Basisopskrift og grundopskriften på Italiensk Risotto. Når man laver Risotto med hvidvin, skal man bruge en tør hvidvin af god kvalitet. En halvtør kan også gå an. Men en sød hvidvin vil ødelægge smagen. Når du har basisopskriften, kan der tilsættes andre ingredienser, f.eks. svampe, kylling og grøntsager. Se f.eks. Risotto med kylling. Det er ikke sikkert du bruger al hønsebouillon ! Ofte vil der være 2 dl tilbage. Det er ikke en fejl, da ris suger væske forskelligt og fordampningen heller ikke er ens.
Gå til
Sådan kan risotto serveres
Risotto kan serveres både som hovedret, forret og som tilbehør til mad.
- Man kan f.eks. servere risottoen som tilbehør til grillmad og kylling.
- Men man kan også servere risotto som en hovedret og tilsætte champignons, kylling eller skaldyr til selve risottoen.
- Derudover, kan man servere risotto med revet parmesan som en lille forret.
Opskrift med noter
Risotto med hvidvin
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 4 dl risottoris
- 8 dl Hønsebouillon (eller fond)
- 2 dl Hvidvin (tør)
- 1 stk. Løg
- 2 fed Hvidløg
- 1 dl parmesan
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 spsk. smør
- 1 tsk. Salt
- 1 knivspids Peber (hvid)
Sådan gør du
- Klargør ris ved at skylle dem i rent koldt vand.
- Lun hønsebouillon i en gryde.
- Pil og hak løg og hvidløg fint. Kom det i en varm gryde med olivenolie og svits det indtil løg er klare. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom risottoris i gryden med løg og rør rundt.
- Hæld hvidvinen i gryden, og rør godt rundt. Hvidvinen vil nu forsvinde langsomt da ris suger hvidvinen og resten fordamper.
- Når al hvidvin er væk, hældes hønsebouillon over, så risene akkurat er dækket. Lad bouillon fordampe under omrøring.
- Gentag indtil al bouillon er brugt, eller ris er færdige. Risottoris skal ikke være helt bløde, men stadig have en anelse "bid"
- Riv parmesan og kom den i risottoen under omrøring. Fjern gryden fra varmen og tilsæt en spiseskefuld smør og rør den ud i risottoen.
- Smag risotto til med salt, friskkværnet hvid peber og servér straks.
- Riv evt. godt med frisk parmesan ud over risottoen som vist på billede inden servering.
Noter
- Hvid peber kan erstattes af sort peber
- Vand kan tilsættes hvis der ønskes mere væske
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 15 min. Samlet tid er ca. 20 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 4 dl risottoris
- 8 dl Hønsebouillon eller fond
- 2 dl hvidvin tør
- 1 stk. Løg
- 2 fed Hvidløg
- 1 dl parmesan
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 spsk. smør
- 1 tsk. Salt
- 1 knivspids Peber hvid
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Klargør ris ved at skylle dem i rent koldt vand.
- Lun hønsebouillon i en gryde.
- Pil og hak løg og hvidløg fint. Kom det i en varm gryde med olivenolie og svits det indtil løg er klare. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Kom risottoris i gryden med løg og rør rundt i ca. 2 minutter.
- Hæld hvidvinen i gryden, og rør godt rundt. Hvidvinen vil nu forsvinde langsomt da ris suger hvidvinen og resten fordamper.
- Når al hvidvinen er væk, spædes der med lidt hønsebouillon af gangen, så risene akkurat er dækket. Lad bouillon fordampe under omrøring.
- Gentag indtil al bouillon er brugt, eller risottoen er færdige. Risottoris skal ikke være helt bløde, men stadig have en anelse “bid”
- Riv parmesan og kom den i risottoen under omrøring. Fjern gryden fra varmen og tilsæt en spiseskefuld smør og rør den ud i risottoen.
- Smag risotto til med salt, friskkværnet hvid peber og servér straks.
- Riv evt. godt med frisk parmesan ud over risottoen inden servering.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Hvid peber kan erstattes af sort peber
- Vand kan tilsættes hvis der ønskes mere væske
❓ FAQ
Ja, men konsistensen og smagen vil være anderledes.
Ja, paellaris er også velegnet.
Ja, hvis den kommes i køleskabet straks efter tilberedningen. ellers er det ikke så godt pga. bakterier, så lav ikke mere end du bruger.
Nej
Kommentarer
Ingen kommentarer