«

»

Print denne Indlæg

Biksemad – Klassisk

Biksemad

Af min madopskrift

Til 2 – 3 personer

 

 

Biksemad efter traditionel dansk opskrift med kartofler, løg, oksekød og røget bacon. Denne ret er en rigtig ”Manderet” enkel (få ingredienser), nem at lave, og meget velsmagende serveret med en kold øl til.

Ingredienser biksemad:

600 g kolde kogte kartofler
2 groft hakkede løg i tern eller i ringe
400 kød fra middagen dagen før. f.eks. oksekød, kylling, lam, gris. Bruges kød med svær, skæres sværen fra, og smides ud.
150 g røget bacon
Smør til stegning
salt
peber

Klassisk tilbehør til biksemad:

Engelsk Sauce er klassisk tilbehør.
Groft rugbrød
Smør
Syltede rødbeder i skiver
Spejlæg

Ekstra tilbehør:

Ketchup og remoulade er bare godt.

Fremgangsmåde pandestegning:

De kolde kogte kartofler skæres i små firkanter.

Det kolde stegte eller kogte kød skæres i passende mundrette firkanter.

Bacon skæres i strimler eller tern.

Smelt fedtstoffet på panden. Kom kødet og bacon i strimler eller tern på panden og steg det ved middel varme. Tilsæt de hakkede løg og lad det stege med et par minutter. Tag det af panden og hæld det i et fad. Lad noget af fedtstoffet blive tilbage på panden. Hæld nu de kolde kogte skårne kartofler op på panden, og steg kartoflerne godt igennem. Når kartoflerne har fået farve, tilsættes salt og peber. Under hele stegningen vendes kartoflerne af og til forsigtigt.
Når kartoflerne har fået den rigtige farve, tilsættes kødet og løg fra fadet. Det hele varmes op, og smages til med salt og peber.

Inden servering laves der nu det antal spejlæg som ønskes. Der beregnes Ca. 2 spejlæg per portion.

Servering:

Biksemad serveres rygende varm med Engelsk Sauce, groft rugbrød samt med syltede rødbeder og 2 spejlæg pr. portion.
Drikkelse: 1 pilsner øl.

Tips
Man kan også bruge bayerske pølser i biksemad. Giver en herlig smag til retten.

 

Summary
Recipe Name
Biksemad - Klassisk
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
FavoriteLoadingFøj opskrift til favoriter

Biksemad – Klassisk blev sidst redigeret: september 22nd, 2013 af Bjørn Nielsen

Permanent link til denne artikel: http://minmadopskrift.dk/rester/biksemad-klassisk.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *