Vel nok en af de mest almindelige madretter der kan laves i et utal af nuancer. Laks i spinat er en klassiker der kan laves i en fart uden det går ud over smagen. Denne opskrift er meget velsmagende og har Umami smags nuancer da der er brugt fløde og mornay sauce.
Prøv også laks og fettuccine med spinat
Gå til
Opskrift med noter
Laks i spinat med fettuccine
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 400 g spinat (frossen hakket )
- 1 dl. fløde
- 2 dl. mornay sauce
- 4 stk. laks (laksefilet)
- ½ stk. citron
- 2 tsk. havsalt
- 1 tsk. friskkværnet peber
Tilbehør
- 1 stk. flutes med smør (hertil tilbydes lune)
- 200 g pasta (spinatpasta eller fettuccine)
Sådan gør du
- Hæld den frosne spinat i en tykbundet gryde, og varm spinaten op ved svag varme, indtil det hele er tøet op.
- Tilsæt fløden og Mornay sauce.
- Smag spinaten til med citronsaft, salt og peber.
- Fordel spinaten i det ildfaste fad. Læg laksen ovenpå, og slut med at presse citron ud over laksene, samt salt og peber.
- Sæt i ovnen i ca. 20 til 25 min ved ca. 200 grader.
Tilbehør
- Kog den friske spinat pasta, til denne er al-dente, og hæld vandet fra.
- Lun flutes.
Servering
- Anret den friske spinat pasta i en dyb tallerken, og læg laks- og spinat blandingen over.
- Server med lune flutes til og evt. lidt smør.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 400 g spinat (frossen hakket )
- 1 dl. fløde
- 2 dl. mornay sauce
- 4 stk. laks (laksefilet)
- ½ stk. citron
- 2 tsk. havsalt
- 1 tsk. friskkværnet peber
🥗Tilbehør
- 1 stk. flutes med smør (hertil tilbydes lune)
- 200 g frisk spinat pasta (eller fettuccine)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Hæld den frosne spinat i en tykbundet gryde, og varm spinaten op ved svag varme, indtil det hele er tøet op.
- Tilsæt fløden og Mornay sauce.
- Smag spinaten til med citronsaft, salt og peber.
- Fordel spinaten i det ildfaste fad. Læg laksen ovenpå, og slut med at presse citron ud over laksene, samt salt og peber.
- Sæt i ovnen i ca. 20 til 25 min ved ca. 200 grader.
🥗Tilbehør
- Kog den friske spinat pasta, til denne er al-dente, og hæld vandet fra.
- Lun flutes.
🍽Servering
- Anret den friske spinat pasta i en dyb tallerken, og læg laks- og spinat blandingen over.
- Server med lune flutes til og evt. lidt smør.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
Du kan udelade mornay sauce eller fløde, hvis du vil have en mere fedtfattig version.
❓ FAQ
Mornaysauce er en sauce, som kommer fra det klassiske franske køkken. Mornaysauce laves ved at tilsætte fintrevet schweizisk gruyère-ost til varm bechamelsauce.
Ja, men den indeholder mange kalorier, så den skal spises i små mængder.
Der tilsættes schweizisk gruyère-ost i bechamelsaucen, så den bliver til mornaysauce.
Kommentarer
Ingen kommentarer