Denne opskrift er nok en af de mest kendte af de klassiske opskrifter. Brændende kærlighed er egentlig bare kartoffelmos med bacon og løg dryppet med baconfedt. Der er masser af umami smag som også kendetegner rigtig herremad. En iskold pilsner er rigtig godt tilbehør at servere til.
Det er vigtigt at du bruger friske kartofler af rigtig god kvalitet, da der kun skal bruges få ingredienser i denne opskrift.
Det er en ret som altid er populær at servere og vi serverer den næsten altid med pølser vi har grillet. Vi vil anbefale at servere frisk salat og friskpresset appelsinsaft til, da retten er "tung" og mættende. Syltede rødbeder er også særdeles velegnet tilbehør.
Brændende kærlighed
Udstyr
- Elpisker
Ingredienser
- 2 kg kartofler
- 2 dl mælk
- 50 g smør
- 1 tsk. Salt og knivspids friskkværnet peber
- ½ tsk. muskatnød fintrevet
Pynt
- 1 spsk. persille finthakket
Tilbehør
- 1 stk. Pilsner øl Iskold i glas
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og fjern evt. urenheder f.eks øjne og råd. Skær kartofler i mindre stykker.
- Kog det hele i vand uden salt, ved svag varme, i en tykbundet gryde, i ca. 20 min.
- Hæld vandet fra kartoflerne og kom dem op i en skål. Mos evt. kartofler lidt med en gaffel.
- Tilsæt mælk lidt efter lidt under rolig piskning. Når kartoffelmosen er ensartet og færdig, tilsættes smørret, der piskes hurtigt ud. Krydr med salt og peber.
- Pisk mosen til den er let og luftig. Smag igen til med salt og peber.
Fremgangsmåde bacon og løg
- Pil og hak løg fint. Skær bacon i små tern.
- Kom smør på en varm stegepande og svits bacon til de smider lidt af fedtet. Kom de finthakkede løg på panden og svits dem indtil de har fået lidt farve. Der må gerne være godt med fedtstof tilbage på panden.
Servering
- Kom en portion kartoffelmos på en tallerken. Tag en spiseske bacon og løg og fordel over kartoffelmosen. Hæld lidt baconfedt over og pynt evt. med friskhakket persille. Serverer du pølser også, lægges disse ved på, hver tallerken.
Ernæring
Prøv også opskrift på klassisk kartoffelmos
Vi spiser denne kartoffelmos uden de store "dikkedarer". Vi laver kartoffelmos som i opskriften, men hvis vi laver den om, tilsætter vi forskellige rodfrugter som vi har i forvejen.
Bagekartofler er særdeles velegnede til kartoffelmos og de har en god smag.
Tips
Revet muskatnød pisket i kartoffelmosen kan udelades.
Et par kogte gulerødder pisket i mosen, løfter også smagen.
Et par kogte jordskokker pisket i mosen, løfter også smagen.
Skriv et svar