• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Italienske madopskrifter

    Pasta alla puttanesca

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 9 måneder siden

    Pasta alla Puttanesca

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total1
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Den napolitansk pastaret pasta alla puttanesca, som laves i forskellige versioner i Napoli, kaldes også “de billige pigers mad”. Der er mange forskellige bud på, hvorfor dette navn på er opstået, men da retten er meget velsmagende og hurtig at lave, kunne det være for, at imponere det modsatte køn. Prøv også lasagne med squash

    Gå til
    • Oksekød
    • Opskrift på under 30 min.
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 💭❓ Tips og FAQ
    • 📋 Opskrift

    Oksekød

    Der er næsten ikke noget kød i denne pastasauce, men hvis du ønsker opskriften på pasta sauce med oksekød, kan du prøve pasta bolognese med kødsauce

    Opskrift på under 30 min.

    Pasta alla puttanesca er ikke en pastasauce som skal simre i flere timer, som ellers er kendetegnet for mange pasta saucer. Pastaretten kan nemlig laves under en halv time. Den smager dog bedre, hvis den for lov til, at simre lidt længere tid.

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 26 min. Opskrift til 4 personer

    🥘 Ingredienser

    • 1 pk. pasta eller spaghetti
    • 1 håndfuld oliven Sorte
    • 1 stk. løg finthakket
    • 2 spsk. kapers
    • 4 stk. ansjosfileter
    • 1 spsk. vineddike
    • 4 fed hvidløg finthakket
    • ½ stk. Rød chili
    • 2 ds tomater hakket økologiske
    • 1 spsk. basilikum frisk
    • 1 spsk. oregano tørret
    • 1 spsk. tomatpuré
    • 2 spsk. tomater soltørrede
    • 1 stk. citron Økologisk
    • 1 bundt persille finthakket
    • 2 tsk. salt
    • 1 knivspids peber friskkværnet
    • 4 spsk. olivenolie

    🔪 Sådan gør du

    1. Skyl og riv citron og sæt det til side. Skyl de friske krydderurter og dup dem tørre. Hak basilikum og persille og stil det til side.
    2. Pil og hak hvidløgsfed og løg og hak det fint. Hvis der er sten i oliven, fjernes disse og hakkes fint sammen med ansjoser, soltørrede tomater, chili og kapers. Bland det sammen.
    3. Tag en stor stegepande og kom olie på panden og varm det godt op. Kom det du netop har hakket op på panden og svits det kort uden at det tager farve. Rør godt rundt. Dryp lidt vineddike ned på panden og rør rundt.
    4. Tilsæt tomatpuré og rør det ud.
    5. Tilsæt de flåede tomater til saucen.
    6. Lad det simre ved lav varme. Kog spaghetti eller anden pasta imens.
    7. Når pasta er kogt færdig, tilsættes basilikum og oregano og der røres rundt.
    8. Smag saucen til med revet citronskal, persille, salt og peber.

    💭❓ Tips og FAQ

    💭 Tips

    • Pasta alla puttanesca smager faktisk, som om der var kød i retten pga. af de små ansjosfileter, der tilfører retten en umami smag.
    • Du kan variere retten ved, at udelade eller tilsætte ingredienser du lige har. Du behøves ikke følge opskriften slavisk, men ansjosfileter er et must i denne ret.
    • Ansjosfileterne er smagsgiver og give umami til denne ret, men pas på med at tilsætte for mange fileter, da smagen er meget gennemtrængende.
    • Du kan udelade persille og erstatte det med anden friskhakket krydderurt. Vi bruger ofte basilikum i stedet som vist på billedet.

    ❓ FAQ

    Hvad er holdbarheden i køleskabet ?

    Retten kan holde sig i køleskabet 3 dage i køleskabet.

    Er retten fryseegnet ?

    Ja

    Hvad er holdbarheden i fryseren ?

    Ca. 3 måneder.

    📋 Opskrift

    Pasta alla Puttanesca

    Pasta alla puttanesca

    Opskrift på Pasta alla puttanesca
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 6 min
    Tilberedningstid 10 min
    Arbejdstid 10 min
    Samlet tid 26 min
    Ret Italiensk madopskrifter
    Køkken Italiensk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 13 %

    Ingredienser
      

    • 1 pk. Pasta (eller spaghetti)
    • 1 håndfuld Oliven (Sorte)
    • 1 stk. Løg (finthakket)
    • 2 spsk. Kapers
    • 4 stk. Ansjosfileter
    • 1 spsk. Vineddike
    • 4 fed Hvidløg (finthakket)
    • ½ stk. Chili (rød)
    • 2 ds Tomater (hakket økologiske)
    • 1 spsk. Basilikum (frisk)
    • 1 spsk. Oregano (tørret)
    • 1 spsk. Tomatpuré
    • 2 spsk. Tomater (soltørrede )
    • 1 stk. Citron (Økologisk)
    • 1 bundt Persille (finthakket)
    • 2 tsk. Salt
    • 1 knivspids Peber (friskkværnet)
    • 4 spsk. Olivenolie

    Sådan gør du
     

    • Skyl og riv citron og sæt det til side. Skyl de friske krydderurter og dup dem tørre. Hak basilikum og persille og stil det til side.
    • Pil og hak hvidløgsfed og løg og hak det fint. Hvis der er sten i oliven, fjernes disse og hakkes fint sammen med ansjoser, soltørrede tomater, chili og kapers. Bland det sammen.
    • Tag en stor stegepande og kom olie på panden og varm det godt op. Kom det du netop har hakket op på panden og svits det kort uden at det tager farve. Rør godt rundt. Dryp lidt vineddike ned på panden og rør rundt.
    • Tilsæt tomatpuré og rør det ud.
    • Tilsæt de flåede tomater til saucen.
    • Lad det simre ved lav varme. Kog spaghetti eller anden pasta imens.
    • Når pasta er kogt færdig, tilsættes basilikum og oregano og der røres rundt.
    • Smag saucen til med revet citronskal, persille, salt og peber.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 265kcal (13%) | Kulhydrater: 30g (10%) | Protein: 7g (14%) | Fedt: 16g (25%) | Mættet fedt: 2g (13%) | Flerumættet fedt: 2g | Enkelumættet fedt: 11g | Fiber: 8g (33%) | Sukker: 17g (19%) | Vitamin A: 1137IU (23%) | Vitamin C: 54mg (65%) | Calcium: 139mg (14%) | Jern: 5mg (28%)
    Keyword Pasta alla puttanesca
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!
    Pasta alla puttanesca sauce laves i pande.
    Del meget gerne
    • Total1
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Ølkage med mørk øl
    Smoothie med passionsfrugt og fersken »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Billig mad, Børnevenlig mad, Italienske madopskrifter Tags: Ansjos, basilikum, chili, citron, hvidløg, kapers, løg, oliven, oregano, pasta, persille, Tomat, tomatpuré, vineddike

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind