Broccolisalat med pastaskruer er en varieret opskrift på den klassiske broccolisalat. Vi tilsætter sprød bacon og ristede solsikkekerner så salaten får masser af umami smag. Denne opskrift er allerbedst om foråret, hvor der er friske grønne asparges. Du får de bedste asparges om foråret, og de løfter virkelig denne broccolisalat i smagen. Du kan servere denne salat til al slags grillmad eller som tilbehør til grillpølser eller stegt kød.
Prøv også: Broccolisalat klassisk opskrift
Gå til
Varierer grøntsager
Du kan tilsætte andre grøntsager eller frugt til broccolisalaten, hvis du ikke lige har dem der er brugt i opskriften i køleskabet. Du kan også bruge følgende grøntsager:
- Peberfrugt
- gule rosiner
- granatæblekerner
- æble eller pære skåret i små stykker
- sukkerærter
Opskrift med noter
Broccolisalat med asparges og pastaskruer
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 1 stk. broccoli
- 10 stk. asparges (friske grønne)
- 150 g bacon
- 1 dl rosiner
- 1 dl solsikkekerner
- 1 stk. rødløg
- 3 dl. pastaskruer
Marinade
- 1 ½ dl. cremefraiche
- 2 spsk. sukker (honning eller sirup)
- ½ stk. lime
- 1 knivspids salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Pasta
- Kog pastaen som anvist på posen og lad den køle ned.
Grøntsager
- Skyl broccolien grundigt og skær den i små buketter. Kom broccolibuketter i et dørslag og skyl dem med koldt vand og ryst dem tørre.
- Skyl asparges og skær asparges i 2 cm stykker.
- Tag en gryde eller dampgryde. Damp eller blancher broccoli og asparges til de møre, men stadig er faste. Det tager ca 2 minutter. Du kan også koge grøntsager i 2 minutter, men så mister de lidt af den gode smag.
Bacon
- Bruges der bacon i strimler, skæres disse ud i 5 cm. stykker. Bruges der hel bacon, skæres bacon ud i små firkanter. Steg bacon sprøde på en pande med lidt olie. Tag bacon af panden og sæt det til side. Behold stegefedtet på panden.
Kerner og løg
- Kom solsikkekernerne op i stegefedtet og rist dem let ved middelhøj varme. Sættes til afkøling på papir.
- Hak rødløg i små firkanter.
Anretning
- Tag en skål og bland det sammen med pasta, rosiner og rødløg.
Marinade
- Marinaden røres sammen og dryppes over salaten.
- Kom evt. ikke det hele marinaden på, da marinaden kun skal anes i smagen. Lad broccolisalat trække i mindst 2 timer i køleskab inden servering.
Noter
- Tilsæt ristede pinjekerner i stedet for solsikkekerner
- Tilsæt evt. tranebær i stedet for rosiner
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 2 min. Samlet tid er ca. 12 min. Opskrift til 4 personer.
- 1 stk. broccoli
- 10 stk. asparges (friske grønne)
- 150 g bacon
- 1 dl rosiner
- 1 dl solsikkekerner
- 1 stk. rødløg
- 3 dl. pastaskruer
🥣Marinade
- 1 ½ dl. cremefraiche
- 2 spsk. sukker (eller sirup)
- ½ stk. lime
- 1 knivspids salt og friskkværnet peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Pasta
- Kog pastaen som anvist på posen og lad den køle ned.
🥦Grøntsager
- Skyl broccolien grundigt og skær den i små buketter. Kom broccolibuketter i et dørslag og skyl dem med koldt vand og ryst dem tørre.
- Skyl asparges og skær asparges i 2 cm stykker.
- Tag en gryde eller dampgryde. Damp eller blancher broccoli og asparges til de møre, men stadig er faste. Det tager ca 2 minutter. Du kan også koge grøntsager i 2 minutter, men så mister de lidt af den gode smag.
🥓Bacon
- Bruges der bacon i strimler, skæres disse ud i 5 cm. stykker. Bruges der hel bacon, skæres bacon ud i små firkanter.
- Steg bacon sprøde på en pande med lidt olie.
- Tag bacon af panden og sæt det til side. Behold stegefedtet på panden.
Kerner og løg
- Kom solsikkekernerne op i stegefedtet og rist dem let ved middelhøj varme. Sættes til afkøling på papir.
- Hak rødløg i små firkanter.
Anretning
- Tag en skål og bland det hele sammen med pasta, rosiner og rødløg. Broccolisalat med pastaskruer må gerne trække i ca. 2 timer inden servering.
🥣Marinade
- Marinaden røres sammen og dryppes over salaten.
- Kom evt. ikke det hele marinaden på, da marinaden kun skal anes i smagen. Lad broccolisalat trække i mindst 2 timer i køleskab inden servering.
💭❓ Tips og FAQ
- Tilsæt ristede pinjekerner i stedet for solsikkekerner
- Tilsæt evt. tranebær i stedet for rosiner
❓ FAQ
Asparges er bedst, når de helt friskplukkede. Sæson for asparges er maj til sankt hans.
Broccolisalat har en kort holdbarhed og er bedst samme dag den er lavet.
Broccolisalat skal opbevares tildækket i køleskabet.
Kommentarer
Ingen kommentarer