Kogt hamburgerryg med grønlangkål er en klassisk dansk ret, der er blevet nydt i generationer. Kombinationen af den salte hamburgerryg, den grønne grønlangkål og de faste søde brunede kartofler, skaber en perfekt balance mellem smag og udseende.
Hamburgerryg giver protein og tilføjer en rig, krydret smag til retten, mens den grønne grønlangkål giver en lækker jordagtig og let bitter smag, der komplementerer skinken perfekt. Tilsæt lidt ekstra sukker hvis grønlangkålen føles for bitter i smagen.
Sammen skaber denne ret et varmende, mættende og tilfredsstillende måltid.
Herunder finder du vores opskrift på den klassiske grønlangkål med brunede kartofler.
Gå til
Derfor skal du lave grønlangkål med brunede kartofler
Kogt hamburgerryg med grønlangkål er et velsmagende og nærende måltid.
Kombinationen af hamburgerryg og grønkål giver en god balance mellem protein og essentielle vitaminer og mineraler.
Kødet er en god kilde til protein af høj kvalitet, mens grønkål er fyldt med vitamin A, C og K samt calcium og jern.
Kogt saltet hamburgerryg med den syrlige grønkål og de søde kartofler er en klassisk måde at tilberede denne ret på og kombinere smagene, salt, syrlig, og sød.
Derudover er retten nem at lave.
Smagen af grønkål og hamburgerryg komplementerer hinanden godt, hvilket resulterer i et solidt og tilfredsstillende måltid, som de fleste kan lide og kan huske fra deres barndom.
👨🏻🍳Beskrivelse af Ingredienser
Grønkål – Vi bruger frossen hakket grønkål. Men der kan også bruges grovere grønkål, hvis der ønskes flere fibre i maden.
Hamburgerryg – Det er vigtigt, at der bruges kød af en god kvalitet, så du ikke får en tør og alt for saltet hamburgerryg. En god hamburgerryg skal være saftig og let saltet.
Smør – Lurpak
Hvedemel – Almindelig hvedemel
Mælk – Sødmælk. Men letmælk og minimælk kan også bruges som et fedtfattigt alternativ.
Fløde – Vi bruger ægte fløde, men mere fedtfattige og ofte billigere alternativer som cremefine er også velegnet.
Salt – Almindelig eller flagesalt
Sukker – Stødt melis
Kartofler – Vi bruger faste små kartofler, der ikke så nemt koger ud og som er specielt velegnede til brunede kartofler. De kan fås i de fleste større supermarkeder.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 5 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 60 min. Samlet tid ca. 1 time og 10 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
1200 g hamburgerryg
Grønlangkål
grønkål (hakket frossen)
smør
fløde (efter smag)
salt
sukker (efter behag)
Brunede kartofler
750 g kartofler (små kogte pillede )
sukker
smør
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Hamburgerryg
Kog hamburgerryggen forsigtigt i ca. 45 min. til 1 time og træk derefter nettet af.
Udskær og server.
Eller
Ovnsteg hamburgerryggen ved 200 grader. Tag nettet af og rids den i fedtlaget.
Kom hamburgerryggen i et ovnfast fad, og steg den i ca. en time.
Tjek evt. kernetemperaturen med et stegetermometer. Kernetemperaturen bør ligge omkring 65 og 75 grader.
Grønlangkål
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mel under kraftig omrøring. Tilsæt mælken i en tynd stråle, mens der piskes, og kog ind.
Smagen kan afrundes med fløde. Dvs. erstat mælk med fløde.
Tilsæt grønkål og lad det koge ca. 5 min.
Smag til med salt og en sukker.
Sukker kan udelades, eller erstattes med anden sødemiddel. Men da der er sukker på de brunede kartofler, bør der ikke kommes sukker i grønlangkålen.
Brunede kartofler
Drys sukker på en tør pande og lad det smelte langsomt uden at røre. Tilsæt smør lad det bruse op og rør rundt.
Kom kartoflerne på panden og vend dem flittigt rundt i sukkermassen.
Opskrift med noter
Hamburgerryg med grønlangkål og brunede kartofler
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 1200 g hamburgerryg
Grønlangkål
Brunede kartofler
- 750 g kartofler (små kogte pillede )
- 50 g sukker
- 50 g smør
Sådan gør du
Hamburgerryg
- Kog hamburgerryggen forsigtigt i ca. 45 min. til 1 time og træk derefter nettet af.
- Udskær og server.
- Eller
- Ovnsteg hamburgerryggen ved 200 grader. Tag nettet af og rids den i fedtlaget.
- Kom hamburgerryggen i et ovnfast fad, og steg den i ca. en time.
- Tjek evt. kernetemperaturen med et stegetermometer. Kernetemperaturen bør ligge omkring 65 og 75 grader.
Grønlangkål
- Smelt smørret i en gryde og tilsæt mel under kraftig omrøring. Tilsæt mælken i en tynd stråle, mens der piskes, og kog ind.
- Smagen kan afrundes med fløde. Dvs. erstat mælk med fløde.
- Tilsæt grønkål og lad det koge ca. 5 min.
- Smag til med salt og en sukker.
- Sukker kan udelades, eller erstattes med anden sødemiddel. Men da der er sukker på de brunede kartofler, bør der ikke kommes sukker i grønlangkålen.
Brunede kartofler
- Drys sukker på en tør pande og lad det smelte langsomt uden at røre. Tilsæt smør lad det bruse op og rør rundt.
- Kom kartoflerne på panden og vend dem flittigt rundt i sukkermassen.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer