Laksesalat af varmrøget laks er en delikatesse, som du kan købe hos fiskemanden. Smagen i laksesalat er kraftig og god med maser af umami. Server laksesalat på et stykke flutes, gerne med en kølig hvidvin til.
Laksesalat er det man kalder en “hapser” altså et lille stykke med lækkert, som skal øge appetitten og forventningerne til hovedretten.
Opskrift med noter
Laksesalat af varmrøget laks
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 250 g Laks (Varmrøget )
- 1 stk. Rødløg (Finthakket)
- 2 spsk. Cremefraiche
- 1 stk. Hjertesalat (Finthakket – se noter.)
- 1 stk. Citron
- 1 stk. Avocado (Laves cremet med gaffel)
- 1 knivspis Friskkværnet peber
Tilbehør
- 2 stk. Flutes
Pynt
- 4 spsk. Purløg (Hakket)
Sådan gør du
- Pil og hak løget meget fint, gerne i en elektrisk hakker.
- Hak salaten fint.
- Tag stenen ud af avokado og skab frugtkødet ud og mos det.
- Findel laksen med en gaffel.
- Kom alle ingredienserne i en skål og rør det sammen.
- Tilsæt cremefraiche og vend den i.
- Smag til med citronsaft, friskkværnet peber og salt.
- Sæt det i køleskabet i mindst en time inden servering.
Servering
- Server laksesalat i en skål og pynt evt. med lidt purløg.
- Anret flutes skåret i skrå stykker på ca. 6 cm.
Noter
- Hjertesalat kan erstattes af Icebergsalat
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også vores opskrift på laksetatar
Tips
- Du kan erstatte cremefraiche med en god mayonnaise.
- Du kan erstatte purløg med dild
Ørredsalat
Vi laver vores varmrøget laksesalat af frisk varmrøget laks, da der er mest smag i frisk røgede laks. Du kan lave laksesalat af en fed røget Dansk ørred og så hedder det selvfølgelig ørredsalat, som også smager virkelig godt og er perfekt som “hapser” inden hovedretten.
Laks, ørred eller makrel der er varmrøget giver en helt fantastisk smag og derfor velegnet til, at bruge som små “hapser”. Vi bruger mest laks, da vi synes smager bedst, men hvis du står med f.eks. nogle varmrøgede makreller, kan du sagtens bruge dem også.
Kommentarer
Ingen kommentarer