Stenbiderrogn også kaldet Dansk kaviar. I denne opskrift på Pasta med rejer og stenbiderrogn, bruger vi ægte stenbiderrogn fra fiskemanden. Brug helst ikke de stenbiderrogn på glas, som kan købes i supermarkeder i forskellige farver. De smager af salt og har en underlig bismag.
Gå til
Pasta med rejer og stenbiderrogn fra fiskemanden
Ægte stenbiderrogn købt hos fiskemanden smager af frisk havvand. Stenbiderrogn er små lyserøde æg som er spændstige og afgiver en smag af frisk hav, når de sprænger i munden.
Sæson for stenbiderrogn eller den danske kaviar er ca. fra december til maj, alt efter temperaturen i havet.
Pasta med rejer og stenbiderrogn er en let og meget lækker og hyggelig ret, som nydes med et glas hvidvin til.
Retten er meget nem at lave, og kan laves mens man har gæster, og derved kan man se rigtig overskudsagtig ud, mens man laver den.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 2 min. Samlet tid er ca. 17 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Avocado salat
1. Avocadoerne skrælles og skæres i terninger.
2. Icebergsalat skylles og snittes fint.
3. Løget skælles og hakkes fint, agurk skylles og skæres i skiver.
4. Alle ingredienserne blandes og vendes sammen med fetaost i en tallerken eller skål.
5. Pres saften fra lime ud over.
Pasta med rejer og stenbiderrogn:
1. Pil rejerne og skyld dem i koldt vand, lad halerne blive på.
2. Tag den friske dild og hak det, enten med en stor kokkekniv eller i multihakker.
3. Hæld fløde, cremefraiche, bouillon, muskatnød, salt og peber op i en saucegryde og varm det op, mens der piskes stille og roligt hele tiden.
4. Når det koger, slukkes for gryden. Kom nu dilden i gryden og rør det rundt.
5. Du skal ikke sætte gryden tilbage på varmen, men sætte det til side, derved bevares den flotte grønne farve fra dilden.
6. Kog nu pastaen som anvist på pakken, og hæld det i et dørslag bagefter.
7. Kom olie på en pande og varm det op. Kom tigerrejer på panden og svits rejerne i 1 minut. Kom nu hvidløg, chili og svits det med i ca. 1 minut, så tigerrejerne har fået 2 minutter i alt.
8. Rør forsigtigt, men ikke hele tiden, så får rejer ikke ensartet farve.
9. Lun saucen forsigtigt op.
10. Anret pasta og sauce med tilbehør på opvarmede tallerkner, og pynt med stegte tigerrejer og stenbiderrogn.
11. Krydr med salt og peber.
🍽Servering
1. Skær et flutes ud i passende stykker. Kom et lag cremefraiche på, og kom et lag stenbiderrogn på. Til sidst lægges et lag finthakket rødløg. Drys med lidt salt og peber.
2. Tilbyd flutes, cremefraiche, rødløg, stenbiderrogn, smør, laksesalat som tilbehør til Pasta med rejer og stenbiderrogn.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Brug varmrøget laks, hvis du lave en hjemmelavet laksesalat.
Opskrift med noter
Pasta med rejer og frisk stenbiderrogn
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 500 gram tigerrejer
- 3 fed hvidløg (presset)
- ¼ stk. chili ( finthakket)
- 1 bundt dild (frisk)
- 2 dl piskefløde
- 1 dl cremefraiche 38 %
- 1 knivspids muskatnød
- 1 dl grøntsagsbouillon
- 1 spsk. olivenolie ( til stegning)
- tsk. salt og peber
- 500 gram fettuccine (frisk)
- 150 gram stenbiderrogn (frisk fra fiskemanden)
Tilbehør
- 1 stk. flutes
- 1 spsk. smør
- 1 stk. rødløg (finthakket)
- 1 spsk. cremefraiche
- 100 g laksesalat (kan udelades)
Avocado salat
- 2 stk. avocado
- 1 ½ dl. fetaost (terninger)
- ¼ stk. icebergsalat
- ¼ stk. agurk
- 1 stk. rødløg
- ½ stk. lime
Sådan gør du
Avocado salat
- Avocadoerne skrælles og skæres i terninger.
- Iceberg skylles og snittes fint.
- Løget skælles og hakkes fint, agurk skylles og skæres i skiver.
- Alle ingredienserne blandes og vendes sammen med fetaost i en tallerken eller skål.
- Pres saften fra lime ud over.
Pasta med rejer og stenbiderrogn:
- Pil rejerne og skyld dem i koldt vand, lad halerne blive på.
- Tag den friske dild og hak det, enten med en stor kokkekniv eller i multihakker.
- Hæld fløde, cremefraishe, bouillon, muskatnød, salt og peber op i en saucegryde og varm det op, mens der piskes stille og roligt hele tiden.
- Når det koger, slukkes for gryden. Kom nu dilden i gryden og rør det rundt.
- Du skal ikke sætte gryden tilbage på varmen, men sætte det til side, derved bevares den flotte grønne farve fra dilden.
- Kog nu pastaen som anvist på pakken, og hæld det i et dørslag bagefter.
- Kom olie på en pande og varm det op. Kom tigerrejer på panden og svits rejerne i 1 minut. Kom nu hvidløg, chili og svits det med i ca. 1 minut, så tigerrejerne har fået 2 minutter i alt.
- Rør forsigtigt, men ikke hele tiden, så får rejer ikke ensartet farve.
- Lun saucen forsigtigt op.
- Anret pasta og sauce med tilbehør på opvarmede tallerkner, og pynt med stegte tigerrejer og stenbiderrogn.
- Krydr med salt og peber.
Servering
- Skær et flutes ud i passende stykker. Kom et lag cremefraiche på, og kom et lag stenbiderrogn på. Til sidst lægges et lag finthakket rødløg. Drys med lidt salt og peber.
- Tilbyd flutes, cremefraiche, rødløg, stenbiderrogn, smør, laksesalat som tilbehør til Pasta med rejer og stenbiderrogn.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer