Ribeye Steak med ratatouille
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Ribeye Steak med ratatouille smager skønt og er en rigtig gæstemenu, som ser indbydende ud, på ethvert veldækket bord. Du får desuden en garanteret mør og saftig bøf og vellykket aften, hvis du bruger de bedste råvarer.
Retten er forholdsvis nem at lave.
Ingredienser
- 4 pæne Ribeye Steak bøffer (ca. 200 til 300 gram stk).
- 1200 gram pænt store kartofler
- Vand eller hønsebouillon
- 75 gram Smør
- Olie
- Salt og peber
- 1 tsk. Muskatnød
- Grøntsager til ratatouille, f.eks, Løg, Hvidløg, Grøn peberfrugt, aubergine, Squash, 10 modne økologiske små tomater, Estragon, Timian, Sukker
Tilbehør
- Kartoffelfondant
- ratatouille
Fremgangsmåde
- Skræl kartoflerne.
- Skær bund og top af, så kartoflen kan stå.
- Hvis du har brugt store kartofler, skæres kartoflen midt over, så du får du ”tønder”.
- Tag en stor stegegryde eller stegepande og kom en klat smør og olie på panden.
- Brun nu begge ender på kartoffelfondant.
- Bruger du en gryde kommer du vand eller hønsebouillon ½ eller ¾ op af kartoffelfondanter. Bruger du en stegepande skal du kun komme vand ¼ op, da vandet ellers vil være for lang tid om at fordampe.
- Kom smør i vandet.
- Krydr med salt, friskkværnet peber og med en kniv, skraber du lidt muskatnød ud over det hele.
- Sæt det ind i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter eller indtil vandet er fordampet og du har en klæbrig sirup.
- Nu skal ratatouille laves (Se opskrift her).
- Steg Ribeye Steak nøjagtig 3 minutter på hver side, ved middelkraftig varme.
- Ønskes rødt kød, afkortes stegetiden på hver side med 1 minut.
Servering
- Anret et par kartoffelfondanter med lidt dampede grøntsager og Ribeye Steak på en tallerken. Kom lidt sirup fra gryden over fondanter.
Prøv også Ribeye Steak med kartoffelfondant
Tips til Ribeye Steak med ratatouille
- Du kan variere grøntsager til ratatouillen med, hvad du lige har i køleskabet.
Kommentarer
Ingen kommentarer