Opskrift på Italiensk sandwich med foccaciabrød, som har en krydret smag. Det er en delikat smag, som rammer ganen, når man tager en mundfuld af denne sandwich med foccaciabrød, rosmarinskinke, dijonmayo og mozzarella.
Denne sandwich er perfekt, til madkurven, en tur til stranden eller bare som en snack.
For at opnå den helt rigtige Italienske smag, er det vigtig, at bruge råvarer af god kvalitet. Du kan erstatte oliventapenade med rød pesto.
Prøv også Blt sandwich
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 min. Arbejdstid ca. 5 min. Samlet tid ca. 10 min. Opskrift til 2 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
2 stk. Foccaciabrød
100 gram Serranoskinke (rosmarinskinke eller anden skinke)
2 stk. Avocado
200 gram mozzarella (frisk)
2 spsk. Dijonmayo
1 dl Oliventapenade (eller 2 spsk. olivenolie)
1 spsk. Basilikum (frisk)
1 knivspids Flagesalt
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Lav dine egne foccaciabrød eller køb nogle af god kvalitet.
Først laves dijonmayo. Her kan du lave den helt fra bunden som i denne opskrift (dijonmayo), eller du kan snyde lidt og tilføje 1 tsk. dijonsennep til en god mayonnaise.
Del foccaciabrød så du har to halve boller.
Fordel oliventapenade eller dryp god olivenolie på to halve foccaciabrød.
Skær mozzarella i skiver.
Kom skiver af rosmarinskinke ovenpå.
Flæk avocado og skær dem i skiver.
Anret skiver af frisk mozzarella og avocado ovenpå. Hak lidt basilikum og drys det ovenpå.
Dryp lidt olivenolie over og smag til med lidt flagesalt og friskkværnet peber.
🍽Servering
Sandwich anrettes på en tallerken eller i en serviet eller lign. da det krummer meget.
Spises med hånden
Sandwich spises ofte som en snack eller som et let middagsmåltid.
Denne opskrift er en mere krydret sandwich, hvis man ønsker en mere fedtfattig sandwich, er denne Fedtfattig sandwich med laks en god mulighed.
📖Variation
Hvis man ønsker lidt variation i sandwich med foccaciabrød, har vi listet nogle muligheder nedenunder:
Spicy – Tilføj lidt knuste chiliflager eller tilsæt lidt finthakket frisk rød chili
Deluxe – Tilføj lidt ekstra skinke, cremet guacamole og finthakkede soltørrede tomater
Børnevenlig – Anret lidt chips og sodavand til sandwich
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips til Sandwich med foccaciabrød:
Du kan udskift skinke med kylling
Du kan udskifte avocado med guacamole
Smøre boller med lidt rød pesto
Opskrift med noter
Sandwich med foccaciabrød
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 2 stk. Foccaciabrød
- 100 gram Serranoskinke (rosmarinskinke eller anden skinke)
- 2 stk. Avocado
- 200 gram mozzarella (frisk)
- 2 spsk. Dijonmayo
- 1 dl Oliventapenade (eller 2 spsk. olivenolie)
- 1 spsk. Basilikum (frisk)
- 1 knivspids Flagesalt
Sådan gør du
- Lav dine egne foccaciabrød eller køb nogle af god kvalitet.
- Først laves dijonmayo. Her kan du lave den helt fra bunden som i denne opskrift (dijonmayo), eller du kan snyde lidt og tilføje 1 tsk. dijonsennep til en god mayonnaise.
- Del foccaciabrød så du har to halve boller.
- Fordel oliventapenade eller dryp god olivenolie på to halve foccaciabrød.
- Skær mozzarella i skiver.
- Kom skiver af rosmarinskinke ovenpå.
- Flæk avocado og skær dem i skiver.
- Anret skiver af frisk mozzarella og avocado ovenpå. Hak lidt basilikum og drys det ovenpå.
- Dryp lidt olivenolie over og smag til med lidt flagesalt og friskkværnet peber.
Noter
- Oliventapenade kan erstattes af rød pesto
- Du kan udskifte avocado med friske eller soltørrede tomater
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer