter eller kog dem kort.
- Pisk æg, mælk, salt og friskkværnet peber sammen i en skål. Tag en stor stegepande og kom lidt olivenolie og smør på og varm det op. Hæld halvdelen af æggemassen på den varme stegepande og skrue lidt ned for varmen. Steg æggemassen til den hæver og får lidt farve i bunden.
- Tag en anden stegepande og tænd for varmen og kom olivenolie og smør på. Svits parmaskinke til den har fået lidt farve,
- Kom hakket løg, halve tomater, rød peber i strimler og ærter på panden og rør det hele godt sammen, til det hele er varmet op.
- Læg halvdelen af fyldet på halvdelen af omeletten. Krydr med salt og peber. Riv godt med parmesan over, og drys evt. lidt friskhakket basilikum over også. Fold den anden halvdel over så du får en lukket omelet.
- Gentag dette til næste omelet.
Noter
- Du kan udelade at folde omelet og så bare lægge fyldet ovenpå hele omelet.
- Du kan komme lidt friskhakket basilikum i omelet.
- Du kan lave to omeletter samtidigt, på hver sin stegepande, hvis du vil undgå ventetid.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Omelet med grøntsager og ost
Vi putter masser af gode og sunde grøntsager i omeletten, så vi kompenserer lidt for den dejlige ost, som virkelig giver en god smag til omeletten. Omelet laves ofte af rester i køleskabet, så du kan variere og tilsætte dine yndlings grøntsager til omeletten, efter hvad du lige har i køleskabet når du vil lave den.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 20 min. Til 2 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 150 g Parmaskinke
- 6 stk. Æg Store
- 3 spsk. Sødmælk
- 2 spsk. Smør
- 2 spsk. Olivenolie
🍳Fyld
- 6 stk. Tomat (cherrytomat)
- ½ stk. Skalotteløg
- 2 dl Ærter frosne
- 1 stk. Peberfrugt
- 2 spsk. Smør
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. Salt
- 1 knivspids Friskkværnet peber
🥬Pynt
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skyl og rens grøntsager og krydderurter og dup dem tørre.
- Pil og hak løget fint.
- Skær tomater i halve. Skær rød peber i skiver. Damp de frosne ærter eller kog dem kort.
- Pisk æg, mælk, salt og friskkværnet peber sammen i en skål. Tag en stor stegepande og kom lidt olivenolie og smør på og varm det op. Hæld halvdelen af æggemassen på den varme stegepande og skrue lidt ned for varmen. Steg æggemassen til den hæver og får lidt farve i bunden.
- Tag en anden stegepande og tænd for varmen og kom olivenolie og smør på. Svits parmaskinke til den har fået lidt farve,
- Kom hakket løg, halve tomater, rød peber i strimler og ærter på panden og rør det hele godt sammen, til det hele er varmet op.
- Læg halvdelen af fyldet på halvdelen af omeletten. Krydr med salt og peber. Riv godt med parmesan over, og drys evt. lidt friskhakket basilikum over også. Fold den anden halvdel over så du får en lukket omelet.
- Gentag dette til næste omelet.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan udelade at folde omelet og så bare lægge fyldet ovenpå hele omelet.
- Du kan komme lidt friskhakket basilikum i omelet.
- Du kan lave to omeletter samtidigt, på hver sin stegepande, hvis du vil undgå ventetid.
❓ FAQ
En åben omelet har ofte så meget fyld at man ikke kan lukke den, så fyldet lægges derfor ovenpå. En lukket omelet, har mindre fyld og man lukker den, for at holde på varmen, så omeletten er delikat til sidste stykke.
Ja, man kan tilsætte lidt friskhakket rød chili.
Ja. Du kan tilbyde et tykt stykke frisk rugbrød som omelet kan ligge ovenpå, hvis du vil gøre retten mere mættende.
Nej
Omelet med parmesan kan holde sig frisk ca. 1 dag i køleskabet i en tætsluttet beholder.
Kommentarer
Ingen kommentarer