Kartoffelsalat er uundværlig til en god grillaften. Kartoffelsalat og pølser er en dansk klassisk ret som de fleste har spist, enten hjemme eller ude.
Vi rister ofte bacon på panden som vi drysser over kartoffelsalaten. Det giver en fantastisk lækker smag og passer rigtigt godt til kartofler.
Kartoffelsalat klassisk opskrift er utrolig nemt at lave, og smager meget bedre end dem du kan købe. Det er fordi du kan bruge helt friske råvarer og kan tilbyde den frisklavet.
Der findes dog mange gode ”købe” kartoffelsalater, men hjemmelavet kartoffelsalat, lavet på den helt rigtige måde er nu bedst.
Den fejl de fleste laver er, at de laver kartoffelsalaten for fed, og ”fad” i smagen og serverer den for lun.
Til den helt rigtige klassiske kartoffelsalat, bruges hjemmelavet mayonnaise og estragoneddike.
Tilsættes der frisk estragon, fremhæves smagen yderligere kraftigt.
Gå til
Kartoffelsalat klassisk med ristet bacon
Eksperimenter og lav din egen favorit kartoffelsalat. Vi har lavet en liste med ekstra tilbehør som kan puttes i kartoffelsalaten.
Måske du har din egen favorit grønsag som ikke er nævnt herunder, så er du meget velkommen til at skrive det i kommentarfeltet nedenunder.
God fornøjelse og velbekomme
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør 10 minutter. køletid 60 min. Tilberedningstid ca. 20 min. Samlet tid er ca. 1 time og 30 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
1 kg kartofler (faste f. eks. sava)
150 gram bacon (ristet )
3 stk. forårsløg
2 spsk. mayonnaise (gerne hjemmelavet. Mayonnaise kan udelades og erstattes af ymer)
2 spsk. ymer
2 spsk. estragoneddike
1 tsk. sennep
1 bundt dild (friskhakket )
1 tsk. sukker
1 tsk. Salt
1 Knivspids Friskkværnet peber
1 spsk. estragon (friskhakket. Kan udelades)
Ekstra tilbehør som kan kommes i kartoffelsalaten
- 1 bundt radiser (snittet)
- 1 spsk. dild (hakket)
- 1 spsk. purløg (hakket)
- 3 stk. forårsløg (snittet)
- 1 spsk persille (hakket)
- 2 stk. hvidløgsfed (hakket)
- 1 stk. løg (finthakket)
- 6 stk. asparges (friske grønne snittet)
- ¼ stk. agurk (hakket og skrabet fri for indhold)
- 1 spsk. estragon (friskhakket)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Kog kartofler sagte og møre i letsaltet vand. Må ikke bulderkoge.
Køl kartoflerne helt ned.
Når kartoflerne er afkølet, Skæres de i mundrette stykker og stilles derefter igen i køleskabet. Imens forberedes dressingen.
🥣Dressing
Hak forårsløg, estragon, purløg eller dild
Rør mayonnaise, ymer, og estragoneddike sammen og smag til med sukker, salt og peber.
Vend kartoflerne i dressingen og tilsæt forårsløg, dild eller purløg og evt. hakket estragon.
Stilles koldt i køleskabet.
🍽Servering
Lige inden servering ristes bacon og drysses over.
Du kan også hakke bacon i små stykker og vende den i kartoffelsalaten. Uhmmmmm
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til kartoffelsalat klassisk:
Det er vigtigt at dressingen har den helt rigtige smag.
Sørg for at smage dressingen til, inden den vendes i kartoffelsalaten.
Ofte er dressingen for skarp, for sur eller mangler smag.
Opskrift med noter
Kartoffelsalat klassisk
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 1 kg kartofler (faste f. eks. sava)
- 150 gram bacon (ristet )
- 3 stk. forårsløg
- 2 spsk. mayonnaise (gerne hjemmelavet. Mayonnaise kan udelades og erstattes af ymer)
- 2 spsk. ymer
- 2 spsk. estragoneddike
- 1 tsk. sennep
- 1 bundt dild (friskhakket )
- 1 tsk. sukker
- 1 tsk. Salt
- 1 Knivspids Friskkværnet peber
- 1 spsk. estragon (friskhakket. Kan udelades)
Ingredienser ekstra tilbehør som kan kommes i kartoffelsalaten
Sådan gør du
- Kog kartofler sagte og møre i letsaltet vand. Må ikke bulderkoge.
- Køl kartoflerne helt ned.
- Når kartoflerne er afkølet, Skæres de i mundrette stykker og stilles derefter igen i køleskabet. Imens forberedes dressingen.
Dressing
- Hak forårsløg, estragon, purløg eller dild
- Rør mayonnaise, ymer, og estragoneddike sammen og smag til med sukker, salt og peber.
- Vend kartoflerne i dressingen og tilsæt forårsløg, dild eller purløg og evt. hakket estragon.
- Stilles koldt i køleskabet.
Servering
- Lige inden servering ristes bacon og drysses over. Men du kan også hakke bacon i små stykker og vende den i kartoffelsalaten. Uhmmmmm
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer