Bearnaise sauce – Sauce bearnaise
Til 4 personer
Bearnaise sauce der ikke skiller af, med garanti. Vi bruger hverken blender eller andet udstyr. Kun vores piskeris.
Af Min Madopskrift
Bearnaisesauce original opskrift
Hjemmelavet klassisk bearnaisesauce smager skรธnt og er en af de mest berรธmte saucer. Bearnaisesauce er meget let og enkel og lave. Bearnaisen skiller heller ikke, hvis du fรธlger Min Madopskrifts opskrift.
Vi har ogsรฅ tilsat en ekstra hemmelig ingrediens, for at fรฅ den helt perfekte smag.
Hemmeligheden ved en god bearnaisesauce er gode rรฅvarer og at rรฅvarerne har stuetemperatur. Derudover, skal man passe pรฅ med ikke at opvarme saucen for kraftigt pรฅ komfuret, da den sรฅ med nรฆsten 100 garanti vil skille.
Kold bearnaise er en yderst velsmagende sauce, som er perfekt tilbehรธr til pommes frites. Bearnaise sauce opskrift lavet pรฅ bearnaiseessens.
Ingredienser bearnaise sauce:
- ยผ dl bearnaiseessens
- ยฝ dl vand (stuetemperatur)
- 4 pasteuriserede รฆggeblommer (stuetemperatur)
- 400 g lunt afklaret smรธr (smeltet smรธr, hvor den hvide valle er synket til bunds og kasseres)
- Salt
- Cayennepeber
- 2 spsk. citronsaft friskย (stuetemperatur)
- Fransk estragon, skyllet og finthakket
- Evt. 1 tsk. estragoneddike (stuetemperatur)
- 1 tsk. Honning (Kan udelades)
Fremgangsmรฅde bearnaise sauce:
Fรธrst skal smรธrret smeltes (afklares). Kom smรธrret i en gryde og smelt det forsigtigt, uden at det bliver brunt. Tag det af varmen.
Det hvide der synker ned skal ikke bruges, og tages fra.
Bearnaiseessens, vand og รฆggeblommer legeres til cremekonsistens ved at den piskes kraftigt over svag varme.
Varmen mรฅ ikke blive sรฅ kraftig at blandingen bliver kogene i bunden af gryden. Tag gryden af varmen ind imellem. Efter et par minutter er saucen allerede ved at blive let og luftig.
Vigtigt! (temperaturen mรฅ ikke komme over 60 grader, da รฆggene sรฅ skiller af). Hรฆld evt. lidt koldt vand i, hvis blandingen er ved at blive for varm.
Brug evt. et saucetermometer, da det er svรฆrt at lave uden, hvis saucen skal vรฆre varm.
Det tages af varmen og tilsรฆttes lidt efter lidt det varme, afklarede smรธr under kraftig piskning.
Der skal mindst piskes i 10 minutter, fรธr saucen er som den skal vรฆre.
Smag saucen til med citronsaft, salt, cayennepeber og honning. Bruger du ikke honning, bliver saucen til den sure side.
Evt. lidt estragoneddike. (Kom tilsvarende mindre citronsaft i)
Nรฅr saucen er som du vil have den, kommes friskhakket fransk estragon i.
Prรธv ogsรฅ Bearnaisesauce nem og hurtig opskrift
Tips til bearnaisesauce opskrift
Bearnaisesauce smager ogsรฅ godt som kold.
Pas pรฅ med at varme saucen op, da den sรฅ vil skille af.
Hvis du vil have saucen varmere, kan dette gรธres over et vandbad mens der piskes.
Bearnaiseessens kan man lave selv ved at indkoge estragoneddike, skalottelรธg, frisk estragon, hvidvin og knust hvid peber.
Citronsaft kan erstattes af estragoneddike





Based on 8 Review(s)


















Kommentarer
Ingen kommentarer