Her får du en nem og hurtig Gløgg opskrift uden sukker, som vi serverer i høje glas med en lang teske til, at fiske de lækre ting op med. Der findes mange fine opskrifter på hjemmelavet Gløgg, og mange hjem, har deres helt egen traditionelle opskrift på gløgg.
Gå til
Gløgg med krydret smag
Fælles for de fleste Gløgg opskrifter er dog, at rødvin er basis ingrediensen. Gløgg er en herlig krydret varm drik, som rigtig varmer i en kold tid. I dag hvor man har fundet ud af, at man skal spare på sukkeret, for helbredet skyld, bør din gløgg opskrift være uden sukker. Her får du Min Madopskrift bud på en dejlig skøn krydret Gløgg.
Opskrift med noter
Gløgg uden sukker
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Gløggessens
- 1 flaske Rødvin
- 2 dl Rosiner
- 2 dl. Portvin
- 4 stk. Appelsin (økologisk og søde)
- 1 stk. Citron (citronskal)
- 2 stk. Kanelstænger
- 5 stk. Nelliker (hele)
- 2 stk. Kardemommekapsler (hele)
- 2 cm Ingefær (hel)
- 2 stk. Stjerneanis (hele)
- 1 tsk. Allehånde
Tilbehør til gløgg
- 200 g mandelsplitter
Sådan gør du
Gløggessens
- Først skal der laves en gløggessens, dette gøres ved, at du tager et stort glas eller skål.
- Kom rosinerne i og hæld portvinen over, så alle rosinerne er dækket af portvin. Lad det trække i en times tid eller mere.
- Tag en stor gryde og kom en kopfuld rødvin i gryden og lun det langsomt op. Tilsæt citronskal, farin, citronsaft, appelsinsaft og alle krydderierne. Kom låget på gryden og lad det simre i ca. 5 minutter.
- Blandingen må ikke koge, men skal varmes op til ca. 90 grader.
- Tag gryden af varmen og sæt essensen til side og trække i ca. 2 timer.
- Hæld blandingen gennem en si og tilbage i gryden. Nu har du en gløggessens.
Fremgangsmåde gløgg
- Hæld resten af rødvinen ned til din gløggessens. Tilsæt nu mandler og hele glasset med portvin og rosiner og varm det op til lige under kogepunktet.
- Tag det af varmen og server straks.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 8 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Gløggessens
- 1 flaske Rødvin
- 2 dl Rosiner
- 2 dl. Portvin
- 4 stk. Appelsin Økologisk og søde
- 1 stk. Citron Citronskal, (det gule, hvor det hvide er fjernet)
- 2 stk. Kanelstænger
- 5 stk. Nelliker hele
- 2 stk. Kardemommekapsler hele
- 2 cm Ingefær (hel)
- 2 stk. Stjerneanis hele
- 1 tsk. Allehånde
🥗Tilbehør
- 200 g mandelsplitter
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Gløggessens
- Først skal der laves en gløggessens, dette gøres ved, at du tager et stort glas eller skål.
- Kom rosinerne i og hæld portvinen over, så alle rosinerne er dækket af portvin. Lad det trække i en times tid eller mere.
- Tag en stor gryde og kom en kopfuld rødvin i gryden og lun det langsomt op. Tilsæt citronskal, farin, citronsaft, appelsinsaft og alle krydderierne. Kom låget på gryden og lad det simre i ca. 5 minutter.
- Blandingen må ikke koge, men skal varmes op til ca. 90 grader.
- Tag gryden af varmen og sæt essensen til side og trække i ca. 2 timer.
- Hæld blandingen gennem en si og tilbage i gryden. Nu har du en gløggessens.
Gløgg
- Hæld resten af rødvinen ned til din gløggessens. Tilsæt nu mandler og hele glasset med portvin og rosiner og varm det op til lige under kogepunktet.
- Tag det af varmen og server straks.
🍽Servering
- Tag et krus og hæld gløgg i kruset, sørg for at der kommer rosiner og mandler med.
- Kom en lang teske i kruset, så de lækre rosiner og mandler kan spises løbende.
- Gløgg opskrift – Nem og hurtig gløgg skal serveres rygende varm og dampende hvis den serveres udenfor. Så man rigtig kan varme fingrene mens man nyder gløggen.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan variere ingredienserne som du synes, uden at det ødelægger smagen.
- Kirsebærvin er oplagt at bruge i stedet for alm. rødvin.
- Kom evt. en spiseskefuld honning i den færdige gløgg.
- Gløgg opskrift uden sukker kan laves på ca. 30 minutter.
❓ FAQ
Gløggen kan holde sig frisk i en lukket beholder i ca. 4 dage i køleskabet.
Ja, man kan varme den op en gang til kogepunktet.
Kommentarer
Ingen kommentarer