Makronsnitter med marmelade
Giver en bradepande makronsnitter
Lad os sige det med det samme, det er en meget velsmagende og meget sød kage. Makronsnitter med marmelade er en klassisk Dansk kage som man ofte også ser med æblefyld eller creme.
Hvis du har en meget sød tand vil du elske makronsnitter med marmelade eller syltetøj. En makronsnitte har en dejlig bund, saftigt fyld og en sprød top. Du kan variere marmelade med f.eks. hindbær, creme- eller æblefyld. Makronsnitter er i familie med bedstefars skæg.
Opskrift med noter
Makronsnitter med marmelade
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 450 gram hvedemel
- 2 spsk. vand
- 225 gram smør
- 250 gram sukker
- 1 spsk. bagepulver
- 5 stk. æggeblommer
- ½ tsk. salt
Ingredienser fyld/topping
- 5 stk. æggehvider
- 500 gram flormelis (Kan nedsættes til 300 gram. Se tips)
- 250 gram revet marcipan
Sådan gør du
- Brug gerne en røremaskine og sæt rørekrogen på.
- Alle ingredienser undtagen vand kommes i en stor skål.
- Kør eller rør indtil og bland på maskine til det er en smuldret dej.
- Hæld vandet i så dejen samles. Tag dejen og ælt den 1 minut eller indtil den er blank.
- Smør nu et stort ildfast fad eller lille bradepande (Ca. 40 x 40) og rul dejen ud, så du har en ens bund.
- Prik dejen med en gaffel.
- Kom fadet ind i en 200 grader varm ovn og bag bunde i 15 min.
- Sættes derefter til afkøling i ca. 10 min. Imens røres fyldet sammen.
- Fordel nu kirsebærsyltetøj/sauce på den bagte bund.
- Kom ingredienser til fyldet i røreskålen og brug nu dobbeltkrog til at røre ingredienser sammen til du har en cremet fyld.
- Fordel nu fyldet hen over hindbærfyldet, så hele formen er dækket. Brug en dejskraber til at fordele fyldet.
- Bag nu kagen yderligere 20-25 min ved 190 grader eller indtil den er gylden.
- Sættes til afkøling.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Tips
- Kagen skal være helt kølet ned inden du skærer i den, da den ellers vil smuldre.
- Du kan mindste sukker i fyldet og tilsætte flere æggehvider eller undlade flere hvider, så får du bare mindre topping.
Dorte
Fantastisk kage, det må jeg sige. Den smager virkelig godt !
Dorthe
Bjørn Nielsen
Hej Dorthe
Tak,
ja den er ret vild den makronkage eller makronsnitte 🙂
Det er en ret blæret kage at servere for gæster.
Hilsen
Bjørn