Hvad er mere Dansk end hakkebøf med bløde løg og spejlæg på toppen? Mange danskere tænker på bøf med spejlæg når de skal nævne noget dansk mad, f.eks. når de er på rejse i udlandet.
Her får du den klassiske opskrift med, rødbeder, spejlæg og bløde løg.
Bøf med bløde løg er en typisk sommerspise. De fleste caféer, tilbyder denne enkle, men meget velsmagende ret.
Hvordan laves den traditionelle bøf med bløde løg og spejlæg så? Jo den laves af gode kvalitetsvarer og oksekød med en fedtprocent på ca. 12 % og økologisk æg, hvor blommen er rigtig orange.
Derfor smager hakkebøf med spejlæg bedst som sommeren eller hen på efteråret, hvor dyrene har været ude og spist grønt.
En hakkebøf laves af få og enkle ingredienser. Og det er vigtigt ikke at komme noget eller krydderier i den hakkede kødfars. En hakkebøf med løg skal smage af oksekød.
Prøv også hakkebøf med brun sauce og løg
Gå til
Inden du begynder på hakkebøf med bløde løg
Inden du starter opskriften på “Bøf med bløde løg og spejlæg” er det vigtigt at være opmærksom på følgende:
Alle ingredienser: Tjek ingredienslisten igennem, så du får et overblik over, alle de nødvendige ingredienser der skal bruges til opskriften. Lav en indkøbsliste hvis du mangler ingredienser.
Ingredienser: Du skal have alle de nødvendige ingredienser klar for at undgå afbrydelser under madlavningen. Sørg for at have oksekød, løg, æg, smør, olie, salt og peber som nævnt i opskriften.
Tilberedningstid: Opskriften nævner den estimerede tilberedningstid, men vær forberedt på at bruge lidt ekstra tid i køkkenet. Det er altid nyttigt at læse opskrifts instruktionerne igennem på forhånd for at få en idé om tilberednings processen.
Diæt præferencer: Overvej eventuelle diæt præferencer eller begrænsninger, når du vælger oksekød. Opskriften angiver typen af oksekød, men vælg gerne en, der passer til dine præferencer f.eks. mere eller mindre magert.
Krydderi: Opskriften giver ikke nøjagtige mål for salt og peber. Juster krydderierne efter dine smagspræferencer, mens du husker på, at du altid kan tilføje flere under tilberedningen, hvis det er nødvendigt.
Madlavningsteknikker: Opskriften forudsætter et grundlæggende niveau af madlavningsviden. Vær fortrolig med grundlæggende madlavningsteknikker som stegning, sautering og stegning af æg for at sikre en vellykket udførelse.
Udstyr: Sørg for, at du har de nødvendige køkkenredskaber som stegepander, spatler og et låg til at dække oksekødet, mens det tilberedes.
Personalisering: Tilføj gerne dit eget twist til opskriften ved at inkorporere yderligere ingredienser eller smag, som du nyder. Vær dog forsigtig med ikke at afvige for meget fra den originale opskrift, især hvis det er første gang du laver denne ret.
Husk, det er altid en fordel at læse hele opskriften igennem, før du begynder, så du kan planlægge og forberede dig derefter.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør: 5 minutter. Arbejdstid: ca. 5 min. Tilberedningstid: ca. 5 min. Samlet tid: ca. 15 min. Opskrift: til 2 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
800 gram Oksekød (magert)
4 stk. Æg (økologiske)
4 skiver Rugbrød (fra bageren)
2 tsk. Engelsk sauce
1 dl Vand
4 stk. Løg (enten almindelige eller skalotteløg)
1 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
2 spsk. Smør
1 knivspids Paprika (Jo den er god nok)
🥬Pynt
4 spsk. Purløg
8 stk. Rødbeder
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tag de fire løg og hak dem groft. Tag noget smør og smelt det på en pande med god varme.
- Når smørret bruser kommes løg på. Svits løg indtil de har fået farve. Når løgene er ved at være færdige, hældes der en lille kop vand op til løgene.
- Lad løgene suge vandet og hæld det op i en dyb tallerken og dæk til.
- Tag farsen ud på spækbræt evt. med madpakkepapir under, så du undgår kødsaft på spækbrættet.
- Del farsen i 4 stykker og form fire bøf. Tryk dem lidt flade. Kom paprika, salt og peber på.
- Smelt smørret på panden og kom bøfferne på når smørret er gyldent. Steg bøfferne ved god varme, og drys igen med krydderier.
- Bøfferne skal kun have ca. to til tre minutter på hver side, ellers bliver de tørre. Tag dem af panden og pak dem ind, så varmen bliver i bøffen.
- Tryk på hakkebøfferne, de skal være bløde og give lidt efter. En oversteget hakkebøf vil være hård, når du trykker på den.
- Steg nu fire spejlæg på panden.
- Server med bøffen ovenpå rugbrød, de bløde løg og spejlæg ovenpå. Salt og peber sættes på bordet med engelsk sauce.
🥬Pynt
Hvis man ønsker at gøre lidt mere ud af retten, kan man drysse godt med purløg over og anrette med lidt rødbeder i skiver.
Opskrift med noter
Hakkebøf med bløde løg og spejlæg
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
- Tag de fire løg og hak dem groft. Tag noget smør og smelt det på en pande med god varme.
- Når smørret bruser kommes løg på. Svits løg indtil de har fået farve. Når løgene er ved at være færdige, hældes der en lille kop vand op til løgene.
- Lad løgene suge vandet og hæld det op i en dyb tallerken og dæk til.
- Tag farsen ud på spækbræt evt. med madpakkepapir under, så du undgår kødsaft på spækbrættet.
- Del farsen i 4 stykker og form fire bøf. Tryk dem lidt flade. Kom paprika, salt og peber på.
- Smelt smørret på panden og kom bøfferne på når smørret er gyldent. Steg bøfferne ved god varme, og drys igen med krydderier.
- Bøfferne skal kun have ca. to til tre minutter på hver side, ellers bliver de tørre. Tag dem af panden og pak dem ind, så varmen bliver i bøffen.
- Tryk på hakkebøfferne, de skal være bløde og give lidt efter. En oversteget hakkebøf vil være hård, når du trykker på den.
- Steg nu fire spejlæg på panden.
- Server med bøffen ovenpå rugbrød, de bløde løg og spejlæg ovenpå. Salt og peber sættes på bordet med engelsk sauce.
Pynt
- Hvis man ønsker at gøre lidt mere ud af retten, kan man drysse godt med purløg over og anrette med lidt rødbeder i skiver.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til hakkebøf med spejlæg:
I stedet for at lægge bøffen ovenpå rugbrødet, kan rugbrødet smørers med lidt smør og lægges ved siden af bøffen. Giver en lidt mere raffineret smag, idet smørret ikke smelter under bøffen.
Kommentarer
Ingen kommentarer