Laksekrebinetter
Giver ca. 12 laksekrebinetter
Af Oliver Nielsen
Der er mange måde at servere sine laksekrebinetter på. Vi har lavet brasede kartofler med remoulade og serveret en frisk salat til. Men her får du et par muligheder mere.
Laksekrebinetter er en skøn ret som er meget nem at lave. Du kan servere dem med en salat, små kogte kartofler og grøntsagssauce til. Eller hvad med at komme dem i en pandekage eller et majsbrød med salat og dressing på samme måde som falafel. Prøv at komme de færdiglavede laksekrebinetter i et pitabrød eller fladbrød der er rullet omkring. Tilsæt din yndlings salat og dressing.
Ingredienser
- 400 gram bagekartofler
- 400 gram laks
- 30 gram smør
- 2 spsk. frisk timian
- 2 æg
- 100 gram brødkrummer eller rasp
- Olivenolie
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Skyl og hak timian.
- Kog kartofler møre og mos dem i en skål med en kartoffelmoser.
- Kog laks i ca. 10 minutter eller til den er mør.
- Hak den groft med en gaffel.
- Pisk et æg.
- Kom laks, æg og friskhakket timian i skålen og rør det sammen og smag til med salt og peber.
- Kom farsen i køleskabet i en lille time.
- Form nu laksekrebinetter som til frikadeller og pres dem lidt flade med håndfladen.
- Kom et pisket æg i en dyb tallerken.
- Dyp alle laksekrebinetter i pisket æg og vend dem i rasp eller brødkrummer.
- Kom olie på en stor stegepande og steg laksekrebinetter ca. 3 minutter på hver side eller indtil de er gyldne og sprøde.
- Server straks.
Prøv også falafel
Tips
- Du kan erstatte timian med frisk persille
- Du kan udelade brødkrummer eller rasp
Kommentarer
Ingen kommentarer