Du behøves ikke at lave mange forskellige deje. Faktisk kan du nøjes med en grunddej til alle småkager. Med en grunddej til julens småkager, kan du lave mange nye lækre og mere moderne småkager. Opskriften er til 20 småkager, men man kan justere antallet op eller ned i opskriften, ved, at bruge funktionen antal.
Gå til
Basis dej til småkager
Vi laver en stor grunddej til julens småkager hvert år. Den bruger vi til, at lave de fleste af julens velkendte småkager. Det kan være en rigtig god ide, at lave småkager i flere omgange, så du altid kan tilbyde gæsterne friske hjemmelavede småkager. Hvis du laver alle småkagerne på en gang, bliver de lidt kedelige i smagen og konsistensen.
Lav gerne en ny portion hver eller hver anden weekend, så har du altid friske småkager i huset.
Lemon, citron og orange
De småkager vi laver har smag af lemon, citron, orange, ingefær og traditionel vanilje. Lyder det lækkert, så lav vores småkage grunddej og brug den til de fleste af julens skønne småkager.
Opskrift med noter
Grunddej til småkagerne i julen
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 125 g mandler (smuttede)
- 1 stk. vaniljestang
- ½ tsk. hjortetaksalt
- 125 g sukker
- 125 g hvedemel
- 75 g smør
- 1 stk. æg
Sådan gør du
- Fremgangsmåde grunddej til småkager
- Kom mandler i kogende vand og køl dem derefter ned og ”smut” skindet af.
- Skrab korn ud af vaniljestang.
- Kom mandler og vanilje op i en lille hakker og blend det.
- Sukker, hjortetakssalt, smør og mel kommes i en skål og røres let sammen.
- Tilsæt ægget og saml dejen.
- Kom nu dejen i en fugtigt viskestykke og læg den på en tallerken og kom den i køleskabet til næste dag. Dog mindst 5 timer eller indtil dejen er kølet helt ned.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Hævetid ca. 5 timer. Samlet tid ca. 5 timer og 10 min. Opskrift til 20 småkager.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 125 g mandler (smuttede)
- 1 stk. vaniljestang
- ½ tsk. hjortetaksalt
- 125 g sukker
- 125 g hvedemel
- 75 g smør
- 1 stk. æg
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Fremgangsmåde grunddej til småkager
- Kom mandler i kogende vand og køl dem derefter ned og ”smut” skindet af.
- Skrab korn ud af vaniljestang.
- Kom mandler og vanilje op i en lille hakker og blend det.
- Sukker, hjortetakssalt, smør og mel kommes i en skål og røres let sammen.
- Tilsæt ægget og saml dejen.
- Kom nu dejen i en fugtigt viskestykke og læg den på en tallerken og kom den i køleskabet til næste dag. Dog mindst 5 timer eller indtil dejen er kølet helt ned.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan lave dobbelt portion og lave flere slags småkager
Kommentarer
Ingen kommentarer