Her får du bløde svampede boller som virkelig godt, og har en dejlig eftersmag. Gulerodsbrud med solsikkefrø er også et hit hos børnene. Du får helt klart det bedste resultat, hvis du bruger økologiske gulerødder til gulerodsbrud, da de tilføjer ægte sødme. Du kan mange steder købe gulerødder i forskellige farver, og brug dem endelig, de giver en dejlig farve til gulerodsbrud.
Opskrift med noter
Gulerodsbrud med solsikkefrø
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 6 dl Vand
- 1 pk Gær
- 2 tsk Groft salt
- 75 g Sukker
- 50 g Smør
- 1 kg Hvedemel
- 2 stk. Æg
- 4 stk. Gulerødder (revet)
- 150 g Solsikkefrø
Sådan gør du
- Tag en stor skål og hæld tempereret vand, gær og sukker i skålen og rør det sammen til det skummer.
- Tilsæt nu mel og blødt smør og ælt det sammen til du har en dej som gerne må være til den klistrede side. Så brug gerne en røremaskine.
- Sæt dejen til hævning tildækket i ca. 1 time, under et fugtigt klæde.
- Imens rives gulerødder og solsikkefrø tages frem.
- Hæld dejen ud på et køkkenbord der er drysset med mel.
- Bred dejen ud, så du får en slags stor fordybning som du kan komme æg og revet gulerod i. Se billede.
- Ælt det hele groft sammen.
- Dyp hænder i vand og tag en spiseske i hånden.
- Form 12-15 boller og kom dem på 2 bageplader som er smurt ind i smør.
- Pensl boller med vand tilsat salt og lad dem hæve under et fugtigt klæde i 30 minutter.
- Bag bollerne midt i en 210 grader ovn i ca. 15 minutter ved almindelig varme eller til de er gyldne og gennembagte.
- Afkøl bollerne let på bageristen inden servering.
Noter
- Du kan tilsætte tranebær
- Du kan tilsætte finthakkede mandler
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også Bedste sundhedsboller
Ingredienserne vi har brugt i opskriften, er økologiske og af god kvalitet, så vi får nogle sunde gulerodsbrud med masser af god smag. Det er vigtigt, at dejen får lov og hæve og hvile så smagen rigtig kommer frem.
Det kan være en god ide, at sætte dejen til at hvile i en skål med lukket låg, så vandet ikke fordamper og dejen stadig er fugtig efter hævningen.
Kommentarer
Ingen kommentarer