Denne salat er meget populær i grækenland og græsk salat spiser vi næsten hver uge om sommeren, da vi her i huset er ret vilde med de syrlige oliven og søde solmodne tomater i salatskålen. I opskriften har vi tilsat en del friske krydderurter til basis ingredienserne i græsk salat, men du kan sagtens nøjes med f.eks. basilikum.
Prøv også tomatsalat med laks og ristet rugbrød
Gå til
Salat på 15 minutter
Det er en opskrift som vi laver på ca. 15 minutter og vi er vilde med alle de lækre ingredienser der er i salaten. Den syrlige olivenolie dressing er god og fremhæver smagen i salaten og i de syrlige oliven.
Basis ingredienser i græsk salat
Basis ingredienserne i Græsk salat er, tomat, oliven, agurk, løg, fetaost og en dressing af olivenolie. Vi har tilsat ekstra ingredienser til basis ingredienserne, og dem kan du udelade hvis du kun vil lave den original salat. Du kan lave din helt egen version af denne græske salat, når bare du bruger basisingredienser. Se basis ingredienser til Græsk salat
Tzatziki
Denne græske salat er fantastisk sammen med tzatziki og godt brød. Som du kan se i opskriften varierer vi salaten med de ingredienser vi lige har i køleskabet, eller som vi lige synes vi vil bruge til salaten.
Hvis du vil ændre lidt i dressingen er presset hvidløg og lidt finthakket chili velegnede ingredienser at eksperimentere med.
Opskrift med noter
Græsk salat med feta og oliven
Bedøm gerne opskriften
Sådan gør du
- Skyl alle grøntsager og dup dem tørre og klargør det hele. Skræl agurk.
- Kom alle grøntsager i en stor skål og vend det hele godt sammen.
- Skær feta ud og drys det over salaten sammen med oliven og vend det hele igen.
- Drys finthakket oregano i skålen og vend det hele igen.
- Rør ingredienser til dressingen sammen og hæld den op i salaten mens du vender det hele en sidste gang. Server salaten straks.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 5 min. Samlet tid er ca. 15 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 4 stk. tomat store søde og skåret i kvarte
- ½ stk. agurk i tern
- 1 stk. rødløg i ringe eller både
- 100 g feta God kvalitet
- 16 stk. oliven Sorte f.eks Kalamata
- 1 spsk. frisk oregano eller 1 tsk. tørret finthakket
Ingredienser dressing
- 4 spsk. olivenolie
- 1 knivspids Salt og peber
- 1 tsk. vineddike
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skyl alle grøntsager og dup dem tørre og klargør det hele. Skræl agurk.
- Kom alle grøntsager i en stor skål og vend det hele godt sammen.
- Skær feta ud og drys det over salaten sammen med oliven og vend det hele igen.
- Drys finthakket oregano i skålen og vend det hele igen.
- Rør ingredienser til dressingen sammen og hæld den op i salaten mens du vender det hele en sidste gang. Server salaten straks.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan udelade salat og krydderurter eller ændre dem, hvis du bruger basis ingredienserne.
- Salat der har været serveret skal kasseres.
❓ FAQ
Ja
Ja, man kan tilsætte lidt finthakket chili
Holdbarhed i fryser er ca. 2 måneder. Salaten kan holde sig frisk 1 dag i køleskabet, hvis den ikke har været på bordet.
Kommentarer
Ingen kommentarer