• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Forside
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Instagram
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
×

Forside » Opskrifter » Desserter

Laktosefri risalamande uden mælkeprodukter

Af Bjørn Nielsen Opdateret 1 år siden

Laktosefri risalamande

Her kan du følge os

Del meget gerne
  • Total3
  • 2
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

I dag kan man købe laktosefri mælkeprodukter, hvis man vil lave en lækker risalamande, så det er jo ret nemt at gå til. Denne risalamande er laktosefri, men ønskes en risalamande helt uden mælkeprodukter, kan du tilsætte riscreme i stedet for piskefløde. Riscreme kan købes på nettet flere steder og kan også bruges i bagværk.

Prøv også risalamande

Gå til
  • Kokosmælk
  • 📖 Opskrift
  • ⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
  • 🥘 Ingredienser
  • 🔪 Sådan gør du

Kokosmælk

Her får du en lidt anderledes spændende risalamande lavet på kokosmælk, som vi synes smager rigtigt godt, men du kan også bruge de mere traditionelle ingredienser som anvist i opskriften.

  • Laktosefri risalamande
    Risalamande med kokosmælk
  • Risalamande uden mælkeprodukter
    Risalamande laktosefri og uden mælkeprodukter

📖 Opskrift

Laktosefri risalamande

Laktosefri risalamande uden mælkeprodukter

Opskrift på Laktosefri risalamande uden mælkeprodukter
Din skærm er tændt hele tiden

Hvis du elsker denne opskrift lige så meget som vi gør, så fortæl os det med en 5-stjernet vurdering!

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
Klargør 10 min
Tilberedningstid 40 min
Køletid 1 t
Samlet tid 1 t 50 min
Ret Desserter
Køkken Dansk
Antal 6 Personer
Kalorier 18 %

Ingredienser
  

  • 1 ½ dl Grødris (Ca. 150 gram)
  • 2 dl Vand
  • 1 ds Kokosmælk (kan erstattes af laktosefri mælk)
  • 1 stk. Vaniljestang
  • 1 spsk. Sukker
  • 50 g Mandler (smuttede)
  • 1 ½ dl Piskefløde (laktosefri eller riscreme)

Sådan gør du
 

Først laves risengrøden

  • Tag en stor tykbundet gryde og kom grødris, kokosmælk, vand eller laktosefri sødmælk ned i gryden.
  • Rør rundt og kog det meget langsomt op, og rør rundt, da det nemt brænder på.
  • Skrue ned på lavt blus når det er i kog og lad det simre i ca. 20 minutter under låg.
  • Husk og rør i gryden ind i mellem, så det ikke brænder på.
  • Del vaniljestang midt over. Skrab korn ud af vaniljestang og kom det i gryden sammen med selve vaniljestangen.
  • Lad det nu simre i yderligere 10 minutter under låg.
  • Tag grøden af varmen og rør risengrøden godt i gennem. Nu kigger du på konsistensen. Er risengrøden for tynd koger du grøden ind uden låg til den har den konsistens du foretrækker. Er den for tyk, tilsætter du ekstra væde.
  • Sæt risengrøden i køleskabet en times tid eller til dagen efter.

Fremgangsmåde risalamande

  • Smut mandler, hak dem groft og kom dem i grøden og rør rundt.
  • Pisk fløden til skum sammen med sukker.
  • Vend forsigtigt fløden i den kolde grød.
  • Server straks og anret med en god kirsebærsauce til, som enten er kold eller varm.

Ernærnærings fakta

Kalorier: 366kcal (18%) | Kulhydrater: 27g (9%) | Protein: 5g (10%) | Fedt: 28g (43%) | Mættet fedt: 19g (119%) | Flerumættet fedt: 2g | Enkelumættet fedt: 6g | Trans fedt: 1g | Fiber: 1g (4%) | Sukker: 2g (2%) | Vitamin A: 368IU (7%) | Vitamin C: 1mg (1%) | Calcium: 58mg (6%) | Jern: 3mg (17%)
Keyword Risalamande, risalamde uden mælkeprodukter
Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal

Klargøring ca. 10 min. Køletid ca. 1 time. Tilberedningstid ca. 40 min. Samlet tid ca. 1 time og 50 min. Opskrift til 6 personer.

🥘 Ingredienser

  • 1 ½ dl Grødris (Ca. 150 gram)
  • 2 dl Vand
  • 1 ds Kokosmælk (kan erstattes af laktosefri mælk)
  • 1 stk. Vaniljestang
  • 1 spsk. Sukker
  • 50 g Mandler (smuttede)
  • 1 ½ dl Piskefløde (laktosefri eller riscreme)

🔪 Sådan gør du

Først laves risengrøden til risalamanden

  1. Tag en stor tykbundet gryde og kom grødris, kokosmælk, vand eller laktosefri sødmælk ned i gryden.
  2. Rør rundt og kog det meget langsomt op, og rør rundt, da det nemt brænder på.
  3. Skrue ned på lavt blus når det er i kog og lad det simre i ca. 20 minutter under låg.
  4. Husk og rør i gryden ind i mellem, så det ikke brænder på.
  5. Del vaniljestang midt over. Skrab korn ud af vaniljestang og kom det i gryden sammen med selve vaniljestangen.
  6. Lad det nu simre i yderligere 10 minutter under låg.
  7. Tag grøden af varmen og rør risengrøden godt i gennem. Nu kigger du på konsistensen. Er risengrøden for tynd koger du grøden ind uden låg til den har den konsistens du foretrækker. Er den for tyk, tilsætter du ekstra væde.
  8. Sæt risengrøden i køleskabet en times tid eller til dagen efter.

Fremgangsmåde risalamande

  1. Smut mandler, hak dem groft og kom dem i grøden og rør rundt.
  2. Pisk fløden til skum sammen med sukker.
  3. Vend forsigtigt fløden i den kolde grød.
  4. Server straks og anret med en god kirsebærsauce til, som enten er kold eller varm.

💭 Tips

  • Tilsæt en knivspids salt til den færdige risalamande og rør rundt.
  • Du kan udelade laktosefri fløde og bruge laktosefri sødmælk

Mere fra samme kategori:

Lyng snaps - Lyngsnaps lavet på lyngblomster
Rabarbergrød nem
Pasta alla puttanesca
Bjørns råsyltede blommer med citron
Rist grønne kaffebønner – komplet guide
One pot pasta med serrano skinke
Del meget gerne
  • Total3
  • 2
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Mere fra Desserter

  • Risalamande cheesecake med kirsebærgelé på kagetallerken
    Risalamande cheesecake
  • Æblekage med flødeskum og brombærmarmelade
    Æblekage med makroner og flødeskum
  • Nem blommekompot med vanilje
    Blommekompot med vanilje
  • Nem blommekompot på 30 minutter
    Blommekompot

Skrevet i: Alle madopskrifter, Desserter, Julemad og julebag Tags: fløde, Grødris, kokosmælk, Mandler, vanilje

Nye opskrifter i vores nyhedsbrev

Tilmeld nyhedsbrev

Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Følg Min Madopskrift på Facebook

facebook-minmadopskrift

Min Madopskrift 5 star rating

Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


Logo min madopskrift

Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

Alle opskrifter Afprøvet
Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

Artikler
Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

Nyhedsbrev - Kontakt os

Læserinteraktioner

Skriv en kommentar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Primær Sidebar

Populært netop nu

  • Mad på raclette
    Raclette mad
  • Alt til et lækkert frokostbord
    Alt til et lækkert frokostbord
  • Glutenfri gulerodsboller
    Glutenfri gulerodsboller
  • Bacon Cheese burger - Tømmermands burger
    Burgere – tømmermænds burgere

Sæsonbestemte opskrifter

  • Kærnemælkssuppe med rosiner
    Kærnemælkssuppe med rosiner
  • Spidskålssalat med nødder, æbler og rosiner
    Spidskålssalat med æble og nødder
  • Gulerodssalat med rosiner og citron
    Gulerodssalat med rosiner og citron
  • Broccolisalat sund opskrift
    Broccolisalat sund opskrift

Alle opskrifter afprøvet

På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk og dessert. Artikler om mad, livsstil, hus og have.

Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

Bjørn Nielsen
Ejer

Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

Mere om os →

Footer

Mød vores fantastiske team, som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


Profilbille Lene Geisle

Lene Geisle - Chef kokken

Hendes passion er at lave og servere flere forskellige mindre retter, der kan spises og nippes til samtidigt, så aftensmaden også bliver spændende. Retter som er sunde og giver behagelig velvære efter spisningen.

Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

Desserter indgår også i hendes repertoire.

Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

Nyhedsbrev - Kontakt Lene

Profilbillede Fie

Julie Fie - Mad til unge og familien

Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. For Julie er det hyggelige og sunde måltid, det vigtigste. At samles sammen over mad, som er sundt, samtidigt med, at der også skal være plads til, mad der bare smager godt og nyde de søde sager, uden at der skal tænkes så meget over det. Julie Fie har nemlig også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

Nyhedsbrev - Kontakt os

Bjørn Nielsen

Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

Alle opskrifter Afprøvet

Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

Nyhedsbrev - Kontakt os


Login

Est. 2012 - Copyright © 2023 · minmadopskrift.dk ·