De fleste har smagt coleslaw, som kan købes færdigt i supermarkedet. Hjemmelavet Coleslaw klassisk cremet, smager ikke, som den du køber, men meget bedre. Snit hvidkål fint, så er du sikker på et godt resultat. Brug økologiske gulerødder, da de indeholder meget mere sødme og smag end de store grove almindelige, som ikke smager så godt og er tørre.
Prøv også damernes coleslaw.
Gå til
Klassisk coleslaw det klassiske tilbehør til kylling
Når der serveres kylling fra grill eller ovn, er det tilbehøret ofte klassisk coleslaw. Denne cremede salat er perfekt tilbehør til det lidt tørre kyllingekød. Når man sammensætter sin coleslaw, skal man passe på med, ikke at lave den for “sjasket” dvs. den må ikke svømme i dressing. Dressingen skal blot give maden fylde, men må ikke tage smagen fra kyllingen.
Opskrift med noter
Coleslaw klassisk cremet opskrift
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- ½ stk. Hvidkål (skåret i tynde strimler)
- 2 stk. gulerødder (fint revet)
Dressing til coleslaw
- 1 dl. mayonnaise (evt. hjemmelavet )
- 25 g sukker
- 1 spsk. vineddike
- 1 tsk. sellerifrø (tørrede)
- ½ tsk. salt
- 1 fed hvidløg (presset)
Sådan gør du
- Klargør grøntsager og skyl dem grundigt og dup dem tørre.
- Snit hvidkål fint. Skræl gulerødder og snit dem fint.
- Bland kål og gulerødder i en skål og sæt det køligt.
Dressing
- Bland de resterende ingredienser til dressing i en anden skål.
- Tag skålen med kål og gulerødder ud af køleskabet og hæld dressingen op i skålen og vend det hele godt sammen.
- Dæk skålen til med film og opbevar det i køleskab i ca. 1 time før servering.
Noter
- Pas på med, at lave coleslaw for cremet, da coleslaw ikke må virke fed og tage smagen fra hovedretten.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Tilberedning ca. 20 min. Samlet tid ca. 30 min. Opskrift til 2 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser coleslaw klassisk:
- ½ stk. Hvidkål skåret i tynde strimler
- 2 stk. gulerødder fint revet
Dressing til coleslaw
- 1 dl. mayonnaise evt. hjemmelavet
- 25 g sukker
- 1 spsk. vineddike
- 1 tsk. sellerifrø tørrede
- ½ tsk. salt
- 1 fed hvidløg presset
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmåde coleslaw klassisk:
- Klargør grøntsager og skyl dem grundigt og dup dem tørre.
- Snit hvidkål fint. Skræl gulerødder og snit dem fint.
- Bland kål og gulerødder i en skål og sæt det køligt.
Dressing
- Bland de resterende ingredienser til dressing i en anden skål.
- Tag skålen med kål og gulerødder ud af køleskabet og hæld dressingen op i skålen og vend det hele godt sammen.
- Dæk skålen til med film og opbevar det i køleskab i ca. 1 time før servering.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Pas på med, at lave coleslaw for cremet, da coleslaw ikke må virke fed og tage smagen fra hovedretten.
❓ FAQ
Ja, man kan erstatte lidt af mayonnaisen med lidt græsk yoghurt, cremefraiche eller skyr.
Kommentarer
Ingen kommentarer