Denne napolitanske pastaret som laves i forskellige versioner i napoli, kaldes også "de billige pigers ret". Der er mange forskellige bud på, hvorfor dette navn på er opstået, men da retten er meget velsmagende og hurtig at lave, kunne det være for, at imponere det modsatte køn. Pasta alla puttanesca er ikke en pastasauce som skal simre i flere timer, som ellers er kendetegnet for mange pasta saucer, men kan under en halv time.
Pasta alla puttanesca
Ingredienser
- 1 pk. pasta eller spaghetti
- 1 håndfuld oliven Sorte
- 1 stk. løg finthakket
- 2 spsk kapers
- 4 stk. ansjosfileter
- 1 spsk. vineddike
- 4 fed hvidløg finthakket
- ½ stk. Rød chili
- 2 ds tomater hakket økologiske
- 1 spsk. basilikum frisk
- 1 spsk. oregano tørret
- 1 spsk tomatpuré
- 2 spsk tomater soltørrede
- 1 stk. citron Økologisk
- 1 bundt persille finthakket
- 2 tsk. salt
- 1 knivspids peber friskkværnet
- 4 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Skyl og riv citron og sæt det til side. Skyl de friske krydderurter og dup dem tørre. Hak basilikum og persille og stil det til side.
- Pil og hak hvidløgsfed og løg og hak det fint. Hvis der er sten i oliven, fjernes disse og hakkes fint sammen med ansjoser, soltørrede tomater, chili og kapers. Bland det sammen.
- Tag en stor stegepande og kom olie på panden og varm det godt op. Kom det du netop har hakket op på panden og svits det kort uden at det tager farve. Rør godt rundt. Dryp lidt vineddike ned på panden og rør rundt.
- Tilsæt tomatpuré og rør det ud.
- Tilsæt de flåede tomater til saucen.
- Lad det simre ved lav varme. Kog spaghetti eller anden pasta imens.
- Når pasta er kogt færdig, tilsættes basilikum og oregano og der røres rundt.
- Smag saucen til med revet citronskal, persille, salt og peber.
Ernæring

Der er næsten ikke noget kød i denne pastasauce, men hvis du ønsker opskriften på pasta sauce med oksekød, kan du trykke på link nedenunder.
Prøv også pasta bolognese med kødsauce
Pasta alla puttanesca smager faktisk som hvis der var kød i retten pga. af ansjosfileter. Du kan variere retten ved, at udelade eller tilsætte ingredienser du lige har. Du behøves ikke følge opskriften slavisk, men ansjosfileter er et must i denne ret.
Tips
- Ansjosfileterne er smagsgiver og give umami til denne ret, men pas på med at tilsætte for mange fileter, da smagen er meget gennemtrængende.
- Du kan udelade persille og erstatte det med anden friskhakket krydderurt. Vi bruger ofte basilikum i stedet som vist på billedet.
Skriv et svar