Æble-marcipankage er mere tør en almindelig æblekage, da det er en “rigtig” kage. Æble-marcipankage er særdeles velegnet som skærekage, og er en meget god kage at servere for sine gæster.
Vi er ret vilde med denne Æble-marcipankage, som udover, at den smage bare smager rigtigt godt, ser den også flot ud når den skal serveres.
Vi laver også denne æble-marcipankage på den amerikanske måde (apple-pie). Du kan se opskriften på apple pie her.
Prøv også mormors hemmelige æblekage opskrift
Gå til
Æblekage med marcipan
Vi har lavet denne meget velsmagende æblekage med marcipan og vi serverer en lækker vanilje cremefraiche til som topping.
Det er en traditionel kage og hvor hovedingrediensen er æbler og marcipan.
Det er en god kage at servere for gæster, da de fleste elsker æbler, dog er der nogle som ikke synes så godt om marcipan.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 45 min. Samlet tid er ca. 1 time og 10 min. Opskrift til 8 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser bund
3 stk. Æg
200 g Sukker
125 g Marcipan (Revet)
1 stk. Vaniljestang (Korn)
1 stk. Citron (Revet skal af økologisk )
200 g Smør (Blødt)
250 g Hvedemel
2 tsk. Bagepulver
1 tsk. Kardemomme (kan udelades)
½ tsk. Salt
Ingredienser fyld
6 stk. Æbler (store)
50 g Mandler (Smuttede og hakkede)
50 g Hasselnødder (Hakkede)
2 tsk. Kanelsukker
🥬Pynt
25 g Mandler (Pynt)
Ingredienser vaniljecremefraiche
1 spsk. Sukker
½ stk. Vaniljestang
3 dl Cremefraiche
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmåde bund
Tag en stor skål. Skrab korn ud af vaniljestang. Kom alle ingredienserne i skålen. Bland det sammen og saml det til en dej.
Fremgangsmåde fyld
- Vask æbler, fjern kernehus og skær æbler i både.
- Nu kan du enten komme hele dejen i tærteformen og så lægge og trykke æblestykker ned i dejen. Eller du kan gøre som vist nedenunder.
- Bred halvdelen dejen ud i en smurt springform eller høj tærteform, og fordel æblebåde ovenpå, og sørg for at æblebåde kommer godt ud i siderne. Drys med kanelsukker. Læg resten af dejen ovenpå.
- Læg 25 g hakkede mandler på toppen og drys kanelsukker på. Dette kan selvfølgelig udelades.
- Bages i ovn ca. 45 min. ved 170 grader.
Fremgangsmåde vaniljecremefraiche
- Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.
- Vaniljekorn og sukker mases sammen på bordet med en bredbladet kniv, således, at vaniljekornene skilles ad.
- Vanilje, sukker og cremefraiche røres godt sammen og serveres kold til den lune Æble-marcipankage.
Opskrift med noter
Æble-marcipankage med Vanilje cremefraiche
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Ingredienser bund
- 3 stk. Æg
- 200 g Sukker
- 125 g Marcipan (Revet)
- 1 stk. Vaniljestang (Korn)
- 1 stk. Citron (Revet skal af økologisk )
- 200 g Smør (Blødt)
- 250 g Hvedemel
- 2 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. Kardemomme (kan udelades)
- ½ tsk. Salt
Ingredienser fyld
- 6 stk. Æbler (store)
- 50 g Mandler (Smuttede og hakkede)
- 50 g Hasselnødder (Hakkede)
- 2 tsk. Kanelsukker
Pynt
- 25 g Mandler (Pynt)
Ingredienser vaniljecremefraiche
- 1 spsk. Sukker
- ½ stk. Vaniljestang
- 3 dl Cremefraiche
Sådan gør du
Fremgangsmåde bund
- Tag en stor skål. Skrab korn ud af vaniljestang. Kom alle ingredienserne i skålen. Bland det sammen og saml det til en dej.
Fremgangsmåde fyld
- Vask æbler, fjern kernehus og skær æbler i både.
- Nu kan du enten komme hele dejen i tærteformen og så lægge og trykke æblestykker ned i dejen. Eller du kan gøre som vist nedenunder.
- Bred halvdelen dejen ud i en smurt springform eller høj tærteform, og fordel æblebåde ovenpå, og sørg for at æblebåde kommer godt ud i siderne. Drys med kanelsukker. Læg resten af dejen ovenpå.
- Læg 25 g hakkede mandler på toppen og drys kanelsukker på. Dette kan selvfølgelig udelades.
- Bages i ovn ca. 45 min. ved 170 grader.
Fremgangsmåde vaniljecremefraiche
- Vaniljestangen flækkes på den lange led og vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.
- Vaniljekorn og sukker mases sammen på bordet med en bredbladet kniv, således, at vaniljekornene skilles ad.
- Vanilje, sukker og cremefraiche røres godt sammen og serveres kold til den lune Æble-marcipankage.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Æble-marcipankage med vaniljecremefraiche
Kommentarer
Ingen kommentarer