En æggekage skal være høj, svampet og med masser af friskhakket purløg. En æggekage bagt i ovn, er en nem måde at lave en æggekage på.
Når man laver æggekagen i ovnen, bliver toppen sprød.
Når æggekagen er bagt færdig i ovnen, skal den pyntes med masser af friskhakket purløg, tomater i både og knasende sprød bacon eller flæsk på toppen.
Gå til
Gammeldags æggekage bagt i ovn
Her får du den rigtige gammeldags måde, at lave æggekage på. Husk at bruge en stegepande, som kan tåle at komme i ovnen.
En god jernpande eller ildfast fad, er særdeles velegnet.
Varm pande
Du skal også være opmærksom på, at panden, som er inde i ovnen er glohed, og ikke kan tages ud med hænderne.
Ja, det lyder logisk, men tro os, vi har glemt det flere gange.
Man er optaget af maden og så ringer uret på ovnen, og så skynder man sig, at åbne og så står panden der, klar til, at blive taget ud.
Jauvvv det gjorde nas, fordi man lige glemte, at tage ovnhandsker eller grydelapper på. Så husk grydelapperne 🙂
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Forberedelsestid ca. 5 min. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
6 stk. Æg
2 spsk. Smør (olie eller margarine)
1 dl Sødmælk
1 dl Øl (mørkt)
½ tsk. Bagepulver
Topping
16 skiver Bacon (eller 8 skiver flæsk)
1 bundt Purløg
4 stk. Tomater
1 tsk. Salt og knivspids friskkværnet peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Steg flæsk eller bacon gyldne og sprøde i lidt smør på en pande. Kom bacon op på en tallerken og lad stegefedtet blive på panden.
Æggene deles i æggehvider og æggeblommer i hver sin skål.
Pisk æggeblommer, øl, mælk, bagepulver, salt og peber godt sammen.
Pisk æggehvider stive.
Fordel æggehvider i æggemassen ganske let, det skal kun lige røres sammen.
Kom noget af stegefedtet fra flæsket op i et lille ildfast fad og smør det godt ind.
Hæld æggeblandingen op i fadet.
Dryp lidt stegefedt på toppen.
Bag æggeblandingen i ovnen ca. 20 – 25 minutter ved 200 grader.
Kom evt. folie over de sidste 10 minutter, så toppen ikke bliver branket. Men det skal gøres hurtigt, da du ellers risikerer, at æggekagen falder sammen når du åbner ovnlågen.
Æggekagen er færdig, når den er gylden og fast i konsistensen. Stik evt. en strikkepind ind i æggekagen og se om der hænger noget ved.
Topping
Pynt med masser af friskhakket purløg, tomater i skiver og sprødt flæsk eller bacon på toppen af æggekagen.
Du kan også komme den sprøde bacon på en varm tallerken, hvis det ikke er alle som ønsker bacon på deres æggekage. På denne måde, kan man selv vælge hvor meget bacon man ønsker.
Krydr med salt og friskkværnet peber.
🍽Servering
Kom en god skive mørkt rugbrød på en tallerken og kom en tilsvarende størrelse æggekage over!
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Her er nogle tips og kvikguide til, at lave en lækker og luftig æggekage bagt i ovnen:
Du kan erstatte lidt af mælken med maltøl
Du må gerne når der er kommet lidt fast top på æggekagen, dryppe lidt stegefedt over æggekagen.
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
Gnid et ovnfast fad eller jernpande ind med lidt smør eller olie for at undgå, at æggekagen hænger fast i formen.
Pisk æggene luftige med lidt mælk og krydderier efter smag (fx salt, peber, krydderurter).
Tilsæt lækkert fyld (fx stegte grøntsager, skinke, ost, kylling eller bacon).
Hæld æggemassen i det ovnfaste fad og fordel fyldet jævnt over.
Bag æggekagen i ovnen i ca. 20-25 minutter, eller indtil den er gylden og gennembagt.
Stik evt. en strikkepind ind gennem æggekagen. Hænger der ikke æggemasse ved, er æggekagen gennembagt.
Tag æggekagen ud af ovnen og servér straks.
Husk at tilpasse mængden af æg, mælk og fyld efter størrelsen på dit ovnfaste fad og antallet af personer, der skal servere til.
❓ FAQ
Ja, du kan erstatte mælk med vand, soyadrik, risdrik eller havredrik
Ja, du kan erstatte bacon med Schwarzwälder Skinke, som er tyndskåret skinke der er røget, og som får bacon lignede smag, når det bliver stegt sprød.
Opskrift med noter
Æggekage bagt i ovn
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- 1 Stegepande skal kunne tåle at komme i ovn
Ingredienser
- 6 stk. Æg
- 2 spsk. Smør (olie eller margarine)
- 1 dl Sødmælk
- 1 dl Øl (mørkt)
- ½ tsk. Bagepulver
Sådan gør du
- Steg flæsk eller bacon gyldne og sprøde i lidt smør på en pande. Kom bacon op på en tallerken og lad stegefedtet blive på panden.
- Æggene deles i æggehvider og æggeblommer i hver sin skål.
- Pisk æggeblommer, øl, mælk, bagepulver, salt og peber godt sammen.
- Pisk æggehvider stive.
- Fordel æggehvider i æggemassen ganske let, det skal kun lige røres sammen.
- Kom noget af stegefedtet fra flæsket op i et lille ildfast fad og smør det godt ind.
- Hæld æggeblandingen op i fadet.
- Dryp lidt stegefedt på toppen.
- Bag æggeblandingen i ovnen ca. 20 – 25 minutter ved 200 grader.
- Kom evt. folie over de sidste 10 minutter, så toppen ikke bliver branket. Men det skal gøres hurtigt, da du ellers risikerer, at æggekagen falder sammen når du åbner ovnlågen.
- Æggekagen er færdig, når den er gylden og fast i konsistensen. Stik evt. en strikkepind ind i æggekagen og se om der hænger noget ved.
Topping
- Pynt med masser af friskhakket purløg, tomater i skiver og sprødt flæsk eller bacon på toppen af æggekagen.
- Du kan også komme den sprøde bacon på en varm tallerken, hvis det ikke er alle som ønsker bacon på deres æggekage. På denne måde, kan man selv vælge hvor meget bacon man ønsker.
- Krydr med salt og friskkværnet peber.
Servering
- Kom en god skive mørkt rugbrød på en tallerken og kom en tilsvarende størrelse æggekage ovenpå!
Noter
- En æggekage skal spises med masser af friskhakket purløg.
- Friske skiver af agurk er også velegnet.
- Salt og friskkværnet peber er et must.
- Mørkt øl smager godt til.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Joan
Halv opskrift virkelig dårlig forklaret, hvad skal baconen og tomaterne og øllet
Bjørn Nielsen
Hej Joan
Ja, forklaringen kunne være bedre. Jeg har prøvet, at lave om på opskriften, så den står i afsnit nu. Hvis man ikke har lavet æggekage før, var den ikke nem at læse.
Jeg håber det er bedre nu 🙂
Hilsen
Bjørn
Jannie
Virkelig lækker æggekage. Den blev meget høj og luftig. Smagen var også god.