Tomatsalat med laks
Salat til 4 personer
Af Min Madopskrift
Dejlig let og fedtfattig salat som tilmed er mættende. Du kan udskifte laks med anden fisk eller skaldyr og du kan drysse f.eks. græskarkerne eller andre kerner over salaten. Du kan også udskifte icebergsalat med en anden sprød salat. Vi rister ofte både rugbrød og gulerodsstave. Opskriften her er nem at gå til og bør kunne laves på ca. 30 minutter. Det er en grundopskrift som kan ændres som man har lyst.
Ingredienser
- 400 gram varmrøget eller koldrøget laks
- 4 æg, smilende
- 4 stykker rugbrød, mørkt rugbrød eller softkerne
- 3 tomater
- ½ agurk
- 4 kogte kartofler
- 1 stk. Icebergsalat
- 150 gram mayonnaise
- 1 spsk. vineddike eller 2 spsk. citronsaft
- 1 bundt purløg
- 2 spsk. Oliven
- 1 dåse kaviar eller stenbiderrogn
- Salt og peber
- Olivenolie
Fremgangsmåde
- Kog æg.
- Smør rugbrødskiver med olivenolie og skær dem i aflange fritter/stave, og kom dem i en 200 grader varm ovn, i ca. 10-15 minutter eller indtil de er sprøde. Gør det samme med gulerødder hvis du også vil have gulerodsstave.
- Skyl og klargør grøntsager.
- Kog kartofler møre og køl dem ned.
- Salat snittes og kommes i en salatskål og pres den op af siderne af skålen så der opstår en fordybning i midten.
- Skær tomater og agurk i skiver og læg skiverne i bunden og op af siderne.
- Skær laks ud i små stykker og fordel den i skålen.
- Skær de kolde kartofler i tynde skiver og fordel det.
- Rør mayonnaise og kaviar sammen og smag til med eddike/citronsaft, salt og peber og kom det i en lille skål.
- Snit purløg fint og drys det ud over salaten.
- Fordel oliven.
- Skær æg ud i kvarte stykker og fordel de smilende æg.
- Krydr med salt og peber.
Servering
- Kom tomatsalat på fire tallerkener og sæt et lille glas med mayonnaise og kaviar ved hver tallerken.
- Pynt med rugbrødsstave
Prøv også Tomatsalat med kartofler
Tips
- Du kan udskifte noget af salat med revet rødkål
Kommentarer
Ingen kommentarer