Klatkager skal være ca. 1 ½ cm. i tykkelsen og må gerne være gyldne og sprøde ved servering. Klatkager med vanilje er en klassisk dessert som typisk laves på overskydende risengrød. Du kan tilsætte kardemomme i stedet for vanilje eller vælge at tilsætte begge krydderier.
Smid aldrig overskydende risengrød ud, du kan lave lækre sprøde klatkager af risengrøden. Klatkager med vanilje og marmelade, er en dejlig mættende dessert som især børn er vilde med. Det er også en god dessert, fordi man kan bruge risengrøden i stedet for, at smide den ud.
Opskrift med noter
Klatkager med vanilje
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 500 gram Risengrød (kold)
- 2 stk. Æg
- 1 spsk. Flormelis
- ½ stk. Vaniljestang (Eller 1 tsk. vaniljesukker)
- 2 spsk. Smør
Sådan gør du
- Lav stiftpisket guf af hvider.
- Pisk æg, vanilje, og flormelis sammen.
- Vend det i de stiftpiskede hvider.
- Vend derefter blandingen i risengrøden.
- Kom en klat smør på en stegepande.
- Kom en god klat risengrød på panden og steg den gylden og sprød.
- Beregn ca. 4 minutter på hver side.
- Forsæt indtil alle klatkager er lavet.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Servering
- Serveres med Marmelade, kirsebærsauce, sukker, brun farin eller honning
Prøv også opskrift på risengrød med kanel
Tips
Du kan røre lidt frisk appelsinsaft i risengrøden inden du steger klatkager. Giver sprøde klatkager og ekstra smag.
Kommentarer
Ingen kommentarer