Kalkuncuvette med rodfrugter
Til 4 personer
Kalkuncuvette er et stort regulært stykke kød som er meget mørt. Derudover er det fedtfattigt. Kalkuncuvette er dermed et godt alternativ til okse og kalvecuvette.
Vi har ovnstegt vores kalkuncuvette over en bund af friske rodfrugter. Der er ikke så meget smag i kalkun, derfor krydr den rigeligt!
Af Min Madopskrift
Ingredienser
- 1,2 – 1,5 kg. kalkuncuvette
- 700 gram blandede rodfrugter i tern f. eks.
- 300 gram kartofler i skiver
- 100 gram gule rødbeder i tern (Giver en sød smag)
- 100 gram pastinakker i tern
- 100 gram gulerødder i tern
- 100 gram porer i små stykker
- 3 dl. vand
- Smør
- 3 fed hvidløg pressede
- Timiankviste, frisk rosmarin
Tilbehør
Rodfrugter, ovnkartofler, tzatziki og whiskysauce
Fremgangsmåde
Cuvette tages ud af pakningen og skylles i koldt vand.
Derefter smøres den med lidt smør. Krydres med krydderurter, presset hvidløg, salt og peber.
Tag et ildfast fad, og kom rodfrugter i og fordel dem. Krydr rodfrugter med timian, salt og peber.
Kalkuncuvette lægges så ovenpå rodfrugter og kartofler.
Det hele tilsættes 3 dl. vand og steges i ovn ved 180 grader i en lille time. Brug evt. et stegetermometer. Kernetemperaturen i cuvette skal være ca. 70 grader, så alle bakterier er dræbt.
Når stegen er færdig hviler den lidt inden den skæres ud.
Rodfrugter sis fra stegeskyen og gemmes.
Skyen sigtes og smages til med salt og peber og koges lidt ind og fordeles enten over kødet. Der skal ikke hældes for meget over. Eller kommes i en skål ved siden af.
Server cuvette i skiver på ca. 0,5 cm.
Rodfrugter serveres ved siden af kød.
Tzatziki lægges på tallerken.
Ovnkartofler serveres på tallerkenen.
Lav evt. en whiskysauce eller bearnaisesauce til ovnkartofler.
Se billeder for mere information.
Unchana
min aftensmad 🙂