Opskrift på langtidshævede gulerodsboller med yoghurt. Den lange nænsomme hævning i køleskabet og efter hævningen giver bollerne ekstra smag og krumme. Brug økologisk mel af god kvalitet for bedste resultat. Gulerodsboller med havregryn og yoghurt naturel er store og luftige.
Disse gulerodsboller er perfekte som en snack eller som tilbehør til madpakken. De kan også nydes lune og friskbagte med koldt smør og pålæg. Vi anbefaler den lange hævetid natten over, da det giver de allerbedste boller.
Prøv også glutenfri gulerodsboller
Gå til
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 15 min. Samlet tid er ca. 8 timer og 15 min. Opskrift til 12 boller
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 3½ dl vand
- 1 ½ dl yoghurt naturel
- 25 g gær
- 150 g gulerod fintrevet
- 50 g solsikkekerner
- 50 g havregryn finvalset
- 1 spsk. honning eller sirup gerne lynghonning
- 1½ tsk. salt
- 450 g hvedemel
Pensling
- 1 stk. æg
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Tag en stor skål som dejen kan hæve sig stor i. Rør gæren ud i det tempererede vand. Hæld derefter yoghurten i skålen og rør det med ud. Hæld solsikkekerner, havregryn, revet gulerod, honning og salt op i skålen og rør det sammen.
- Tilsæt mel under omrøring og rør det godt sammen. Stil skålen til hævning under film i køleskabet til næste dag.
- Drys mel ud på køkkenbordet og skær dejen ud i 12 lige store stykker uden at trykke for meget på dejen, så luften bliver i bollerne. Form forsigtig 12 boller og sæt dem på en smurt bageplade eller bageplade beklædt med bagepapir.
- Bollerne skal hæve under et fugtigt viskestykke i 30 minutter, eller indtil de nogenlunde har fået stuetemperatur.
- Pisk et æg sammen og pensl bollerne.
- Bag gulerodsboller midt i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter eller indtil de er gyldne og gennembagte. Stik evt. en strikkepind ind i en bolle. Hænger der dej ved er bollerne ikke færdigbagte.
- Sæt boller til afkøling på en bagerist.
🍽Servering
Serveres lune med koldt smør, pålæg og syltetøj.
Langtidshævning
Vi laver også denne opskrift anderledes. Vi reducerer gæren til ca. 5 gram og tilsætter ekstra vand, så dejen er meget blød og klistret. Så lader vi den hæve ved stuetemperatur til dagen efter. Her laver vi enten grydebrød eller former 12 boller. Tit bliver det grydebrød, da det er nemmere lave om morgenen.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
Tips
Du kan i stedet for boller, komme dejen i en gryde og lave grydebrød. Se opskriften på grydebrød her.
❓ FAQ
Ja
Bollerne kan holde sig friske i brødskabet i ca. 3 dage.
Opskrift med noter
Gulerodsboller
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 3½ dl vand
- 1 ½ dl yoghurt (naturel)
- 25 g gær
- 150 g gulerod (fintrevet)
- 50 g solsikkekerner
- 50 g havregryn (finvalset)
- 1 spsk. honning eller sirup (gerne lynghonning)
- 1½ tsk salt
- 450 g hvedemel
Pensling
- 1 stk. æg
Sådan gør du
- Tag en stor skål som dejen kan hæve sig stor i. Rør gæren ud i det tempererede vand. Hæld derefter yoghurten i skålen og rør det med ud. Hæld solsikkekerner, havregryn, revet gulerod, honning og salt op i skålen og rør det sammen.
- Tilsæt mel under omrøring og rør det godt sammen. Stil skålen til hævning under film i køleskabet til næste dag.
- Drys mel ud på køkkenbordet og skær dejen ud i 12 lige store stykker uden at trykke for meget på dejen, så luften bliver i bollerne. Form forsigtig 12 boller og sæt dem på en smurt bageplade eller bageplade beklædt med bagepapir.
- Bollerne skal hæve under et fugtigt viskestykke i 30 minutter, eller indtil de nogenlunde har fået stuetemperatur.
- Pisk et æg sammen og pensl bollerne.
- Bag gulerodsboller midt i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter eller indtil de er gyldne og gennembagte. Stik evt. en strikkepind ind i en bolle. Hænger der dej ved er bollerne ikke færdigbagte.
- Sæt boller til afkøling på en bagerist. Serveres lune med koldt smør, pålæg og syltetøj.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer