Stikkelsbærmarmelade med ingefær og lime, er en lidt speciel marmelade som især er godt sammen med vildt. Kan også bruges som traditionel marmelade. Stikkelsbærmarmeladen dufter skønt af ingefær med et twist af lime og citron.
Stikkelsbærmarmelade med ingefær, kan også bruges som traditionel marmelade, ovenpå almindelig eller ristet franskbrød med eller uden ost.
Vi har lavet marmeladen ud fra 500 gram friske stikkelsbær. Ønskes større potioner, ganges der bare op.
stikkelsbærmarmelade med vanilje
Stikkelsbærmarmelade med hyldeblomstdrik
Stikkelsbærmarmelade klassisk opskrift
Opskrift giver 1 portion eller ca. 800 gram marmelade
Gå til
Derfor skal du lave stikkelsbærmarmelade med ingefær
At lave denne opskrift på “Stikkelsbærmarmelade med ingefær og lime” har flere forførende grunde. Her får du vores grunde til, at vi synes du skal den:
Unik smagskombination: Denne opskrift kombinerer det syrlige fra stikkelsbær med varmen fra ingefær og den friske lime. Resultatet er en levende og karakteristisk smagsprofil, der løfter traditionel stikkelsbærsyltetøj til et nyt niveau af lækkerhed.
Ingefærs varme smag: Ingefær tilføjer en behagelig varme og en dejlig kraftig krydret eftersmag til marmeladen. Det forbedrer den overordnede smagskompleksitet og giver et blidt spark, der komplementerer stikkelsbærenes syrlighed.
Lime’s syrlighed: Lime bringer et lyst og forfriskende citrusagtigt pift til marmeladen. Dens syrlige noter tilføjer et strejf af friskhed og afbalancerer sødmen i syltetøjet. Lime bidrager også med en dejlig aroma til det færdige produkt.
Sødme og tekstur: Opskriften indeholder granuleret sukker(stødt melis), som hjælper med at balancere stikkelsbærenes naturlige syrlighed og skabe en ønskværdig sødme i marmeladen. Sukkeret hjælper også med at tykne blandingen og give syltetøjet den ønskede konsistens.
Bevarelse af høst: Hvis du har en overflod af stikkelsbær, vil det være en god måde at bruge stikkelsbærene på. Du kan f.eks. lave flere forskellige opskrifter med stikkelsbær.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 minutter. Arbejdstid ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 10 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift giver 800 gram marmelade.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
500 gram friske modne stikkelsbær, røde, grønne eller gule
½ dl vand
Saften fra 1 hel lime
Saften fra ¼ citron
250 gram sukker
1 tsk. friskhakket ingefær
1 tsk. rød melatin jævningsmiddel til marmelade, se evt. dosering på posen
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Skyl og nip stikkelsbær i begge ender så stilk og den visne blomst fjernes. Dette bevirker desuden, at stikkelsbær nemmere koges ud. Kom stikkelsbær i en tykbundet gryde sammen med vandet.
Bring langsomt bærrene i kog med vandet, og kog ved lav varme i ca. 5 minutter.
Skræl og hak ingefær fint.
Drys sukker og ingefær i gryden og rør rundt. Kog det op igen.
Pres lime og citron og kom saften i gryden. Der må gerne komme frugtkød med.
Lad marmeladen komme i kog, og kog det stille et par minutter.
Bland Melatin med sukker i en meljævner og drys det over marmeladen, mens der røres.
Lad det koge i 2 minutter og smag og det er for sødt eller for surt.
Fjern skummet i overfladen med en spiseske.
Gør glassene klar. Skold og skyld dem i atamon.
Kom den næsten kogende marmelade i helt rene glas. Pas på med ikke at ramme kanten af glasset, da det giver svamp.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til stikkelsbærmarmelade med ingefær og lime:
Brug evt. en lille tragt til at hælde marmeladen ned i glasset, så der ikke sprøjter noget op på kanten, som kan give bakterier og ødelagt marmelade.
Stikkelsbær kan blendes før de koges, hvis der ikke ønskes skaller i den færdige marmelade.
Bruges der meget modne bær, skal der bruges ekstra melatin, da bærrene så ikke indeholder ret meget pektin.
Ønskes der kraftigere smag af ingefær, tilsættes blot ekstra ingefær.
Opskrift med noter
Stikkelsbærmarmelade med ingefær og lime
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 500 gram stikkelsbær (røde, grønne eller gule)
- ½ dl vand
- 1 stk. lime (saft)
- 1 stk. citron (saften fra ¼ citron)
- 250 gram sukker
- 1 tsk. ingefær (finthakket)
- 1 tsk. rød melatin jævningsmiddel til marmelade (se dosering på posen)
Sådan gør du
- Skyl og nip stikkelsbær i begge ender så stilk og den visne blomst fjernes. Dette bevirker desuden, at stikkelsbær nemmere koges ud. Kom stikkelsbær i en tykbundet gryde sammen med vandet.
- Bring langsomt bærrene i kog med vandet, og kog ved lav varme i ca. 5 minutter.
- Skræl og hak ingefær fint.
- Drys sukker og ingefær i gryden og rør rundt. Kog det op igen.
- Pres lime og citron og kom saften i gryden. Der må gerne komme frugtkød med.
- Lad marmeladen komme i kog, og kog det stille et par minutter.
- Bland Melatin med sukker i en meljævner og drys det over marmeladen, mens der røres.
- Lad det koge i 2 minutter og smag og det er for sødt eller for surt.
- Fjern skummet i overfladen med en spiseske.
- Gør glassene klar. Skold og skyld dem i atamon.
- Kom den næsten kogende marmelade i helt rene glas. Pas på med ikke at ramme kanten af glasset, da det giver svamp.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer