Det er en nem opskrift på rejecocktail med melon og rejer. Der skal bruges lidt ingredienser, men til gengæld får man også en lækker dressing, som bare sidder lige i skabet, hvis man er til lidt mere frisk smag. Dressingen som vi bruger her, løfter smagen og så meget, at man godt kan “slippe af sted med” at bruge de mindre og lidt billige rejer. Ellers vil vi anbefale de helt store rejer og gerne frisk fra fiskehandleren. De frosne bliver aldrig lige så gode som de friske, selvom mange siger der ikke er forskel.
Prøv også rejcocktail med mango
Gå til
Dressing
Der var engang, at man kun forbandt rejecocktail med thousand island dressing, men sådan er det heldigvis ikke mere. Der er som sådan ikke noget galt med den dressing, men det bliver lidt kedeligt i længden, at spise den samme ret igen og igen. Denne dressing med græsk yoghurt er dejlig cremet og har en lækker mild krydret smag som passer perfekt til rejecocktail med melon.
Opskrift med noter
Rejecocktail med melon
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 400 g Rejer
- ½ stk. Icebergsalat
- 2 stk. Tomat
- 50 g Asparges (Friske eller på glas)
- 1 stk. Citron
- ½ stk. Honningmelon (Eller anden melon, f.eks. galiamelon)
Dressing
- 2 dl Græsk yoghurt (Kan erstattes af cremefraiche)
- 2 spsk. Ketchup
- 1 spsk. Mayonnaise
- 1 spsk. Fiskesauce
- ½ stk. Chili (finthakket rød)
- 2 spsk. Limesaft
- 1 spsk. Citronsaft
- 2 tsk. Sirup (eller sukker)
- ½ tsk. Salt og knivspids friskkværnet peber
Tilbehør
- 1 stk. Flutes
Sådan gør du
- Snit salaten fint og kom den i et dørslag og skyl den godt. Dup den tør i et rent viskestykke.
- Skær melon igennem og del den igen så du har 4 stykker. Skrab kernerne ud. Skær melonen ud i lidt grove stykker. Skyl tomat og skær den i fine stykker. Fjern top og bund.
- Hæld rejer i et dørslag og skyld dem under rindende vand. Dup dem tørre i et rent viskestykke.
- Læg lidt salat i bunden af et cocktailglas. Kom lidt rejer ovenpå. Fordel tomat og melonstykker.
- Kom en klat dressing ovenpå og stik lidt asparges ind i dressingen. Pynt evt. med kaviar og dild. Kan udelades.
- Salaten lægges på en tallerken. Rejerne kommes ovenpå salaten. Melonstykkerne kommes rundt i kanten. Asparges kommes på til sidst, og der sluttes af med at pynte med dild og evt. kaviar.SERVERINGServeres med en passende dressing og flutes. Dejlig frisk forret.
Dressing
- Rør ingredienserne til dressingen sammen og lad den trække lidt i køleskabet. Smag til med sukker, citronsaft, salt og peber.
Servering
- Skær flutes ud i skrå skiver og anret dem i en brødkurv.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Samlet til 15 min. Til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 400 g Rejer
- ½ stk. Icebergsalat
- 2 stk. Tomat
- 50 g Asparges Friske eller på glas
- 1 stk. Citron
- ½ stk. Honningmelon Eller anden melon, f.eks. galiamelon
- 2 dl Græsk yoghurt Kan erstattes af cremefraiche
- 2 spsk. Ketchup
- 1 spsk. Mayonnaise
- 1 spsk. Fiskesauce
- ½ stk. Chili finthakket rød
- 2 spsk. Limesaft
- 1 spsk. Citronsaft
- 2 tsk. Sirup eller sukker
- ½ tsk. Salt og knivspids friskkværnet peber
🥬Pynt
🥗Tilbehør
- 1 stk. Flutes
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Snit salaten fint og kom den i et dørslag og skyl den godt. Dup den tør i et rent viskestykke.
- Skær melon igennem og del den igen så du har 4 stykker. Skrab kernerne ud. Skær melonen ud i lidt grove stykker. Skyl tomat og skær den i fine stykker. Fjern top og bund.
- Hæld rejer i et dørslag og skyld dem under rindende vand. Dup dem tørre i et rent viskestykke.
- Læg lidt salat i bunden af et cocktailglas. Kom lidt rejer ovenpå. Fordel tomat og melonstykker.
- Kom en klat dressing ovenpå og stik lidt asparges ind i dressingen. Pynt evt. med kaviar og dild. Kan udelades.
- Salaten lægges på en tallerken. Rejerne kommes ovenpå salaten. Melonstykkerne kommes rundt i kanten. Asparges kommes på til sidst, og der sluttes af med at pynte med dild og evt. kaviar.
- Serveres med en passende dressing og flutes. Dejlig frisk forret.
? Servering
- Skær flutes ud i skrå skiver og anret dem i en brødkurv.
- Rør ingredienserne til dressingen sammen og lad den trække lidt i køleskabet. Smag til med sukker, citronsaft, salt og peber.
💭 Tips
- Du kan også tilsætte ananas i tern, hvis du ønsker en friskere rejecocktail
Rejecocktail med frugt opskrift
Vores rejecocktail er med melon, men den kunne også være med anden frugt, som f.eks. mango, pære, æble og andre søde friske frugter.
Kan retten fryses ned
Nej, det er den ikke velegnet til.
Kan man forberede noget på forhånd
Ja, man kan røre dressingen sammen på forhånd.
Hvad er det mest populære tilbehør
Flutes ev.t med hvidløg og smør.
Kan retten laves med spicy
Ja, kom lidt cayennepeber eller finthakket rød chili i dressingen.
Kommentarer
Ingen kommentarer