• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Dansk mad

    Brændende kærlighed

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 12 måneder siden

    brændende kærlighed klassisk opskrift

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total3
    • 3
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    Denne opskrift er nok en af de mest kendte af de klassiske opskrifter. Brændende kærlighed er egentlig bare kartoffelmos med bacon og løg dryppet med baconfedt. Der er masser af umami smag som også kendetegner rigtig herremad. En iskold pilsner er rigtig godt tilbehør at servere til. Det er vigtigt at du bruger friske kartofler af rigtig god kvalitet, da der kun skal bruges få ingredienser i denne opskrift.

    Prøv også opskrift på klassisk kartoffelmos

    Gå til
    • Ekstra tilbehør
    • Let og luftig kartoffelmos
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du
    • 📋 Opskrift

    Ekstra tilbehør

    Det er en ret som altid er populær at servere og vi serverer den næsten altid med pølser vi har grillet. Vi vil anbefale at servere frisk salat og friskpresset appelsinsaft til, da retten er “tung” og mættende. Syltede rødbeder er også særdeles velegnet tilbehør. Vi spiser denne kartoffelmos uden de store “dikkedarer”.

    Let og luftig kartoffelmos

    Vi laver kartoffelmos som i opskriften, men hvis vi laver den om, tilsætter vi forskellige rodfrugter som vi har i forvejen og pisker den godt igennem, så den altid er let og luftig.

    • brændende kærlighed klassisk opskrift
      brændende kærlighed klassisk opskrift
    • Brændende kærlighed
      Brændende kærlighed

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Tilberedningstid er ca. 20 min. Samlet tid er ca. 35 min. Opskrift til 4 personer

    🥘 Ingredienser

    • 2 kg kartofler
    • 2 dl mælk
    • 50 g smør
    • 1 tsk. Salt og knivspids friskkværnet peber
    • ½ tsk. muskatnød fintrevet

    Ingredienser topping

    • 200 g bacon
    • 2 stk. løg
    • 1 spsk. smør

     🍒Pynt

    • 1 spsk. persille finthakket

    🥗 Tilbehør

    • 1 stk. Pilsner øl Iskold i glas

    🔪 Sådan gør du

    1. Skræl kartoflerne og fjern evt. urenheder f.eks øjne og råd. Skær kartofler i mindre stykker.
    2. Kog det hele i vand uden salt, ved svag varme, i en tykbundet gryde, i ca. 20 min.
    3. Hæld vandet fra kartoflerne og kom dem op i en skål. Mos evt. kartofler lidt med en gaffel.
    4. Tilsæt mælk lidt efter lidt under rolig piskning. Når kartoffelmosen er ensartet og færdig, tilsættes smørret, der piskes hurtigt ud. Krydr med salt og peber.
    5. Pisk mosen til den er let og luftig. Smag igen til med salt og peber.

    Fremgangsmåde bacon og løg

    1. Pil og hak løg fint. Skær bacon i små tern.
    2. Kom smør på en varm stegepande og svits bacon til de smider lidt af fedtet. Kom de finthakkede løg på panden og svits dem indtil de har fået lidt farve. Der må gerne være godt med fedtstof tilbage på panden.

    🍽 Servering

    1. Kom en portion kartoffelmos på en tallerken.
    2. Tag en spiseske bacon og løg og fordel over kartoffelmosen.
    3. Hæld lidt baconfedt over og pynt evt. med friskhakket persille. Serverer du pølser også, lægges disse ved på, hver tallerken.

    💭 Tips

    • Revet muskatnød pisket i kartoffelmosen kan udelades.
    • Et par kogte gulerødder pisket i mosen, løfter også smagen.
    • Et par kogte jordskokker pisket i mosen, løfter også smagen.
    • Bagekartofler er særdeles velegnede til kartoffelmos og de har en god smag.

    ❓ FAQ

    Kan retten fryses ned ?

    Ja, men mosen er bedst når den er helt frisk, da den har tildens til, at blive “vandet” ved optøning.

    Kan man tilsætte andre rodfrugter i stedet for kartofler ?

    Ja, alle rodfrugter er velegnet. Tilsæt evt. 10 – 20 % andre rodfrugter for variation. Gulerødder, jordskok og pastinak er særdeles velegnet.

    Kan man gøre mosen mere spicy ?

    Ja, tilsæt lidt hakket chilipulver eller ½ tsk. cayennepeber.

    📋 Opskrift

    brændende kærlighed klassisk opskrift

    Brændende kærlighed

    Opskrift på brændende kærlighed, som de fleste kender som kartoffelmos med løg og bacon.
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 20 min
    Arbejdstid 5 min
    Samlet tid 35 min
    Ret Kartofler – Kartoffel opskrifter
    Køkken Dansk
    Antal 4 Personer
    Kalorier 48 %

    Udstyr

    • Elpisker

    Ingredienser
      

    • 2 kg kartofler
    • 2 dl mælk
    • 50 g smør
    • 1 tsk. Salt og knivspids friskkværnet peber
    • ½ tsk. muskatnød fintrevet

    Ingredienser topping

    • 200 g bacon
    • 2 stk. løg
    • 1 spsk. smør

    Pynt

    • 1 spsk. persille (finthakket)

    Tilbehør

    • 1 stk. Pilsner øl (Iskold i glas)

    Sådan gør du
     

    • Skræl kartoflerne og fjern evt. urenheder f.eks øjne og råd. Skær kartofler i mindre stykker.
    • Kog det hele i vand uden salt, ved svag varme, i en tykbundet gryde, i ca. 20 min.
    • Hæld vandet fra kartoflerne og kom dem op i en skål. Mos evt. kartofler lidt med en gaffel.
    • Tilsæt mælk lidt efter lidt under rolig piskning. Når kartoffelmosen er ensartet og færdig, tilsættes smørret, der piskes hurtigt ud. Krydr med salt og peber.
    • Pisk mosen til den er let og luftig. Smag igen til med salt og peber.

    Fremgangsmåde bacon og løg

    • Pil og hak løg fint. Skær bacon i små tern.
    • Kom smør på en varm stegepande og svits bacon til de smider lidt af fedtet. Kom de finthakkede løg på panden og svits dem indtil de har fået lidt farve. Der må gerne være godt med fedtstof tilbage på panden.

    Servering

    • Kom en portion kartoffelmos på en tallerken. Tag en spiseske bacon og løg og fordel over kartoffelmosen. Hæld lidt baconfedt over og pynt evt. med friskhakket persille. Serverer du pølser også, lægges disse ved på, hver tallerken.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 956kcal (48%) | Kulhydrater: 90g (30%) | Protein: 12g (24%) | Fedt: 62g (95%) | Mættet fedt: 27g (169%) | Fiber: 11g (46%) | Sukker: 6g (7%) | Vitamin A: 414IU (8%) | Vitamin C: 99mg (120%) | Calcium: 120mg (12%) | Jern: 4mg (22%)
    Keyword Kartoffelmos med bacon og løg
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    Del meget gerne
    • Total3
    • 3
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Luksus stjerneskud med rejer
    Græsk salat »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Billig mad, Børnevenlig mad, Dansk mad, Kartofler - Kartoffel opskrifter, Umami mad Tags: Bacon, kartofler, løg, mælk, muskatnød, øl, persille

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind