Hvis du har været i Frankrig eller Italien, vil du have set denne skønne æbletærte i vinduet hos enhver eksklusiv bager eller konditor. Æble tarte tatin, anses for, at være en lidt finere udgave end den almindelige æbletærte. Serveres ofte med iskold vaniljeis eller flødeskum.
Prøv også bagt æblekage
Gå til
Opskrift med noter
Æble tarte tatin
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Tilbehør
- 200 g cremefraiche (fromage frais eller vaniljeis)
Sådan gør du
Tærtedej
- Ælt hvedemel, sukker og smør sammen i hånden.
- Pisk æg og tilsæt det og saml dejen med ægget.
- Lad dejen hvile tildækket på køl i mindst 1 time eller gerne natten over på køl.
Karamel og æblefyld
- Skyl æbler og skræl dem. Skær dem ud i fire både. Kom dem i en skål og pres citronsaft over dem. Derved tager æbler ikke farve og bliver brune.
- Sukker laves til karamel på en pande som kan tåle at komme i en ovn, og smørret tilsættes og røres ud i karamellen. Så forsæt til næste trin.
- Hæld sukkeret på en let varm pande og lad sukkeret smelte af sig selv ved lav varme.
- Hæld æblebåde (citronsaft er siet fra) på panden og fordel karamellen på æblestykkerne. Lad det simre et par minutter, så æblerne smider lidt af saften. Sæt det til side til afkøling.
Tærtedej
- Rul tærtedejen ud og lav et låg, der passer i størrelse til panden. Sørg for, at dejen trykkes let ned langs kanten på panden.
- Sæt panden i en 180 grader varm ovn, og bag til dejen er sprød. (ca. 20 – 25 min).
- Tag et stort grydelåg eller lign. og kom over panden. Nu vendes panden så tærten falder ned på låget.
- Låg tærten ud på en pæn tallerken. Vær opmærksom på ikke at spilde den varme karamel på dig.
- Drys evt. med lidt kanel.
Servering
- Server med kold vaniljecremefraiche, flødeskum, fromage frais eller vaniljeis efter behov og lyst.
Noter
- Dejen kan fryses.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 25 minutter. Arbejdstid ca. 5 min. Tilberedningstid ca. 20 min. Samlet tid er ca. 50 min. Opskrift til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
Karamel og æblefyld
Tærtedej
🥗Tilbehør
- 200 g cremefraiche (fromage frais eller vaniljeis)
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
Tærtedej første gang
- Ælt hvedemel, sukker og smør sammen i hånden.
- Pisk æg og tilsæt det og saml dejen med ægget.
- Lad dejen hvile tildækket på køl i mindst 1 time eller gerne natten over på køl.
Karamel og æblefyld
- Skyl æbler og skræl dem. Skær dem ud i fire både. Kom dem i en skål og pres citronsaft over dem. Derved tager æbler ikke farve og bliver brune.
- Sukker laves til karamel på en pande som kan tåle at komme i en ovn, og smørret tilsættes og røres ud i karamellen. Så forsæt til næste trin.
- Hæld sukkeret på en let varm pande og lad sukkeret smelte af sig selv ved lav varme.
- Hæld æblebåde (citronsaft er siet fra) på panden og fordel karamellen på æblestykkerne. Lad det simre et par minutter, så æblerne smider lidt af saften. Sæt det til side til afkøling.
Tærtedej anden gang
- Rul tærtedejen ud og lav et låg, der passer i størrelse til panden. Sørg for, at dejen trykkes let ned langs kanten på panden.
- Sæt panden i en 180 grader varm ovn, og bag til dejen er sprød. (ca. 20 – 25 min).
- Tag et stort grydelåg eller lign. og kom over panden. Nu vendes panden så tærten falder ned på låget.
- Låg tærten ud på en pæn tallerken. Vær opmærksom på ikke at spilde den varme karamel på dig.
- Drys evt. med lidt kanel.
🍽Servering
Server med kold vaniljecremefraiche, flødeskum, fromage frais eller vaniljeis efter behov og lyst.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
Dejen kan fryses.
❓ FAQ
Tarte Tatin er en fransk æbletærte med bund af tærtedej. Fyldet er karamelliserede æblebåde. Tarte tatin laves på en pande der bages færdig i en ovn og derefter vendes rundt ud på en tallerken, så toppen bliver bunden.
Server med kold vaniljecremefraiche, flødeskum, fromage frais eller vaniljeis efter behov og lyst.
Kommentarer
Ingen kommentarer