Forloren hare med ribsgele
Til 4 personer
Hvilken klassisk ret ville de fleste nævne hvis de blev spurgt. Mon ikke det ville være Forloren hare. Denne ret smager både godt og er nem at lave. Det er tilmed muligt at lave sin helt egen smag ved, at tilsætte farsen lidt krydderier. Chili ville være spændende at prøve. Her er den gamle klassiske opskrift på forloren hare.
Ingredienser forloren hare:
- 600 gram hakket kalv og flæskekød
- 2 økologiske æg
- 50 gram rasp
- 50 gram økologisk hvedemel
- 1 tsk. Salt
- 2 spsk. persille
- 1 løg
- Peber
- 1 dl. piskefløde 38 %
- 1 dl. vand
- 200 gram bacon i skiver
Til stegning i fad:
- 2 dl. sødmælk
- 2 dl. svinebouillon
Sauce:
- 1 dl. fløde 13 %
- 2 tsk. maizena majsstivelse
- Salt
- Peber
- 4 spsk. ribsgele
Tilbehør:
- 1200 gram kartofler
Fremgangsmåde:
Løget hakkes fint. Persillen skylles og hakkes. Kødet kommes i en skål og røres sammen med løg, persille, salt, peber, æg og fløde. Derefter mel og rasp. Vand kommes i efter behov.
Farsen formes og kommes i et ildfast fad og bacon kommes ovenpå.
Brun det i ovnen på midterrillen 15 minutter ved 220 grader. Dæmp varmen til 160 grader. Hæld mælk og bouillon ved.
Steg ” forloren hare” ca. 50 minutter ved 160 grader, eller til farsen er gennemstegt.
Sauce:
Si skyen op i en gryde. Varm skyen op og jævn med majsstivelse udrørt i fløde. Kog saucen igennem og smag til med salt, peber og ribsgele.
Serveres sammen med kogte kartofler og dampkogte grøntsager.
Tips
Havregryn kan erstatte mel og rasp.
Prøv at komme lidt hakket bacon i farsen.
Kommentarer
Ingen kommentarer