Du kan vælge at lave et låg som dækker hele pæretærten eller du kan lave et mønster som vi har gjort. Når du laver et mønster med huller fordeler varmen sig også bedre. Pæretærte med låg har en skøn smag af vanilje, kardemomme og selvfølgelig de pærer som bruges.
Hertil serveres en iskold vaniljecremefraiche som lige giver det sidste til denne fantastiske lækre tærte.
Prøv også Bagt æblekage med chokolade og kanel
Gå til
Valg af udstyr
Vi anbefaler, at benytte en tærteform med løs bund af flere grunde.
- Bunden bliver bedre bagt og er aldrig mere klæg men dejlig sprød hele vejen rundt.
- Det er meget nemmere at taget bunden ud af formen, aldrig mere en bund der hænger i tærteformen.
- En tærtebund med løs bund skal aldrig smøres.
- Brug altid en tærteform mellem ca. 22 – 25 cm i diameter, da disse størrelser dækker de flestes kagers størrelser.
Pæretærte med marcipan
Smag på de pærer der bruges, da de har stor indflydelse på smagen. Vi anbefaler clara friis eller conference pærer, da de har en smag som de fleste kan lide og er gode til desserter og kager.
Men du kan også finde andre lækre pærer hos den lokale grønthandler, det handler om, at smage sig frem. Vi bruger også ægte vanilje i både tærten og vaniljecremefraichen, da det giver den bedste smag.
Vi bruger også ægte marcipan i vores pæretærte og kan anbefale Odense Marcipan, da den er lidt grovere i strukturen og det synes vi, giver det bedste resultat.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 1 time og 15 min. Opskrift til 8 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Mørdej
125 g Smør blødt
250 g Hvedemel økologisk
70 g Flormelis
¼ tsk. Salt
1 stk. Æg
Pensling
1 stk. Æg Pensling
Mandel blanding
50 g Mandler
50 g Sukker
50 g Smør
1 stk. Æggeblomme
Pærefyld
4 stk. Pærer modne
½ stk. Citron saften
1 tsk. kardemomme
½ stk. Vaniljestang korn
1 tsk. Vaniljesukker
1 spsk. Majsstivelse
2 spsk. Sukker
Vaniljecremefraiche
2 dl Cremefraiche
½ stk. Vaniljestang korn
1 tsk. Vaniljesukker
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Mørdej
- Tag en skål og tilsæt alle de tørre ingredienser og bland dem sammen med hænderne indtil du har en dej som er smuldret. Pisk ægget sammen i en skål og kom den i smulderet. Ælt og saml det hele indtil du har en glat dej. Stop så æltningen.
- Kom dejen i en skål og sæt film på toppen eller pak dejen ind i film. Sæt dejen til afkøling i køleskabet i ca. 30 minutter eller indtil dejen er helt nedkølet.
- Del dejen så du har ¾ dej og ⅓ dej. Drys mel ud på køkkenbordet og rul den store dej ud så den passer til bunden af tærteform. Tryk og læg dejen indtil den passer. Fjern evt. overskydende dej.
Mandel blanding
- Kom alle ingredienserne i en blender eller minihakker og blend det hele indtil du har en fin ensartet mandelmasse.
- Rul mandelmassen ud så den passer med dejen som ligger i tærtebunden og læg den ovenpå.
Pærefyld
- Skræl pærer og skær dem i små firkanter.
- Skrab vaniljekorn ud af vaniljestangen.
- Bland resten af ingredienserne sammen i en skål og vend pærestykkerne godt rundt.
- Fordel pæreblandingen ovenpå mandelmassen.
Låg
- Rul den lille dej ud og skær nogle strimler som lægges ovenpå og tryk det godt fast.
- Pensl kagen med sammenpisket æg.
- Bag pæretærten midt i ovnen ved 190 grader i cirka 35 minutter eller indtil tærten er gylden og gennembagt.
- Hold øje med pæretærten, da dejen består af meget sukker og nemt bliver mørk. Læg stanniol over dejen hvis dejen begynder at mørkne.
Vaniljecremefraiche
- Skrab vaniljekorn ud af vaniljestangen og kom dem i en skål sammen med resten af ingredienserne.
- Rør alle ingredienserne til vaniljecremefraiche sammen.
Servering
- Servér pæretærten med kold vaniljecremefraiche.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Du kan erstatte vaniljecremefraiche med kold vaniljeflødeskum.
Ja, den er fryseegnet og kan lunes op inden servering.
Man kan med fordel lave mandelblanding og pærefyld i forvejen.
Vaniljecremefraiche, flødeskum og vaniljis.
Man kan tilsætte lidt cointreau til pærefyldet.
Opskrift med noter
Pæretærte med låg
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Tærteform med løs bund ca. 22 – 25 cm
Ingredienser
Pensling
- 1 stk. Æg (Pensling)
Mandel blanding
- 50 g Mandler
- 50 g Sukker
- 50 g Smør
- 1 stk. Æggeblomme
Pærefyld
- 4 stk. Pærer (modne)
- ½ stk. Citron (saften)
- 1 tsk. kardemomme
- ½ stk. Vaniljestang (korn)
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 1 spsk. Majsstivelse
- 2 spsk. Sukker
Vaniljecremefraiche
- 2 dl Cremefraiche
- ½ stk. Vaniljestang (korn)
- 1 tsk. Vaniljesukker
Sådan gør du
Mørdej
- Tag en skål og tilsæt alle de tørre ingredienser og bland dem sammen med hænderne indtil du har en dej som er smuldret. Pisk ægget sammen i en skål og kom den i smulderet. Ælt og saml det hele indtil du har en glat dej. Stop så æltningen.
- Kom dejen i en skål og sæt film på toppen eller pak dejen ind i film. Sæt dejen til afkøling i køleskabet i ca. 30 minutter eller indtil dejen er helt nedkølet.
- Del dejen så du har ¾ dej og ⅓ dej. Drys mel ud på køkkenbordet og rul den store dej ud så den passer til bunden af tærteform. Tryk og læg dejen indtil den passer. Fjern evt. overskydende dej.
Mandel blanding
- Kom alle ingredienserne i en blender eller minihakker og blend det hele indtil du har en fin ensartet mandelmasse.
- Rul mandelmassen ud så den passer med dejen som ligger i tærtebunden og læg den ovenpå.
Pærefyld
- Skræl pærer og skær dem i små firkanter.
- Skrab vaniljekorn ud af vaniljestangen.
- Bland resten af ingredienserne sammen i en skål og vend pærestykkerne godt rundt.
- Fordel pæreblandingen ovenpå mandelmassen.
Låg
- Rul den lille dej ud og skær nogle strimler som lægges ovenpå og tryk det godt fast.
- Pensl kagen med sammenpisket æg.
- Bag pæretærten midt i ovnen ved 190 grader i cirka 35 minutter eller indtil tærten er gylden og gennembagt.
- Hold øje med pæretærten, da dejen består af meget sukker og nemt bliver mørk. Læg stanniol over dejen hvis dejen begynder at mørkne.
Vaniljecremefraiche
- Skrab vaniljekorn ud af vaniljestangen og kom dem i en skål sammen med resten af ingredienserne.
- Rør alle ingredienserne til vaniljecremefraiche sammen.
Servering
- Servér pæretærten med kold vaniljecremefraiche.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Kommentarer
Ingen kommentarer