Har du fået kylling dagen før, og har fået en del til overs, så får du her en lækker opskrift, som er perfekt at lave dagen efter. Nem karryret af kylling, lavet af rester, laves på ca. 30 min. Er børnevenlig, da opskriften indeholder ingredienser de fleste børn kan lide.
Du kan tilføje andre grøntsager såsom peberfrugt, broccoli eller asparges alt efter sæson og smag.
Er der noget som passer godt sammen, så er det kylling og karry! Her i opskriften bruges der både karry og andre krydderier, så retten er godt krydret, men stadig mild i smagen.
Hvis du har karrypasta i køleskabet, vil tilsætning af 1 tsk. gøre underværker for smagen.
Vi bruger quinoa i denne opskrift, da den er meget mild i smagen, og dermed vil “suge” smagen fra saucen så retten bliver mere harmonisk og nemmere at spise for børn.
Ris eller bulgur kan også bruges, men disse ingredienser er mere kraftige i smagen, så de vil kunne smages.
Prøv også wok med kylling og nudler
eller
Paprikagryde med kylling og bulgur
Gå til
Inden du laver aftensmad af kylling af rester
Før du går i gang med denne opskrift, skal du være opmærksom på følgende:
Ingredienser klar: Sørg for at have alle ingredienser klar og skåret i passende stykker, så du er klar til at koge og stege. Se evt. i ingredienslisten hvordan grøntsager klargøres.
Pande eller wok: Vær opmærksom på, at er skal bruges en wok eller en stor pande til at tilberede retten.
Olie: Varm olien godt op, inden du steger kyllingen, så den får en sprød skorpe.
Quinoa: Skyl quinoaen grundigt inden brug, da den indeholder stoffet saponin, som sidder uden på skallen og skal skylles væk. Kog quinoa efter anvisningerne på pakken, og sørg for at skylle dem i koldt vand efter kogning for at stoppe tilberednings processen.
Grøntsager: Klargør grøntsagerne i den rigtige størrelse for at sikre, at de bliver tilberedt jævnt og bevarer deres sprødhed.
Smag til: Smag til med salt og evt. sojasauce eller andre krydderier for at give retten ekstra smag.
Server retten straks, mens den stadig er varm og frisk.
Derfor bruger vi quinoa
Det er en god idé at erstatte ris, bulgur eller nudler med quinoa i denne opskrift.
Quinoa er en sund og nærende alternativ til nudler og ris, da quinoaen er rig på proteiner, fibre og andre vigtige næringsstoffer.
Quinoa vil give retten et mere neutralt, fyldigt og mættende element, samtidig med at det tilføjer en dejlig mild nøddeagtig smag, som næsten ikke bemærkes pga. af den krydrede karrysauce.
Quinoa er gråhvid når den er tilberedt, men overhældes den med karrysaucen, får den en flot gul farve.
Derfor skal du lave denne kyllingeret af rester
Du kan lave denne ret, fordi den er nem og hurtig at lave, og opskriften er perfekt til, at man kan ændre den med de rester af kylling og grøntsager man lige har.
Retten er fyldt med smagfulde grøntsager og kylling, og den kan nemt tilpasses med de fleste ingredienser, du allerede har derhjemme.
Det er en sund og lækker måde at få brugt dine rester på og samtidig få en velsmagende og mættende måltid ud af det.
Denne opskrift er meget billig, da den kun består af rester og ingredienser du måske har i forvejen.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør: ca. 5 minutter. Arbejdstid: ca. 5 min. Tilberedningstid: ca. 10 min. Samlet tid: ca. 20 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
800 g Kylling (grove stykker)
1 stk. Porre (tynde strimler)
8 stk. Gulerødder (skåret i tynde strimler)
2 stk. pastinak (i skiver)
1 stk. Løg (Skåret i kvarte ringe)
2 spsk. Olivenolie
Karrysauce
¼ liter Fløde (kan erstattes af kokosmælk)
1 spsk. Karry (Brug en god karry)
½ spsk. Honning
2 spsk. Østerssauce (Oyster sauce)
1 tsk. Fish sauce (fiskesauce)
2 tsk. Salt
¼ stk. lime (saften)
Tilbehør
4 dl quinoa
7½ dl vand
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skyl og klargør grøntsager, som anvist i ingredienslisten.
- Tag en stor pande eller en wok. Tilsæt olie og skrue godt op for varmen.
- Svits gulerødder, rødløg, porre og pastinak i ca. 3 min. eller til det begynder at dufte.
- Bemærk: Grøntsagerne tages op af panden og sættes til side, hvis du ikke bruger rester af kylling, som er tilberedt. Fordi så skal kyllingen steges først.
- Hvis du bruger fersk kylling, kommes lidt nyt olie på stegepanden. Svits kyllingekødet i ca. 3 min. under omrøring eller indtil det er gennemstegt. Forsæt som anvist nedenunder.
Kylling af rester
- Hvis du laver retten af kylling som er tilberedt, tilsættes de grove stykker kylling til grøntsagerne. Her behøver du ikke stege kylling i karry, da der er masser af smag i saucen. Vil du have mere smag, så kan du stege kyllingestykker i lidt karry inden de tilsættes grøntsagerne.
- Tilsæt karry, fløde, honning, østerssauce, fishsauce og salt til grøntsagerne på panden og rør rundt.
- Sæt et låg over og lad retten simre ved svag varme i ca. 5 min. Smag retten til med salt og limesaft.
🥗Tilbehør
- Skyl quinoa i koldt vand og sæt det til afdrypning i en sigte.
- Kog quinoa som anvist på pakken og kom dem i en sigte eller dørslag til afdrypning.
- Hvis der ikke står tilberedningsanvisning på posen er her fremgangsmåden.
- Skyl quinoa grundigt og hæld den op i en sigte, så vandet drypper af.
- Hæld vand, salt og ca. 7 dl vand i en gryde. Rør rundt.
- Tænd op for varmen og lad det simre i ca. 15 min. eller indtil al vandet er væk. Du kan evt. slukke for varmen efter 10 minutter.
- Pas på med, at bruge for meget vand, da den kogte quinoa, så bliver for blød og klæg.
🍽Servering
- Kom quinoa i en skål på bordet.
- Anret kylling med karrysauce og grøntsager i en lille skål eller tallerken. Drys evt. lidt peanuts over.
- Sæt evt. en skål med peanuts eller andre nødder på bordet og servér straks.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
Her er nogle tips til aftensmad med kylling af rester:
Har du rester af andet kød, kan du erstatte kylling med dette. Smagen vil dog selvfølgelig ikke være den samme.
Vi har ikke tilsat karrypasta til denne opskrift, men har du en rest karrypasta, vil det være perfekt at tilsætte. Tilsæt 1 tsk. eller efter smag.
Har du lidt selleri enten blad eller rodselleri, kan du tilsætte en tsk. frisk rodselleri eller en tsk. hakket bladselleri. Selleri fremhæver smagen og skal derfor bruges sparsomt.
❓ FAQ
Her er en FAQ til aftensmad med kylling af rester:
Ja, du kan sagtens bruge andre typer kød såsom oksekød, svinekød eller rejer i stedet for kylling.
Ja, du kan erstatte quinoa med ris, nudler, bulgur eller perlebyg, alt efter hvad du foretrækker.
Ja, du kan tilføje andre grøntsager såsom peberfrugt, broccoli eller asparges alt efter sæson og smag.
Ja, du kan nemt lave retten vegetarisk eller vegansk ved at erstatte kylling med tofu eller flere grøntsager og bruge vegansk sojasauce.
Opskrift med noter
Aftensmad med kylling af rester
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 800 g Kylling (grove stykker)
- 1 stk. Porre (tynde strimler)
- 8 stk. Gulerødder (skåret i tynde strimler)
- 2 stk. pastinak (i skiver)
- 1 stk. Løg (Skåret i kvarte ringe)
- 2 spsk. Olivenolie
Sauce
Tilbehør
- 4 dl quinoa
- 7 dl vand
Sådan gør du
- Skyl og klargør grøntsager, som anvist i ingredienslisten.
- Tag en stor pande eller en wok. Tilsæt olie og skrue godt op for varmen.
- Svits gulerødder, rødløg, porre og pastinak i ca. 3 min. eller til det begynder at dufte.
- Bemærk: Grøntsagerne tages op af panden og sættes til side, hvis du ikke bruger rester af kylling, som er tilberedt. Fordi så skal kyllingen steges først.
- Hvis du bruger fersk kylling, kommes lidt nyt olie på stegepanden. Svits kyllingekødet i ca. 3 min. under omrøring eller indtil det er gennemstegt. Forsæt som anvist nedenunder.
Kylling af rester
- Hvis du laver retten af kylling som er tilberedt, tilsættes de grove stykker kylling til grøntsagerne. Her behøver du ikke stege kylling i karry, da der er masser af smag i saucen. Vil du have mere smag, så kan du stege kyllingestykker i lidt karry inden de tilsættes grøntsagerne.
- Tilsæt karry, fløde, honning, østerssauce, fishsauce og salt til grøntsagerne på panden og rør rundt.
- Sæt et låg over og lad retten simre ved svag varme i ca. 5 min. Smag retten til med salt og limesaft.
Tilbehør
- Skyl quinoa i koldt vand og sæt det til afdrypning i en sigte.
- Kog quinoa som anvist på pakken og kom dem i en sigte eller dørslag til afdrypning.
- Hvis der ikke står tilberedningsanvisning på posen er her fremgangsmåden.
- Skyl quinoa grundigt og hæld den op i en sigte, så vandet drypper af.
- Hæld vand, salt og ca. 7 dl vand i en gryde. Rør rundt.
- Tænd op for varmen og lad det simre i ca. 15 min. eller indtil al vandet er væk. Du kan evt. slukke for varmen efter 10 minutter.
- Pas på med, at bruge for meget vand, da den kogte quinoa, så bliver for blød og klæg.
Servering
- Kom quinoa i en skål på bordet.
- Anret kylling med karrysauce og grøntsager i en lille skål eller tallerken. Drys evt. lidt peanuts over. Du kan også drysse frisk koriander på retten.
- Sæt evt. en skål med peanuts eller andre nødder på bordet og servér straks.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Bjørn Nielsen
Tit har man rester af kylling til overs efter aftensmaden. Brug disse kyllingerester til, at lave denne dejlige krydrede karryret med grøntsager.
Her får du masser af smag af karry og en dejlig cremet sauce.