Opskrift på svinekoteletter med rosmarin og skysauce lavet på tomat, er en lidt anderledes moderne menu, som er ret nem at lave. I denne opskrift får du en frisk tomatsky, dampet, broccoli, gulerødder og blomkål, der er velsmagende tilbehør til det stegte svinekød.
Gå til
Svinekoteletter
Der fås forskellige svinekoteletter, nogle er med ben og andre er uden. Skal der laves sauce, skal man vælge svinekoteletter med ben, da der sidder en masse god smag der, som er med til, at give smag til saucen. Det kan være en god ide, at banke koteletterne lidt flade, så de ikke er så kompakte, så de derved også bliver mere møre.
Tomatsky
Til en lækker cremet tomatsky skal der bruges gode modne tomater. Man kan variere smagen i denne lækre sauce. Tilsæt evt. finthakket lidt oregano eller basilikum. Vineddike og sukker er også vigtige ingredienser. En god tomatsky skal simre i mindst 30 minutter, men den bliver endnu bedre jo længere den for lov at simre.
Opskrift med noter
Svinekoteletter med rosmarin og couscous
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 4 stk. svinekoteletter (tykke )
- 1 stk. citron (citronsaft)
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 spsk. rosmarin (frisk groft hakket eller 1 tsk. tørret )
Tomatsky:
- 8 stk. tomater
- 1 spsk. smør
- 1½ dl fløde
- 1 tsk. honning
- 2 spsk. gorgonzola
- 1 spsk. citronsaft
- ¼ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Pynt:
- 4 stk. rosmarin (friske kviste)
Tilbehør
Dampede grøntsager
- 1 stk. broccoli
- 1 stk. blomkål
- 4 stk. gulerødder
Sådan gør du
Tilbehør
- Tilbehøret laves først.
Dampede grøntsager
- Skyl og klargør grøntsager. Skær blomkål og broccoli ud i buketter. Skræl gulerødder og skær dem i staver. Damp grøntsager mens resten laves.
Tomatsky
- Skyl tomater. Blend tomaterne og mas dem gennem en sigte direkte ned på panden. Pisk og varm sky igennem med gorgonzola og fløde, smag tomatsky til med citronsaft, fløde, salt og peber.
- Lad det simre uden låg i mindst 30 minutter. Til sidst smages til med gorgonzola og smør.
couscous
- Hæld vandet i en gryde og kog det op. Tag gryden af varmen
- Tilsæt salt og couscous lidt efter lidt imens der røres. Så klumper det ikke sammen.
- Lad det trække i 5 minutter. Kom lidt olie og med en gaffel røres der rundt.
- Hak chili og mynte og rør det hele godt sammen.
Koteletter
- Bank evt. koteletter flade og krydr dem med rosmarin, salt og peber og lad det trække i ca. 15 minutter ved stuetemperatur.
- Steg koteletterne gyldne på panden i smør. Steg koteletterne 3-4 minutter på hver side, alt efter tykkelse, pak dem ind i folie og lad dem blive på panden, eller kom dem på et fad og hold det varmt.
Servering
- Anret koteletter på en tallerken sammen med lidt dampede grøntsager, ovnbagte kartofler og tomatsky. Pynt med frisk rosmarin.
- Der serveres evt. smør til de brasede kartofler.
Noter
- Beregn 1 dl couscous pr. person.
- Til 1 dl couscous skal der bruges 2 dl vand.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Tilberedningstid ca. 15 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer.
- 4 stk. svinekoteletter (tykke )
- 1 stk. citron (citronsaft)
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 1 spsk. rosmarin (frisk groft hakket eller 1 tsk. tørret )
Tomatsky:
- 8 stk. tomater
- 1 spsk. smør
- 1½ dl fløde
- 1 tsk. honning
- 2 spsk. gorgonzola
- 1 spsk. citronsaft
- ¼ tsk. salt
- 1 knivspids peber
Pynt:
- 4 stk. rosmarin (friske kviste)
Tilbehør
Dampede grøntsager
- 1 stk. broccoli
- 1 stk. blomkål
- 4 stk. gulerødder
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
🥗Tilbehør
- Tilbehøret laves først.
Dampede grøntsager
- Skyl og klargør grøntsager. Skær blomkål og broccoli ud i buketter. Skræl gulerødder og skær dem i staver. Damp grøntsager mens resten laves.
Tomatsky
- Skyl tomater. Blend tomaterne og mas dem gennem en sigte direkte ned på panden. Pisk og varm sky igennem med gorgonzola og fløde, smag tomatsky til med citronsaft, honning, fløde, salt og peber.
- Lad det simre uden låg i mindst 30 minutter. Til sidst smages til med gorgonzola og smør.
Couscous
- Hæld vandet i en gryde og kog det op. Tag gryden af varmen
- Tilsæt salt og couscous lidt efter lidt imens der røres. Så klumper det ikke sammen.
- Lad det trække i 5 minutter. Kom lidt olie og med en gaffel røres der rundt.
- Hak chili og mynte og rør det hele godt sammen.
Koteletter
- Bank evt. koteletter flade og krydr dem med rosmarin, salt og peber og lad det trække i ca. 15 minutter ved stuetemperatur.
- Steg koteletterne gyldne på panden i smør. Steg koteletterne 3-4 minutter på hver side, alt efter tykkelse, pak dem ind i folie og lad dem blive på panden, eller kom dem på et fad og hold det varmt.
🍽Servering
- Anret koteletter på en tallerken sammen med lidt dampede grøntsager, couscous og tomatsky. Pynt med frisk mynte eller rosmarin.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Beregn 1 dl couscous pr. person.
- Til 1 dl couscous skal der bruges 2 dl vand.
- Store herregårdskoteletter med ben er særdeles velegnet.
- Koteletter med skaft er også særdeles velegnede.
- Grill koteletter hvis det er muligt.
❓ FAQ
Det er store koteletter med et stort ben. Tykkelsen er ofte ca. 4 cm.
Koteletter skal først krydres og derefter steges 3 min. på hver side på en glohed pande. Kommes koteletter på en kold pande, steges væsken ud og de bliver tørre. Derefter kan de pakkes ind i folie, så saften bliver i kødet.
Ja, har du en flæskesteg, kan du skære koteletter ud af flæskestegen. Både flæskesteg med og uden ben kan bruges
Kommentarer
Ingen kommentarer