Køb fiskefarsen færdig eller lav den selv. Her får du opskriften hjemmelavet fiskefars til lækre fiskefrikadeller, lige som den du køber færdig hos fiskemanden eller supermarkedet. I denne opskrift serverer vi fiskefrikadeller med ovnstegte kartofler og frisk salat, men fiskefrikadeller med frisk rugbrød, er også godt til frokost.
Gå til
Fiskefrikadeller med smag
Man kan spise fiskefrikadellerne som de er, men der kan også kommes forskellige krydderier i farsen. Finthakket purløg, estragon, persille, dild, kørvel, brøndkarse og forårsløg er alle krydderurter der kan tilsættes farsen, hvis der ønskes lidt ekstra smag.
Tørre krydderier
Hvis der ønskes at krydre med tørre krydderier, vil lidt revet muscatnød, stødt paprika, stødt karry også kunne bruges til, at give lidt anderledes og ekstra smag.
Opskrift med noter
Hjemmelavede fiskefrikadeller af hjemmelavet fiskefars
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
Fremgangsmåde fars til fiskefrikadeller:
- Hæld fiskekødet f.eks. torsk, i en blender eller foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser. Kør indtil kødet er findelt.
- Sæt det i køleskabet en times tid, for at det kan samle sig.
- Fremgangsmåde stegning af fiskefrikadeller:
- Varm fedtstoffet op på en pande ved middel varme. Form frikadellerne med en ske og sæt dem på panden.
- Sæt skeden i et glas vand, hver gang der er formet en frikadelle. Dette gør det lettere at forme frikadellen.
- Steg frikadellerne ved middel varme i ca. 8 minutter på hver side. Vend flere gange.
Servering
- Server de lune fiskefrikadeller med remoulade og rugbrød i skiver.
- Eller, tilbyd ovnbagte kartofler serveret med smørsovs fra panden.
- Frikadellerne er gode på rugbrød dagen efter, da smagen koncentreres.
Noter
- Serveres med rugbrød, remoulade og citron skåret i både
- Serveres med ovnstegte kartofler og en frisk salat
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 20 min. Samlet tid er ca. 40 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 500 g torsk (uden skind)
- 1 stk. løg
- 1 stk. æg
- 1½ dl. letmælk (økologisk )
- 2 spsk. majsstivelse
- 1 tsk. salt og peber
- 2 spsk. margarine (til stegning)
🍽Servering
- 1 stk. Citron (skåret i både)
- 200 g remoulade
- 600 g rugbrød (i skiver)
- 1200 g kartofler
- 600 g salat
- Remoulade
- salatblade
- Citron skåret i både
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmåde fars til fiskefrikadeller:
- Hæld fiskekødet f.eks. torsk, i en blender eller foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser. Kør indtil kødet er findelt.
- Sæt det i køleskabet en times tid, for at det kan samle sig.
- Fremgangsmåde stegning af fiskefrikadeller:
- Varm fedtstoffet op på en pande ved middel varme. Form frikadellerne med en ske og sæt dem på panden.
- Sæt skeden i et glas vand, hver gang der er formet en frikadelle. Dette gør det lettere at forme frikadellen.
- Steg frikadellerne ved middel varme i ca. 8 minutter på hver side. Vend flere gange.
🍽Servering
- Server de lune fiskefrikadeller med remoulade og rugbrød i skiver.
- Eller, tilbyd ovnbagte kartofler serveret med smørsovs fra panden.
- Frikadellerne er gode på rugbrød dagen efter, da smagen koncentreres.
John Andersen
God sund kristelig føde.