Den napolitansk pastaret pasta alla puttanesca, som laves i forskellige versioner i Napoli, kaldes ogsรฅ “de billige pigers mad”. Der er mange forskellige bud pรฅ, hvorfor dette navn pรฅ er opstรฅet, men da retten er meget velsmagende og hurtig at lave, kunne det vรฆre for, at imponere det modsatte kรธn. Prรธv ogsรฅ lasagne med squash
Indhold i opskrift - Hop til:
Oksekรธd
Der er nรฆsten ikke noget kรธd i denne pastasauce, men hvis du รธnsker opskriften pรฅ pasta sauce med oksekรธd, kan du prรธve pasta bolognese med kรธdsauce
Opskrift pรฅ under 30 min.
Pasta alla puttanesca er ikke en pastasauce som skal simre i flere timer, som ellers er kendetegnet for mange pasta saucer. Pastaretten kan nemlig laves under en halv time. Den smager dog bedre, hvis den for lov til, at simre lidt lรฆngere tid.
โฒ๏ธ Klargรธring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 26 min. Opskrift til 4 personer
๐ฅ Ingredienser – Indkรธbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslรฅr ogsรฅ andre alternativer til ingredienser. Hvis du รธnsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at รฆndre eller tilfรธje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkรธbsseddel.
- 1ย pk.ย pastaย eller spaghetti
- 1ย hรฅndfuldย olivenย Sorte
- 1ย stk.ย lรธgย finthakket
- 2ย spsk.ย kapers
- 4ย stk.ย ansjosfileter
- 1ย spsk.ย vineddike
- 4ย fedย hvidlรธgย finthakket
- ยฝย stk.ย Rรธd chili
- 2ย dsย tomaterย hakket รธkologiske
- 1ย spsk.ย basilikumย frisk
- 1ย spsk.ย oreganoย tรธrret
- 1ย spsk.ย tomatpurรฉ
- 2ย spsk.ย tomaterย soltรธrrede
- 1ย stk.ย citronย รkologisk
- 1ย bundtย persilleย finthakket
- 2ย tsk.ย salt
- 1ย knivspidsย peberย friskkvรฆrnet
- 4ย spsk.ย olivenolie
๐ช Fremgangsmรฅden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmรฅde i nummerere trin. Her finder du ogsรฅ alternativer til fremgangsmรฅder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skyl og riv citron og sรฆt det til side. Skyl de friske krydderurter og dup dem tรธrre. Hak basilikum og persille og stil det til side.
- Pil og hak hvidlรธgsfed og lรธg og hak det fint. Hvis der er sten i oliven, fjernes disse og hakkes fint sammen med ansjoser, soltรธrrede tomater, chili og kapers. Bland det sammen.
- Tag en stor stegepande og kom olie pรฅ panden og varm det godt op. Kom det du netop har hakket op pรฅ panden og svits det kort uden at det tager farve. Rรธr godt rundt. Dryp lidt vineddike ned pรฅ panden og rรธr rundt.
- Tilsรฆt tomatpurรฉ og rรธr det ud.
- Tilsรฆt de flรฅede tomater til saucen.
- Lad det simre ved lav varme. Kog spaghetti eller anden pasta imens.
- Nรฅr pasta er kogt fรฆrdig, tilsรฆttes basilikum og oregano og der rรธres rundt.
- Smag saucen til med revet citronskal, persille, salt og peber.
๐ญโ Tips og FAQ
๐ญ Tips
- Pasta alla puttanesca smager faktisk, som om der var kรธd i retten pga. af de smรฅ ansjosfileter, der tilfรธrer retten en umami smag.
- Du kan variere retten ved, at udelade eller tilsรฆtte ingredienser du lige har. Du behรธves ikke fรธlge opskriften slavisk, men ansjosfileter er et must i denne ret.
- Ansjosfileterne er smagsgiver og give umami til denne ret, men pas pรฅ med at tilsรฆtte for mange fileter, da smagen er meget gennemtrรฆngende.
- Du kan udelade persille og erstatte det med anden friskhakket krydderurt. Vi bruger ofte basilikum i stedet som vist pรฅ billedet.
โ FAQ
Retten kan holde sig i kรธleskabet 3 dage i kรธleskabet.
Ja
Ca. 3 mรฅneder.
๐ Komplet opskrift med noter

Pasta alla puttanesca
Bedรธm opskriften โญ Hvor mange stjerner fรฅr den? โญโญโญโญโญ
Ingredienser
- 1 pk. Pasta (eller spaghetti)
- 1 hรฅndfuld Oliven (Sorte)
- 1 stk. Lรธg (finthakket)
- 2 spsk. Kapers
- 4 stk. Ansjosfileter
- 1 spsk. Vineddike
- 4 fed Hvidlรธg (finthakket)
- ยฝ stk. Chili (rรธd)
- 2 ds Tomater (hakket รธkologiske)
- 1 spsk. Basilikum (frisk)
- 1 spsk. Oregano (tรธrret)
- 1 spsk. Tomatpurรฉ
- 2 spsk. Tomater (soltรธrrede )
- 1 stk. Citron (รkologisk)
- 1 bundt Persille (finthakket)
- 2 tsk. Salt
- 1 knivspids Peber (friskkvรฆrnet)
- 4 spsk. Olivenolie
Sรฅdan gรธr du
- Skyl og riv citron og sรฆt det til side. Skyl de friske krydderurter og dup dem tรธrre. Hak basilikum og persille og stil det til side.
- Pil og hak hvidlรธgsfed og lรธg og hak det fint. Hvis der er sten i oliven, fjernes disse og hakkes fint sammen med ansjoser, soltรธrrede tomater, chili og kapers. Bland det sammen.
- Tag en stor stegepande og kom olie pรฅ panden og varm det godt op. Kom det du netop har hakket op pรฅ panden og svits det kort uden at det tager farve. Rรธr godt rundt. Dryp lidt vineddike ned pรฅ panden og rรธr rundt.
- Tilsรฆt tomatpurรฉ og rรธr det ud.
- Tilsรฆt de flรฅede tomater til saucen.
- Lad det simre ved lav varme. Kog spaghetti eller anden pasta imens.
- Nรฅr pasta er kogt fรฆrdig, tilsรฆttes basilikum og oregano og der rรธres rundt.
- Smag saucen til med revet citronskal, persille, salt og peber.
Ernรฆrnรฆrings fakta
Ernรฆringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.


















Kommentarer
Ingen kommentarer