Bagt æblekage med chokolade og kanel. Svampet og lækker æblekage der kan opbevares i flere dage, uden at miste sin lækre svampede konsistens og gode smag.
Det er en kage, som der kan varieres med, både i fyldet og i topping. Vi drysser gavmildt mandelflager og perlesukker over, men hasselnøddeflager og brun rørsukker er et glimrende alternativ, hvis man ønsker dette i stedet.
Skøn fynsk bagt æblekage, er perfekt, at servere for gæster med børn, da der både er nødder og store stykker chokolade i bagt æblekage med chokolade.
Denne opskrift er en af vores favorit opskrifter, som vi selv laver hvert efterår, og som vi gerne anbefaler.
Prøv også nem bagt æblekage med kanel og mandelflager
Gå til
Æbler i dejen
I denne opskrift, kommes der små stykker æbler i dejen. Jo flere stykker æbler, jo tungere og fugtigere bliver dejen.
Derfor vil denne æblekage ikke blive så høj, hvis man kun brugte et æble, men mere kompakt og svampet i konsistensen.
Vi kan godt lide, at der er stykker af æble i dejen, og det giver også kagen en mere delikat og eksklusiv smag.
Ønskes en mere høj og tør kage, anfalder vi, at der kun kommes et æble og mindre stykker i dejen.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Arbejdstid ca. 10 min. Tilberedning ca. 45 min. Samlet tid ca. 1 time og 5 min. Opskrift til 12 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Æblekage
- 200 g hvedemel
- 200 g sukker
- 100 g smør (blødt)
- 2 stk. æg
- 1 tsk. bagepulver
- 1 spsk. vaniljesukker
- 2 stk. æble
- 1 spsk. smør
🍳Fyld
Topping
- 200 g mandler
- ½ dl perlesukker (eller rørsukker)
🥗Tilbehør
- 1 spsk. flormelis
- 1 liter vaniljeis (eller cremefraiche)
Kakaoglasur
- 1 dl flormelis (ca. 55 gram)
- 1 spsk. kakao
- ½ spsk. vand (eller mere)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Æblekage
- I en skål piskes æg og sukker til en æggesnaps. Tilsæt det bløde smør lidt af gangen og pisk det hele godt sammen.
- Tilsæt hvedemel, bagepulver og vaniljesukker og pisk det hele godt sammen, så alle ingredinserne er godt fordelt.
- Hak chokoladen groft og fordel det i dejen.
- Tænd ovnen og sæt den til 200°. Når kagen kommer i ovnen sættes varmen ned til 180°
- Skræl og fjern kernehuset i æblet. Skær det i små stykker og kom dem i dejen. Rør det hele godt sammen.
- Tag springformen frem og smør den godt med smør. Hæld dejen i formen og fordel den og glat dejen.
🍳Fyld
- Skræl æblerne, fjern kernehus og skær æbler i tynde både. Fordel og placer dem tæt sammen oven på dejen. Tryk dem ganske let ned i dejen.
- Kanel og sukker blandes sammen til kanelsukker og drysses ovenpå.
- Skær mandler ud til mandelflager og fordel dem ovenpå.
- Drys og fordel perlesukker ovenpå.
- Sæt æblekagen midt i ovnen og sæt nu temperaturen til 180°. Æblekagen bages i ca. 45 minutter, eller til den er gennembagt. Stik en strikkepind ind i æblekagen. Hænger der dej ved, er kagen ikke færdig og bages videre.
- Tag æblekagen ud af springformen og lad den køle af.
Kakaoglasur
- Når æblekagen er kølet ned og kun er lun, skal kakaoglasuren røres sammen.
- Kakao og flormelis blandes sammen i en lille skål. Så tilsættes der lidt vand af gangen, indtil konsistensen er tyk og cremet og uden klumper.
Anretning
- Først fordeles lidt kakaoglasur på hele kagen. Derefter sigtes flormelis ovenpå hele kagen.
- Når kagen skæres ud, dryppes der lidt kakaoglasur på tallerkenen, så det ser flot ud, og man kan dyppe kagen i ekstra kakaoglasur, hvis dette ønske.
- Æblekagen serveres evt. med vaniljecremefraiche eller med vaniljeis.
Vaniljecremefraiche
- Hvis du vil lave vaniljecremefraiche, tager du 2 dl cremefraiche og 1 tsk. vaniljesukker og rører sammen.
🍽Servering
- Servér gerne kagen, mens den endnu er lun. Drys med sigtet flormelis lige før servering. Byd god vaniljeis eller kold vanilje cremefraiche til.
Opskrift med noter
Bagt æblekage med chokolade, kanel og vanilje
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- 1 Springform 22 cm i diameter
Ingredienser
Æblekage
- 200 g hvedemel
- 200 g sukker
- 100 g smør (blødt)
- 2 stk. æg
- 1 tsk. bagepulver
- 1 spsk. vaniljesukker
- 2 stk. æble
- 1 spsk. smør
Topping
- 200 g mandler
- ½ dl perlesukker (eller rørsukker)
Kakaoglasur
- 1 dl flormelis (ca. 55 gram)
- 1 spsk. kakao
- ½ spsk. vand (eller mere)
Tilbehør
- 1 spsk. flormelis
- 1 liter vaniljeis (eller cremefraiche)
Sådan gør du
Æblekage
- I en skål piskes æg og sukker til en æggesnaps. Tilsæt det bløde smør lidt af gangen og pisk det hele godt sammen.
- Tilsæt hvedemel, bagepulver og vaniljesukker og pisk det hele godt sammen, så alle ingredinserne er godt fordelt.
- Hak chokoladen groft og fordel det i dejen.
- Tænd ovnen og sæt den til 200°. Når kagen kommer i ovnen sættes varmen ned til 180°
- Skræl og fjern kernehuset i æblet. Skær det i små stykker og kom dem i dejen. Rør det hele godt sammen.
- Tag springformen frem og smør den godt med smør. Hæld dejen i formen og fordel den og glat dejen.
Fyld
- Skræl æblerne, fjern kernehus og skær æbler i tynde både. Fordel og placer dem tæt sammen oven på dejen. Tryk dem ganske let ned i dejen.
- Kanel og sukker blandes sammen til kanelsukker og drysses ovenpå.
- Skær mandler ud til mandelflager og fordel dem ovenpå.
- Drys og fordel perlesukker ovenpå.
- Sæt æblekagen midt i ovnen og sæt nu temperaturen til 180°. Æblekagen bages i ca. 45 minutter, eller til den er gennembagt. Stik en strikkepind ind i æblekagen. Hænger der dej ved, er kagen ikke færdig og bages videre.
- Tag æblekagen ud af springformen og lad den køle af.
Kakaoglasur
- Når æblekagen er kølet ned og kun er lun, skal kakaoglasuren røres sammen.
- Kakao og flormelis blandes sammen i en lille skål. Så tilsættes der lidt vand af gangen, indtil konsistensen er tyk og cremet og uden klumper.
Anretning
- Først fordeles lidt kakaoglasur på hele kagen. Derefter sigtes flormelis ovenpå hele kagen.
- Når kagen skæres ud, dryppes der lidt kakaoglasur på tallerkenen, så det ser flot ud, og man kan dyppe kagen i ekstra kakaoglasur, hvis dette ønske.
- Æblekagen serveres evt. med vaniljecremefraiche eller med vaniljeis.
Vaniljecremefraiche
- Hvis du vil lave vaniljecremefraiche, tager du 2 dl cremefraiche og 1 tsk. vaniljesukker og rører sammen.
Servering
- Servér gerne kagen, mens den endnu er lun. Drys med sigtet flormelis lige før servering. Byd god vaniljeis eller kold vanilje cremefraiche til.
Noter
- Hvis du vil lave vaniljecremefraiche, tager du 2 dl cremefraiche og 1 tsk. vaniljesukker og rører sammen.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Du kan erstatte mandelflager med hasselnøddeflager
- Du kan erstatte perlesukker med brun farin eller helt udelade perlesukker
- Du kan nøjes med et æble i dejen, hvis du ønsker en mindre våd dej
❓ FAQ
Vi foretrækker mørk chokolade med et kakao indhold på ca. 55% eller mere. Jo mørkere chokolade, med mere kakao indhold, jo mere bitter bliver chokoladen også.
3 dage i lukket beholder
Ja, du kan godt reducere sukkeret uden det går væsentligt ud over smagen. Smagen vil blive lidt friskere jo mere sukker der reduceres. 150 gram sukker til selve kagen, er nok.
Peter Skovsted
Hej Bjørn,
Tak for en skøn æblekage med chokolade kage, opskrift.
Da jeg havde nogle fuldmodne søde pærer der skulle reddes blev min version således en pærekage 🙂
Den forekom gæster meget tilfredse med, og jeg nyder selv meget at spise resterne af den 😀
Hvis du har lyst til at prøve din kage i denne variant, så får du her min beskrivelse;
https://minmadopskrift.dk/bagvaerk-og-bageri/bagt-aeblekage-med-chokolade-og-kanel.html/#aebler-i-dejen
Men så følgende modifikationer;
4 store helt modne pærer stedet for æbler.
Kanel og perlesukker udelades,
Ingen caao glasur men noget ekstra mørk chokolade
100 gr. smør,
Ingrediens copy paste for sikkerheds skyld;
200 gr. hvedemel (jeg brugte 150 Gr. Ølands hvedemel sigtet og 50 gr. Fuldkorns spelt hvedemel.
100 gr. blødt smør (+noget til at smøre formen med)
200 gr. sukker
1 tsk. bagepulver
1 spsk. vanillesukker
2 æg
4 store modne pærer (2 I tern i dejen – 2 i skiver ovenpå under mandler
200 gr. mandler, groft hakkede
150 gr. mørk chokolade
BAGETID, var angivet til 200>180 grader i 45 min. Jeg endte med lille ovn ca. 45 min 200 grader og så 45 min eller 1t:15min 180 grader – blev så faktisk perfekt. Min springform var dog også af mindre diameter, så det endte med en ca. 8 cm. høj kage.
Lidt mgt. groft hakket mørk chokolade bredes på kagen når den tages ud af ovnen.
Drysses med sigtet flormelis når den er kølet af.
Udelader glasur på og tilbehør/sides til kagen.
Det var ærlig talt en rigtig god (og mættet) kage 😀
Jeg overvejer en anden gang at prøve lave den med lokale danske hasselnødder istedet for mandler.
Med venlig hilsen og god dag til dig,
Peter
Bjørn Nielsen
Hej Peter
Tak for din fine opskrift, som jeg har ladet stå, (så andre kan få glæde af den) og tilbagemelding ang. vores opskrift.
Godt at høre du og dine gæster kunne lide pærekagen.
Vi får mange pærer hvert år fra vores træer, så vi vil helt sikkert afprøve din opskrift til næste år. Tak for den.
Mvh.
Bjørn