Grillet kylling på dåse med gorgonzola og valnøddesalat
Af Min madopskrift
Til 4 personer. Stegetid ca. 1 time
Ingredienser kylling grillet på dåse:
- 1 hel kylling 1200-1400 gram
- Timian
- Rosmarin
- 1 dåse øl
- 1 dl BBQ sauce (se evt. BBQ sauce)
- 5 hele peberkorn hakket i små stykker
- Lidt olie til at pensle kyllingen med
Ingredienser Gorgonzola og valnøddesalat:
- ½ stk. icebergsalat
- ½ bladselleri stængel skåret i meget tynde stykker
- 5 stk. forårsløg
- 150 gram gorgonzola eller anden blå ost
- 1 dl valnødder grovhakkede
Dressing:
- 1 spsk. citronsaft og lidt reven citronskal fra økologisk citron
- 1 spsk. olivenolie
- ¼ rød chili hakket eller presset i små stykker.
- 1 tsk. Brun farin
- Salt og peber
Fremgangsmåde kylling grillet på dåse:
Tænd grillen op og gør klar til grill på indirekte varme. Skyld kyllingen og pensl den med olivenolien og sæt den over den åbnede dåseøl så den sidder godt fast. Stil den i et fad som tåler varme ovenpå grillristen. Læg låg på grillen og grill nu kyllingen i ca. 45 min. Derefter pensles kyllingen med BBQ sauce. Drys hakket peberkorn hen over. Drys timian og rosmarin hen over. Steg kyllingen færdig.
Kyllingen er klar efter ca. 1 time i alt på grillen. Eller når kødsaften er klar i farven.
Tag kyllingen af grillen og fjern dåsen. Parter kyllingen i mindre stykker.
Salat og dressing:
Hak salaten fint. Skær bladselleri i meget tynde stykker. Skær forårsløg i små stykker og bland og vend det i en stor pæn salatskål sammen med de grovhakkede valnødder.
Bland alle ingredienserne til dressingen og hæld det over salaten. Smuldr gorgonzola og drys valnødder over lige inden servering.
Kommentarer
Ingen kommentarer