Spinat gnocchi gratin
Til 4 personer
Af Min Madopskrift
Som de fleste gratin er denne gratin også meget lækker i konsistensen og har en god kraftig smag. Spinat gnocchi er en dejlig ret som er nem at lave og giver en god mæthedsfornemmelse. Server frisk salat og et godt glas hvidvin til.
Ingredienser
- 400 gram spinat
- 2 x 500 gram spinat gnocchi
- 2 dåser tomat på dåse med basilikum
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- Basilikum, frisk
- 3 dl mælk
- 100 gram cambozola ost
- Muskatnød, revet
- Salt og friskkværnet peber
- 20 gram smør
- Spidskommen, knivspids
- Honning eller sukker
- Mel
Pynt
- Spinatblade
Tilbehør
- Frisk salat
Fremgangsmåde
- Skyl spinatblade grundigt og skær stilkene af.
- Damp spinatblade til blade er blancheret, eller kom dem i en gryde med lidt vand og blanchere dem.
- Læg blade i et dørslag eller klæde til de er nogenlunde fri for vand.
- Hak spinat fint og fordel i et stort ildfast fad.
- Pluk frisk basilikum og fordel over spinat i bunden og krydr med salt og peber.
- Kom gnocchi i kogende letsaltet vand og kog dem i et par minutter eller til de kommer op til overfladen.
- Lægges til afdrypning på et klæde og kom dem derefter i fadet.
- Pil og hak løg og svits dem kort i lidt olie og smør i en gryde.
- Kom tomat i gryden og kog det lidt ind i et par min.
- Tilsæt lidt frisk basilikum, knivspids spidskommen og timian. Og tilsæt evt. lidt honning eller sukker.
- Fjernes fra blusset og sættes til side.
- Smelt smør i en lille gryde og kom mel i mens du rører kraftigt imens.
- Kom mælk i mens du pisker og forsæt indtil saucen har en fin konsistens.
- Hak cambozala og kom den i saucen under omrøring.
- Smag saucen til med muskatnød, salt og peber og fordel den over fadet.
- Kom det i ovnen i ca. 20 min. ved 190 grader eller indtil retten er gylden og gennembagt.
- Serveres med friskhakket spinat og basilikum på toppen.
Prøv også burger med blåskimmelost og spinat
Tips
- Cambozola er en tysk ost, som er en kombination af hvidskimmel- og blåskimmelost, og er en blanding af camembert og gorgonzola.
- Du kan erstatte cambozala med gorgonzola hvis du ikke kan skaffe den. Brug så lidt mindre da gorgonzola er kraftigere i smagen. Cambozola bruges både til ostebordet og i pastasaucer.
Kommentarer
Ingen kommentarer