Det som giver denne lækre salat en wow effekt, er de lange strimler af squash som er dyppet i avokadocreme. Lækker salat med varmrøget laks, er dejlig mættende, så du kan spise det som let aftensmad og det tager kun ca. 20 min. at lave salaten. Vi elsker varmrøget laks, men det kan være dominerende i en salat, så vi foreslår du kun kommer ca. 250 g varmrøget laks i salaten og lader resten af laksen stå i stykker på bordet, som gæsterne eller du kan tage af, hvis du ønsker mere laks.
Vi har lavet en dressing som der kan bruges hvis der bruges rejer i stedet for laks. Det er den samme dressing som der bruges til rejecocktails.
Prøv også laksesalat af varmrøget laks
Gå til
Opskrift med noter
Lækker salat med varmrøget laks
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Avocadocreme
- 3 stk. Avocado (Modne)
- 1 dl Yoghurt (Naturel)
- 2 spsk. Citronsaft
- 1 tsk. Salt og knivspids peber
Tilbehør
- 4 stk. Flutes
Ekstra dressing hvis der bruges rejer
- 2 dl Cremefraiche (38 %)
- 1 dl Piskefløde
- 4 spsk. Chilisauce (Sød)
- 1 spsk. Citronsaft
- 1 knivspids Peber
Sådan gør du
Fremgangsmåde
- Skær ned til sten på begge sider af avokado og vrid så avokado kommer fri af stenen in midten. Skrab frugtkødet ud og ned i en skål. Mos avokado, yoghurt og citronsaft sammen og smag det til med salt og peber.
- Skræl squash så den grønne skræl er væk. Tag en kartoffelskræller eller mandolinjern og skræl lange tynde stykker squash. Læg de tynde lange brede strimler på køkkenbordet og drys lidt salt over dem, så noget af vandet trækkes ud.
- Skyl spinat og dup den tør. Hak den groft, så bladende stadig fremstår lidt. Hak mandler lidt groft.
Servering
- Anret det hakkede spinat i bunden af en skål. Fordel nu strimler af squash som du har dyppet i avokadocreme ovenpå. Fordel ærter, mandler og til sidst små stykker røget laks. Kom resten af avokadocreme i en lille skål som der kan tages af, hvis du har noget tilbage.
Dressing hvis der bruges rejer
- Rør det hele sammen undtagen fløde, citronsaft og salt. Pisk fløden, vend den i dressingen og smag til med citronsaft, salt og peber.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 20 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Avocadocreme
- ▢3 stk. Avocado Modne
- ▢1 dl Yoghurt Naturel
- ▢2 spsk. Citronsaft
- ▢1 tsk. Salt og knivspids peber
🥗Tilbehør
- 4 stk. Flutes
Ekstra dressing hvis der bruges rejer
- 2 dl Cremefraiche 38 %
- 1 dl Piskefløde
- 4 spsk. Chilisauce Sød
- 1 spsk. Citronsaft
- 1 knivspids Peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skær ned til sten på begge sider af avokado og vrid så avokado kommer fri af stenen in midten. Skrab frugtkødet ud og ned i en skål. Mos avokado, yoghurt og citronsaft sammen og smag det til med salt og peber.
- Skræl squash så den grønne skræl er væk. Tag en kartoffelskræller eller mandolinjern og skræl lange tynde stykker squash. Læg de tynde lange brede strimler på køkkenbordet og drys lidt salt over dem, så noget af vandet trækkes ud.
- Skyl spinat og dup den tør. Hak den groft, så bladende stadig fremstår lidt. Hak mandler lidt groft.
🍽Servering
- Anret det hakkede spinat i bunden af en skål. Fordel nu strimler af squash som du har dyppet i avokadocreme ovenpå.
- Fordel ærter, mandler og til sidst små stykker røget laks.
- Kom resten af avokadocreme i en lille skål som der kan tages af, hvis du har noget tilbage.
Dressing hvis der bruges rejer
- Rør det hele sammen undtagen fløde, citronsaft og salt. Pisk fløden, vend den i dressingen og smag til med citronsaft, salt og peber.
💭 Tips
- Lækker salat med varmrøget laks er en super skøn salat, som du kan variere som du har fantasi til. Du kan variere salaten ved, at komme skaldyr i. Rejer, hummerhaler og muslinger er rigtig lækre og bud bud på, en anderledes og spændende salat. Vi har selv brugt varmrøget makrel direkte fra røgeovnen og det smagte fantastisk.
- Du kan også lave en lækker dressing som du kan servere til. Vi har lavet denne dressing som vi bruger til rejecocktails, og den er virkelig god. Den kan bruges hvis du bruger rejer eller hummerhaler.
- Varmrøget laks salat er også velegnet som tilbehør til en hovedret og den kan serveres som en forret.
Kommentarer
Ingen kommentarer