I dag kan man købe laktosefri mælkeprodukter, hvis man vil lave en lækker risalamande, så det er jo ret nemt at gå til. Denne risalamande er laktosefri, men ønskes en risalamande helt uden mælkeprodukter, kan du tilsætte riscreme i stedet for piskefløde. Riscreme kan købes på nettet flere steder og kan også bruges i bagværk.
Gå til
Kokosmælk
Her får du en lidt anderledes spændende risalamande lavet på kokosmælk, som vi synes smager rigtigt godt, men du kan også bruge de mere traditionelle ingredienser som anvist i opskriften.
📖 Opskrift
Laktosefri risalamande uden mælkeprodukter
Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!
Ingredienser
- 1 ½ dl Grødris (Ca. 150 gram)
- 2 dl Vand
- 1 ds Kokosmælk (kan erstattes af laktosefri mælk)
- 1 stk. Vaniljestang
- 1 spsk. Sukker
- 50 g Mandler (smuttede)
- 1 ½ dl Piskefløde (laktosefri eller riscreme)
Sådan gør du
Først laves risengrøden
- Tag en stor tykbundet gryde og kom grødris, kokosmælk, vand eller laktosefri sødmælk ned i gryden.
- Rør rundt og kog det meget langsomt op, og rør rundt, da det nemt brænder på.
- Skrue ned på lavt blus når det er i kog og lad det simre i ca. 20 minutter under låg.
- Husk og rør i gryden ind i mellem, så det ikke brænder på.
- Del vaniljestang midt over. Skrab korn ud af vaniljestang og kom det i gryden sammen med selve vaniljestangen.
- Lad det nu simre i yderligere 10 minutter under låg.
- Tag grøden af varmen og rør risengrøden godt i gennem. Nu kigger du på konsistensen. Er risengrøden for tynd koger du grøden ind uden låg til den har den konsistens du foretrækker. Er den for tyk, tilsætter du ekstra væde.
- Sæt risengrøden i køleskabet en times tid eller til dagen efter.
Fremgangsmåde risalamande
- Smut mandler, hak dem groft og kom dem i grøden og rør rundt.
- Pisk fløden til skum sammen med sukker.
- Vend forsigtigt fløden i den kolde grød.
- Server straks og anret med en god kirsebærsauce til, som enten er kold eller varm.
Ernærnærings fakta
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargøring ca. 10 min. Køletid ca. 1 time. Tilberedningstid ca. 40 min. Samlet tid ca. 1 time og 50 min. Opskrift til 6 personer.
🥘 Ingredienser
- 1 ½ dl Grødris (Ca. 150 gram)
- 2 dl Vand
- 1 ds Kokosmælk (kan erstattes af laktosefri mælk)
- 1 stk. Vaniljestang
- 1 spsk. Sukker
- 50 g Mandler (smuttede)
- 1 ½ dl Piskefløde (laktosefri eller riscreme)
🔪 Sådan gør du
Først laves risengrøden til risalamanden
- Tag en stor tykbundet gryde og kom grødris, kokosmælk, vand eller laktosefri sødmælk ned i gryden.
- Rør rundt og kog det meget langsomt op, og rør rundt, da det nemt brænder på.
- Skrue ned på lavt blus når det er i kog og lad det simre i ca. 20 minutter under låg.
- Husk og rør i gryden ind i mellem, så det ikke brænder på.
- Del vaniljestang midt over. Skrab korn ud af vaniljestang og kom det i gryden sammen med selve vaniljestangen.
- Lad det nu simre i yderligere 10 minutter under låg.
- Tag grøden af varmen og rør risengrøden godt i gennem. Nu kigger du på konsistensen. Er risengrøden for tynd koger du grøden ind uden låg til den har den konsistens du foretrækker. Er den for tyk, tilsætter du ekstra væde.
- Sæt risengrøden i køleskabet en times tid eller til dagen efter.
Fremgangsmåde risalamande
- Smut mandler, hak dem groft og kom dem i grøden og rør rundt.
- Pisk fløden til skum sammen med sukker.
- Vend forsigtigt fløden i den kolde grød.
- Server straks og anret med en god kirsebærsauce til, som enten er kold eller varm.
💭 Tips
- Tilsæt en knivspids salt til den færdige risalamande og rør rundt.
- Du kan udelade laktosefri fløde og bruge laktosefri sødmælk
Skriv en kommentar