Denne lækre asiatisk inspireret hovedret kan laves på ca. 30 minutter. Laks i mascarponesauce svitses i chili og hvidløg. Porrer og fennikel giver en pikant smag. Retten serveres med en god pasta eller ris nudler. Vi anretter også retten med frisk salat, men den kan også serveres som den er uden andet tilbehør. Laks kan erstattes af andre skaldyr som rejer eller hummer.
Prøv også fedtfattig laks i spinat.
Gå til
Laks i ovn
Man kan tilberede laks i mascarponesauce på komfuret, men det er noget nemmere, bare at komme det hele ind i ovnen. Laks beholder også bedre sin smag når den tilberedes i ovnen. Hvis man foretrækker at lave det hele på en pande, skal laks vendes ned i saucen, så den får varmen fra saucen og bliver tilberedt og mør på denne måde. Der skal bruges en speciel pande der kan tåle, at komme i ovnen. Vi bruger en stor 30 cm støbejernspande, der er lidt tung, men den har en god varmefordeling, så den er velegnet både til, at komme i ovnen, men også meget velegnet at benytte, som almindelig stegepande.
Opskrift med noter
Laks i mascarponesauce
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 500 g Laksefilet (uden skind)
- 2 stk. Porrer
- 2 stk. Forårsløg
- ½ stk. Fennikel
- ¼ stk. Chili
- 2 fed Hvidløg
- 1 spsk. Smør
- 1 spsk. Olivenolie
- 150 g Mascarpone
- 1 dl Mælk (gerne sødmælk)
- 1 dl Grøntsagsbouillon
- ½ stk. Citron (Økologisk)
- 1 bundt Dild (frisk )
- 1 tsk. Salt og knivspids peber
Sådan gør du
- Skyl porrer ekstra godt så jord skylles væk. Skyl fennikel og forårsløg og skær det hele i tynde skiver.
- Pil hvilløg og hak chili og hvidløg fint.
- Svits porrer og fennikel i lidt smør og olivenolie på en stor stegepande i ca. 1 minut. Tilsæt chili og hvidløg og svits det hele yderligere 1 minut.
- Nu hældes mascarpone, mælk og grøntsagsbouillon over under omrøring. Skrue ned for varmen og lad det hele simre. Rør rundt og forsæt et par minutter.
- Skyl citron og riv det gule af citron og kom det i retten under omrøring. Skyl dild og hak den fint. Kom ca. halvdelen eller 1 spsk. i retten under omrøring. Krydr med salt og peber. Smag til med citronsaft.
- Hæld det i et ildfast fad. Bruger du en støbejernspande sættes denne i ovnen.
- Tag nu laks og skær den i store firkanter og anret dem i saucen. Krydr igen med salt og peber og sæt det midt ind i en 200° varm ovn og giv det ca. 20 minutter eller indtil laksen er færdig.
Tilbehør
- Kog pasta som anvist. Skær brød ud i skiver og tilbyd koldt smør. Anret salaten i en skål og server straks.
Noter
- Du kan erstatte laks med store tigerrejer.
- Retten kan også smages til med en god hvidvin inden den kommer i ovnen.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 500 g Laksefilet uden skind
- 2 stk. Porrer
- 2 stk. Forårsløg
- ½ stk. Fennikel
- ¼ stk. Chili
- 2 fed Hvidløg
- 1 spsk. Smør
- 1 spsk. Olivenolie
- 150 g Mascarpone
- 1 dl Mælk gerne sødmælk
- 1 dl Grøntsagsbouillon
- ½ stk. Citron Økologisk
- 1 bundt Dild frisk
- 1 tsk. Salt og knivspids peber
🥗Tilbehør
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skyl porrer ekstra godt så jord skylles væk. Skyl fennikel og forårsløg og skær det hele i tynde skiver.
- Pil hvilløg og hak chili og hvidløg fint.
- Svits porrer og fennikel i lidt smør og olivenolie på en stor stegepande i ca. 1 minut. Tilsæt chili og hvidløg og svits det hele yderligere 1 minut.
- Nu hældes mascarpone, mælk og grøntsagsbouillon over under omrøring. Skrue ned for varmen og lad det hele simre. Rør rundt og forsæt et par minutter.
- Skyl citron og riv det gule af citron og kom det i retten under omrøring. Skyl dild og hak den fint. Kom ca. halvdelen eller 1 spsk. i retten under omrøring. Krydr med salt og peber. Smag til med citronsaft.
- Hæld det i et ildfast fad. Bruger du en støbejernspande sættes denne i ovnen.
- Tag nu laks og skær den i store firkanter og anret dem i saucen. Krydr igen med salt og peber og sæt det midt ind i en 200° varm ovn og giv det ca. 20 minutter eller indtil laksen er færdig.
🥗Tilbehør
- Kog pasta som anvist. Skær brød ud i skiver og tilbyd koldt smør.
- Anret salaten i en skål og server straks.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan erstatte laks med store tigerrejer.
- Retten kan også smages til med en god hvidvin inden den kommer i ovnen.
❓ FAQ
Ja, ørred eller fladfisk er også velegnet.
Ja, mælk kan erstattes af fløde. Bruges fløde svarer 1 dl mælk til 1½ dl fløde.
Kommentarer
Ingen kommentarer