Her får du en virkelig lækker dessert, som er dejlig både er frisk og mild i smagen pga. det lækre samspil mellem de syrlige rabarber og ladyfingers. Rabarber tiramisu med mascarponecreme, er en perfekt dessert at servere, når der skal være gæster i huset, da den med fordel, kan laves dagen før. Prøv også rabarber crumble med vanilje
Gå til
Rabarber
Til Rabarber tiramisu med mascarponecreme, er det er vigtigt, du ved hvilke rabarber du bruger, da der er meget stor forskel på, hvor meget oxalsyre de indeholder. Man kan som fingerregel sige, at jo større og grønnere en rabarberstilk er, jo mere syre indeholder den, og jo mindre kulinarisk værdifuld er den. De helt små røde rabarber, ofte kaldet vinrabarber eller jordbærrabarber er de bedste, og de har en dejlig frisk pirrelig smag der prikker til tungen.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 6 timer og 10 min. Opskrift til 8 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Rabarbergrød
Mascarponecreme
- 4 stk. Æg
- 70 g Rørsukker
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 200 g Mascarpone
🥗Tilbehør
- 200 g Ladyfingers
- 1 dl Amaretto mandellikør
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Rabarbergrød
- Skyl rabarberstilke og skær det nederste på stilken væk. Er stilke grønne fjernes den grønne stilk. Kun røde stilke har god smag. Skær dem ud i små stykker og kom dem i en gryde.
- Hæld sukker over. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og kom det hele i gryden sammen med den tomme stang og non-oxal. Hæld vandet i gryden og kog det hele langsomt op. Rør godt rundt hele tiden.
- Lad det småsimre i ca. 15 minutter under låg og sæt det derefter til side til afkøling uden låg.
Mascarponecreme
- Tag to skåle og slå æg ud og del dem i æggehvider og æggeblommer. Pisk æggehvider helt stive med et piskeris og sæt det til side.
- Derefter piskes æggeblommer,
- Pisk æggeblommer, vaniljesukker og sukker sammen i den anden skål indtil du har en cremet æggesnaps. Rør mascarpone i æggesnapsen uden at piske. Rør derefter de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i, så du har en luftig mascarponecreme.
- Hæld amaretto i en skål eller tallerken. Dyb og rul ladyfingers på alle sider og sæt dem i bunden af et ildfast fad indtil alle er brugt.
- Hæld rabarbergrød over ladyfingers og glat det hele med en flad kniv.
- Til sidst hælder du mascarponecremen over og glat det hele igen med en paletkniv.
- Stil den ind i køleskabet i mindst 6 timer eller natten over.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Brug også det hvide stykke nederst på rabarberstik, da der her er mild rabarbersmag smag.
- Jo længere oppe på stilken hvor bladet sidder, jo mere syre er der.
- Du kan erstatte mascarpone med flødeskum tilsat lidt vanilje.
Man kan lave Rabarber tiramisu dagen før man får gæster, da den bliver bedre efter nogle timer.
Ja, man kan erstatte mascarponecreme med flødeskum tilsat vaniljesukker.
Ja, spis ikke de rå rabarberstilke da de er let giftige når de er rå. Det samme gælder rabarberblade.
Opskrift med noter
Rabarber Tiramisu
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Glasskål
Ingredienser
Mascarponecreme
- 4 stk. Æg
- 70 g Rørsukker
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 200 g Mascarpone
Tilbehør
- 200 g Ladyfingers
- 1 dl Amaretto (mandellikør)
Sådan gør du
Rabarbergrød
- Skyl rabarberstilke og skær det nederste på stilken væk. Er stilke grønne fjernes den grønne stilk. Kun røde stilke har god smag. Skær dem ud i små stykker og kom dem i en gryde.
- Hæld sukker over. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og kom det hele i gryden sammen med den tomme stang og non-oxal. Hæld vandet i gryden og kog det hele langsomt op. Rør godt rundt hele tiden.
- Lad det småsimre i ca. 15 minutter under låg og sæt det derefter til side til afkøling uden låg.
Mascarponecreme
- Tag to skåle og slå æg ud og del dem i æggehvider og æggeblommer. Pisk æggehvider helt stive med et piskeris og sæt det til side.
- Derefter piskes æggeblommer,
- Pisk æggeblommer, vaniljesukker og sukker sammen i den anden skål indtil du har en cremet æggesnaps. Rør mascarpone i æggesnapsen uden at piske. Rør derefter de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i, så du har en luftig mascarponecreme.
- Hæld amaretto i en skål eller tallerken. Dyb og rul ladyfingers på alle sider og sæt dem i bunden af et ildfast fad indtil alle er brugt.
- Hæld rabarbergrød over ladyfingers og glat det hele med en flad kniv.
- Til sidst hælder du mascarponecremen over og glat det hele igen med en paletkniv.
- Stil den ind i køleskabet i mindst 6 timer eller natten over.
Noter
- Du kan erstatte vaniljesukker med ægte vanilje.
- Kig på flasken med Non-oxal og følg brugsanvisningen. Normalt skal man bruge 2 tsk. per kilo rabarber.
- Smag på rabarbergrød om den har syre og om den er for syrlig. Enten skal der tilsættes ekstra sukker eller non-oxal.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer