Braiseret kål med friske krydderurter
Af Min madopskrift
Tilbehør til 4 personer
Kål er hvad groft hvedemel er overfor hvidt hvedemel. Det er grovere, sundere, og giver en mættende fornemmelse. Der er ingen grund til ikke at erstatte salat med kål. Kål er meget velsmagende og der er mange flere tilberednings muligheder med kål end med salat.
Braiseret kål er en af vores bedste opskrifter som tilbehør til maden. Braiseret kål er en rigtig ”pigeret” da den er sund, smager godt og godt mættende. Derudover er kål slankende, da man hurtigere bliver mæt af kål.
Prøv at lave dette velsmagende tilbehør, næste gang du f. eks laver frikadeller. Her er braiseret kål en god modvægt til al den fede sovs og flæskekød.
Forårsløg er tilføjet for at give retten lidt ekstra smag.
Tilbehør braiseret kål:
- ½ Kinakål
- ¼ Spidskål
- 6 stk. Forårsløg
Krydderurter:
- Frisk rosmarin
- Frisk estragon
- Frisk timian
- Spidskommen
- Paprika
- Oregano
- 2 spsk. honning
- Saften af en citron
Braiseret kål:
Snit kinakål, spidskål og skær forårsløg ud i 2 cm skriver. Kinakål kasseres det yderste grønne, som evt. kan bruges som separat salat. Det er kun den hvide stængel som skal bruges på panden eller wok.
Hæld det hele i en varm wok eller pande med krydderolie eller almindelig olie, og svits det hurtigt ved høj varme.
Når det har fået lidt farve tilsættes de friske krydderurter og de tørre krydderier. Svits det lidt igen, og rør rundt, så der ikke er noget som brænder på.
Tilsæt evt. ekstra olie. Tag det af varmen og rør honning eller andet sødemiddel i, mens det stadig braiserer lidt. Smag til med citron.
Mængden af friske krydderurter afhænger af hvilke man bedst kan lide, men en til to spsk. af hver er passende.
Spises straks eller opbevares i en dyb tallerken med folie over indtil det skal servers.
Kommentarer
Ingen kommentarer