Pizzasauce på 5 minutter er blendet og lavet uden kogning. Pizzasaucen har en fantastisk krydret smag og laves helt fra bunden. Den har en afbalanceret smag, da den er lavet af friske råvarer og den kan endda laves på ca. 5 minutter.
Du kan lave denne lækre pizzasauce meget hurtigere, end hvis du skal ud og købe den og den smager også meget bedre.
Du kommer bare alle de lækre ingredienser i en blender og blender det hele, indtil du har en tyk cremet pizzasauce, som er lige til, at smøre over pizzabunden, på pizzasnegle i pitabrødet eller som ekstra ingrediens i en tomatsauce der skal simre på komfuret.
Prøv også hjemmelavet hvidløgsolie som fra pizzeria
Gå til
- Pizzasauce og tomatsauce hvad er forskellen?
- 🍅Friske tomater
- Hvordan laver jeg pizzasauce af friske tomater?
- Sådan fjernes skindet af tomater
- ⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
- 🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
- 🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
- Opskrift med noter
- 💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- 💬 Kommentarer
Pizzasauce og tomatsauce hvad er forskellen?
Tomatsauce, pizzatopping og pizzasauce er næsten det samme, det kaldes bare noget forskelligt. Dog fremstilles pizzasauce og pizzatopping uden kogning og består således kun af friske ingredienser og tomater på dåse.
Derfor er holdbarheden også begrænset. Vi anbefaler, at kassere pizzasauce straks efter brug og efter max 1 dag i køleskabet, da der kan komme bakterier i pizzasaucen, som kan være sundhedsskadelige.
Hvis du vil øge holdbarheden, skal pizzasaucen blot opvarmes til kogepunktet et par minutter, så alle bakterier dræbes. Derved forlænges holdbarheden til 5 dagen.
🍅Friske tomater
Denne pizzasauce bliver lavet af gode råvarer, som bliver blended kort, så hvis du bruger friske solmodne tomater, kan det være en god ide, at skrabe indmaden og kernerne ud og kassere dette, da det er meget vandholdigt og giver en tynd pizzasauce.
Derudover, vil vi gerne undvære de små kerner. Vi ville også fjerne skindet, da det ikke egner sig i en tomatsauce.
Hvordan laver jeg pizzasauce af friske tomater?
Tomater uden skind, kerner og indmad, hvidløg, løg og olivenolie kommes i en blender eller foodprocessor og blendes indtil det er ensartet. Kom det hele i en gryde. Tilsæt lidt sukker og eddike i tomat blandingen og kog det op.
Reducer varmen til lav, og lad den simre, indtil pizza saucen er kogt ind til det halve. Det tager ca. 1 til 2 timer, rør lejlighedsvis. Til sidst smages til med oregano, salt og friskkværnet peber.
Sådan fjernes skindet af tomater
- Lav en stor skål med iskoldt vand evt. tilsat isterninger.
- Tag en stor gryde og tilsæt vand. Kog det op.
- Imens klargøres tomater. Skær et kryds i bunden af alle tomater.
- Kom tomater forsigtigt i det kogende vand uden at det sprøjter og rammer dig eller andre.
Lad tomater være i gryden i et minut eller indtil skindet begynder at bøje der hvor du har skåret krydset. - Tag en spiseske eller hulske og kom alle tomater ned i det iskolde vand til afkøling.
- Når tomater er kølet ned, fjernes skindet.
- Fjern stilk og urenheder.
- Nu kan tomater bruges til tomatsauce. Hver dog opmærksom på, at friske tomater indeholder mere vand end hele tomater på dåse, så tomatsaucen skal simre i længere tid, for at få den ønskede tykkelse.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 2 minutter. Arbejdstid ca. 3 min. Samlet tid ca. 5 min. Opskrift giver 1 portion tomatsauce.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 1 dåse tomat (400 g hakkede, gerne friske)
- 1 dåse tomatkoncentrat (70 g)
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. vineddike
- 1 stk. løg
- 1 spsk. timian (frisk eller tørret)
- 1 spsk. oregano (tørret)
- 1 håndfuld basilikum (frisk)
- 1½ tsk. salt og lidt friskkværnet peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skyl de friske krydderurt og pluk blade.
- Pil hvidløgsfed og løg. Skær bund og top fra hvis de er grimme.
- Kom alle ingredienserne i en blender og blend det hele i nogle sekunder, eller indtil konsistensen er ensartet. Smag til med ekstra sukker og salt.
- Kom det i en skål med låg og sæt det på køl indtil brug.
- Det tomatsauce som ikke bruges, kommes i beholder med med låg. Frisk pizzasauce/pizzasauce kan kun holde sig frisk i ca. en dag i lukket glas, da den ikke er tilberedt ved kogning.
Forlæng holdbarheden
- Hvis du vil forlænge holdbarheden, varmes hele tomatsaucen op til kogepunktet et par minutter, så alle bakterier dræbes. Nu kan tomatsaucen holde sig frisk i ca. 5 dage i køleskabet.
Opskrift med noter
Pizzatopping uden kogning i blender
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
- Skyl de friske krydderurt og pluk blade.
- Pil hvidløgsfed og løg. Skær bund og top fra hvis de er grimme.
- Kom alle ingredienserne i en blender og blend det hele i nogle sekunder, eller indtil konsistensen er ensartet. Smag til med ekstra sukker og salt.
- Kom det i en skål med låg og sæt det på køl indtil brug.
- Det tomatsauce som ikke bruges, kommes i beholder med med låg. Frisk pizzasauce/pizzasauce kan kun holde sig frisk i ca. en dag i lukket glas, da den ikke er tilberedt ved kogning.
Forlæng holdbarheden
- Hvis du vil forlænge holdbarheden, varmes hele tomatsaucen op til kogepunktet et par minutter, så alle bakterier dræbes. Nu kan tomatsaucen holde sig frisk i ca. 5 dage i køleskabet.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Fjern alle kerner fra tomater, hvis du undgå dem i pizzasaucen.
- Bruges friske tomater, fjernes kerner og indmad og kasseres, før de kommes i en blender.
- Hvis du vil forlænge holdbarheden, varmes hele tomatsaucen op til kogepunktet et par minutter, så alle bakterier dræbes. Nu kan tomatsaucen holde sig frisk i ca. 5 dage i køleskabet.
❓ FAQ
Pesto, ricotta ost, tomatpuré, tomatketchup, mild chilisauce og tomatsauce
Tomater uden kerner og indmad, hvidløg, løg og olivenolie kommes i en blender eller foodprocessor og blendes indtil det er ensartet. Kom det hele i en gryde. Tilsæt lidt sukker og eddike i tomatblandingen og kog det op. Reducer varmen til lav, og lad den simre, indtil pizzasaucen er kogt ind til det halve. Det tager ca. 1 til 2 timer, rør lejlighedsvis. Til sidst smages til med oregano, salt og friskkværnet peber.
Tomatsauce, pizzatopping og pizzasauce er næsten det samme, det kaldes bare noget forskelligt. Dog fremstilles pizzasauce og pizzatopping uden kogning og består således kun af friske ingredienser og tomater på dåse. Derfor er holdbarheden også begrænset. Vi anbefaler, at kassere pizzasauce straks efter brug og efter max 1 dag i køleskabet, da der kan komme bakterier i pizzasaucen, som kan være sundhedsskadelige.
Pizzasauce er en tomatsauce uden kogning, mens pasta- og spaghetti sauce koges. Pastasauce simrer ofte i en time eller to, men spaghetti sauce kan laves på 30 minutter. Pastasaucen består ofte af friske tomater uden kerner, både friske og tørrede krydderurter, som basilikum, timian og oregano. Spaghetti sauce og pasta sauce har en sødere, stærkere og dybere smag.
Lav en stor skål med iskoldt vand evt. tilsat isterninger. Tag en stor gryde og tilsæt vand. Kog det op. Imens klargøres tomater. Skær et kryds i bunden af alle tomater.
Kom tomater forsigtigt i det kogende vand uden at det sprøjter og rammer dig eller andre.
Lad tomater være i gryden i et minut eller indtil skindet begynder at bøje der hvor du har skåret krydset.
Tag en spiseske eller hulske og kom alle tomater ned i det iskolde vand til afkøling.
Når tomater er kølet ned, fjernes skindet.
Fjern stilk og urenheder.
Nu kan tomater bruges til tomatsauce. Hver dog opmærksom på, at friske tomater indeholder mere vand end hele tomater på dåse, så tomatsaucen skal simre i længere tid, for at få den ønskede tykkelse.
Kommentarer
Ingen kommentarer