Dejlig fynsk brunsviger med masser af snask og smag. Denne opskrift på brunsviger med kagecreme er let at gå til, og er perfekt at lave den dag, hvor det skal gå lidt hurtigt, men man alligevel gerne vil servere hjemmebag. Dette er en af vore favorit opskrifter som vi laver når vi får gæster. Vi laver nogen gange lidt boller samtidig med, som vi fylder op med det samme fyld som til brunsvigeren, hvis vi har børn på besøg.
Prøv også Fynsk brunsviger
Gå til
Brunsvigerkage og boller
Det er vores bedste opskrift på brunsviger, og vi elsker den. Kanel i dejen “spiller” virkelig godt med de andre ingredienser. Servér denne brunsviger til dine københavnske venner eller måske dine fynske. Alle vil helt sikkert være vilde med denne brunsviger.
Vi bager ofte brunsvigerkage hvis der kommer børn, da brunsvigerdejen kan bruges til boller. I denne opskrift, har vi kommet lidt fyld i bollerne.
Vi laver denne brunsviger både med og uden kagecreme. Bruger du kagecreme, bliver fyldet mere cremet og med smag af vanilje.
Opskrift med noter
Brunsviger med kagecreme
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Ingredienser til brunsviger dej
- 750 gram Hvedemel
- 4 dl Mælk (gerne sødmælk)
- ½ tsk. Kardemomme (stødt)
- 100 gram Smør
- 1 tsk. Salt
- 25 gram gær
Sådan gør du
Fremgangsmåde brunsviger dej
- Alle ingredienser til dejen blandes sammen i en skål undtagen smør.
- Blød smør op i en gryde eller ved stuetemperatur og kom det i skålen.
- Rør og ælt det til en smidig dej. Kom ekstra mel/væde i efter behov.
- Sættes til hævning i ca. 30 minutter et lunt sted og under et fugtigt klæde.
- Tag en kagerulle og rul dejen ud til den er ca. 1 cm. i højden og kom den på en bageplade evt. beklædt med bagepapir eller smurt ind i smør.
- Lav en kant som kan holde på fyldet under bagningen, da dejen hæver.
- Skær overflødigt dej væk hvis der er noget og lav evt. nogle boller af dejen og kom evt. lidt fyld i nogen af dem, som vist på billedet.
- Tag en paletkniv og dyp den i vand og glat dejen, så du ikke har nogle buler.
- Tag en gaffel og lav en masse huller i dejen.
Fremgangsmåde fyld
- Rør kagecremen sammen som anvist på posen. Kom det i en skål sammen med resten af ingredienser til fyldet.
- Rør fyldet sammen og fordel den over dejen.
- Drys 1 dl farin over fyldet.
- Brunsvigerkagen bages midt i en 200 grader forvarmet ovn i ca. 20 minutter eller indtil fyldet er smeltet og dejen er gennembagt.
Servering
- Spises når brunsvigerkagen er kølet lidt ned.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 30 minutter. Arbejdstid ca. 10 min. Tilberedningstid ca. 30 min. Samlet tid er ca. 60 min. Opskrift til 16 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Ingredienser til brunsviger dej
- 750 gram Hvedemel
- 4 dl Mælk (gerne sødmælk)
- ½ tsk. Kardemomme (stødt)
- 100 gram Smør
- 1 tsk. Salt
- 25 gram gær
🍳Fyld
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Fremgangsmåde brunsviger dej
- Alle ingredienser til dejen blandes sammen i en skål undtagen smør.
- Blød smør op i en gryde eller ved stuetemperatur og kom det i skålen.
- Rør og ælt det til en smidig dej. Kom ekstra mel/væde i efter behov.
- Sættes til hævning i ca. 30 minutter et lunt sted og under et fugtigt klæde.
- Tag en kagerulle og rul dejen ud til den er ca. 1 cm. i højden og kom den på en bageplade evt. beklædt med bagepapir eller smurt ind i smør.
- Lav en kant som kan holde på fyldet under bagningen, da dejen hæver.
- Skær overflødigt dej væk hvis der er noget og lav evt. nogle boller af dejen og kom evt. lidt fyld i nogen af dem, som vist på billedet..
- Tag en paletkniv og dyp den i vand og glat dejen, så du ikke har nogle buler.
- Tag en gaffel og lav en masse huller i dejen.
Fremgangsmåde fyld
- Rør kagecremen sammen som anvist på posen. Kom det i en skål sammen med resten af ingredienser til fyldet.
- Rør fyldet sammen og fordel den over dejen.
- Drys 1 dl farin over fyldet.
- Brunsvigerkagen bages midt i en 200 grader forvarmet ovn i ca. 20 minutter eller indtil fyldet er smeltet og dejen er gennembagt.
🍽Servering
- Spises når brunsvigerkagen er kølet lidt ned.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan udelade kagecreme
- Du kan tilsætte lidt mørkt rum til fyldet og lade det trække en time
❓ FAQ
Ja, brun farin kan erstattes af muscovadosukker
Det er rørsukker som ikke er blevet raffineret eller renset
Kommentarer
Ingen kommentarer