• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Min Madopskrift
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
  • Navigation Menu: Social Icons

menu icon
go to homepage
subscribe
search icon
Homepage link
  • Kategorier
  • Råvare index
  • Kontakt os
  • Nyhedsbrev
  • Artikler
  • Alle madopskrifter
  • Privatlivspolitik
  • Om Min Madopskrift
  • Forside
  • Log ind
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
  • ×

    Forside » Opskrifter » Desserter

    Laktosefri risalamande uden mælkeprodukter

    Af Bjørn Nielsen Opdateret 5 måneder siden

    Laktosefri risalamande

    Her kan du følge os

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter
    Del meget gerne
    • Total3
    • 2
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0

    I dag kan man købe laktosefri mælkeprodukter, hvis man vil lave en lækker risalamande, så det er jo ret nemt at gå til. Denne risalamande er laktosefri, men ønskes en risalamande helt uden mælkeprodukter, kan du tilsætte riscreme i stedet for piskefløde. Riscreme kan købes på nettet flere steder og kan også bruges i bagværk.

    Prøv også risalamande

    Gå til
    • Kokosmælk
    • 📋 Opskrift
    • ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal
    • 🥘 Ingredienser
    • 🔪 Sådan gør du

    Kokosmælk

    Her får du en lidt anderledes spændende risalamande lavet på kokosmælk, som vi synes smager rigtigt godt, men du kan også bruge de mere traditionelle ingredienser som anvist i opskriften.

    • Laktosefri risalamande
      Risalamande med kokosmælk
    • Risalamande uden mælkeprodukter
      Risalamande laktosefri og uden mælkeprodukter

    📋 Opskrift

    Laktosefri risalamande

    Laktosefri risalamande uden mælkeprodukter

    Opskrift på Laktosefri risalamande uden mælkeprodukter
    Din skærm er tændt hele tiden
    5 fra 2 stemmer
    Udskriv Pin Recipe Del på Facebook
    Klargør 10 min
    Tilberedningstid 40 min
    Køletid 1 t
    Samlet tid 1 t 50 min
    Ret Desserter
    Køkken Dansk
    Antal 6 Personer
    Kalorier 18 %

    Ingredienser
      

    • 1 ½ dl Grødris (Ca. 150 gram)
    • 2 dl Vand
    • 1 ds Kokosmælk (kan erstattes af laktosefri mælk)
    • 1 stk. Vaniljestang
    • 1 spsk. Sukker
    • 50 g Mandler (smuttede)
    • 1 ½ dl Piskefløde (laktosefri eller riscreme)

    Sådan gør du
     

    Først laves risengrøden

    • Tag en stor tykbundet gryde og kom grødris, kokosmælk, vand eller laktosefri sødmælk ned i gryden.
    • Rør rundt og kog det meget langsomt op, og rør rundt, da det nemt brænder på.
    • Skrue ned på lavt blus når det er i kog og lad det simre i ca. 20 minutter under låg.
    • Husk og rør i gryden ind i mellem, så det ikke brænder på.
    • Del vaniljestang midt over. Skrab korn ud af vaniljestang og kom det i gryden sammen med selve vaniljestangen.
    • Lad det nu simre i yderligere 10 minutter under låg.
    • Tag grøden af varmen og rør risengrøden godt i gennem. Nu kigger du på konsistensen. Er risengrøden for tynd koger du grøden ind uden låg til den har den konsistens du foretrækker. Er den for tyk, tilsætter du ekstra væde.
    • Sæt risengrøden i køleskabet en times tid eller til dagen efter.

    Fremgangsmåde risalamande

    • Smut mandler, hak dem groft og kom dem i grøden og rør rundt.
    • Pisk fløden til skum sammen med sukker.
    • Vend forsigtigt fløden i den kolde grød.
    • Server straks og anret med en god kirsebærsauce til, som enten er kold eller varm.

    Ernærnærings fakta

    Kalorier: 366kcal (18%) | Kulhydrater: 27g (9%) | Protein: 5g (10%) | Fedt: 28g (43%) | Mættet fedt: 19g (119%) | Flerumættet fedt: 2g | Enkelumættet fedt: 6g | Trans fedt: 1g | Fiber: 1g (4%) | Sukker: 2g (2%) | Vitamin A: 368IU (7%) | Vitamin C: 1mg (1%) | Calcium: 58mg (6%) | Jern: 3mg (17%)
    Keyword Risalamande, risalamde uden mælkeprodukter
    Fik du lavet denne opskrift ?Giv en vurdering eller kommentar. Fortæl os hvordan var den!

    ⏲️ Klargøring / Tilberedningstid / Samlet tid / 👪 antal

    Klargøring ca. 10 min. Køletid ca. 1 time. Tilberedningstid ca. 40 min. Samlet tid ca. 1 time og 50 min. Opskrift til 6 personer.

    🥘 Ingredienser

    • 1 ½ dl Grødris (Ca. 150 gram)
    • 2 dl Vand
    • 1 ds Kokosmælk (kan erstattes af laktosefri mælk)
    • 1 stk. Vaniljestang
    • 1 spsk. Sukker
    • 50 g Mandler (smuttede)
    • 1 ½ dl Piskefløde (laktosefri eller riscreme)

    🔪 Sådan gør du

    Først laves risengrøden til risalamanden

    1. Tag en stor tykbundet gryde og kom grødris, kokosmælk, vand eller laktosefri sødmælk ned i gryden.
    2. Rør rundt og kog det meget langsomt op, og rør rundt, da det nemt brænder på.
    3. Skrue ned på lavt blus når det er i kog og lad det simre i ca. 20 minutter under låg.
    4. Husk og rør i gryden ind i mellem, så det ikke brænder på.
    5. Del vaniljestang midt over. Skrab korn ud af vaniljestang og kom det i gryden sammen med selve vaniljestangen.
    6. Lad det nu simre i yderligere 10 minutter under låg.
    7. Tag grøden af varmen og rør risengrøden godt i gennem. Nu kigger du på konsistensen. Er risengrøden for tynd koger du grøden ind uden låg til den har den konsistens du foretrækker. Er den for tyk, tilsætter du ekstra væde.
    8. Sæt risengrøden i køleskabet en times tid eller til dagen efter.

    Fremgangsmåde risalamande

    1. Smut mandler, hak dem groft og kom dem i grøden og rør rundt.
    2. Pisk fløden til skum sammen med sukker.
    3. Vend forsigtigt fløden i den kolde grød.
    4. Server straks og anret med en god kirsebærsauce til, som enten er kold eller varm.

    💭 Tips

    • Tilsæt en knivspids salt til den færdige risalamande og rør rundt.
    • Du kan udelade laktosefri fløde og bruge laktosefri sødmælk

    Del meget gerne
    • Total3
    • 2
    • 1
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    • 0
    « Specier med orange
    Risalamande fedtfattig opskrift »

    Skrevet i: Alle madopskrifter, Desserter, Julemad og julebag Tags: fløde, Grødris, kokosmælk, Mandler, vanilje

    Over 200.000 læser med her hver måned

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Jeg hedder Bjørn og har en overbevisning om, at det er sundest at tilberede maden selv, med de bedste råvarer, og bruge så få forarbejdede ingredienser som muligt i madlavningen. Måltidet bør også være uden for meget fedt og sukker, og det skal være et varieret, sundt og velsmagende samlingspunkt for familien.

    Vi udvikler hver uge nye lækre opskrifter, både aftensmad, desserter og bagværk som bliver publiceret her på Min Madopskrift og i vores kommende kogebog. Derudover har vi forskellige artikler om hus, køkken, haven og rejser og livstil.
    Det er også mig som tager billederne på Min Madopskrift. Du kan læse meget mere om os alle her: Om Min Madopskrift.

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, og Pinterest.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Følg Min Madopskrift på Facebook

    facebook-minmadopskrift

    Min Madopskrift 5 star rating

    Kun 4 og 5 stjernede opskrifter


    Logo min madopskrift

    Her på Min Madopskrift har vi de klassiske mad-, bage- og dessertopskrifter, som vi kombinerer med de bedste nye moderne opskrifter.

    Alle opskrifter Afprøvet
    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift.

    Det er din garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften.

    Artikler
    Vi udgiver også artikler om hus, have og livsstil.

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Læserinteraktioner

    Skriv et svar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Primær Sidebar

    Populært netop nu

    • Raclette mad
    • Alt til et lækkert frokostbord
    • Rabarbercrumble med mandler og marcipan
    • Rabarber Cupcakes med marcipan

    Sæsonbestemte opskrifter

    • Lakseruller med flødeost
    • Rabarbertærte med mørdej
    • Kærnemælkssuppe med rosiner
    • Rabarber Tiramisu med mascarponecreme

    Om Min Madopskrift

    Opskrifter

    På Min Madopskrift finder du tusindvis af moderne og klassiske opskrifter, bagværk, dessert og artikler om mad, livstil, hus og have. Alle opskrifter er afprøvet.

    Du er altid velkommen til, at skrive kommentarer eller spørgsmål til en opskrift. Vi vil også meget gerne høre om de opskrifter du har lavet. 

    Bjørn Nielsen
    Ejer

    Du kan følge Min Madopskrift på Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest

    Mere om os →

    Footer

    Mød vores fantastiske team som har lavet alle artikler og madopskrifter fra Min Madopskrift


    Profilbille Lene Geisle

    Lene Geisle - Chef kokken

    Hendes passion er at lave lette mindre portioner som er sunde og giver behagelig velvære efter middagen.

    Lene elsker at lave nye opskrifter og prøve nye varianter af de klassiske opskrifter. 

    Bagning har også en stor plads i hendes køkken og de forskellige surdeje er hendes specialitet.

    Desserter indgår også i hendes repertoire.

    Lene prøvesmager og afprøver alle opskrifter inden de kommer på hjemmesiden. 

    Nyhedsbrev - Kontakt Lene

    Profilbillede Fie

    Julie Fie - Mad til de unge

    Julie Fie tilbereder sunde, enkle og billige madopskrifter der ofte er fedtfattige. Julie spiser masser af sunde grøntsager og salat ofte helt uden kød eller med meget lidt kød. Julie Fie har også en stor kærlighed for kager og søde sager. 

    Nyhedsbrev - Kontakt os

    Bjørn Nielsen

    Laver research på alle opskrifter der produceres, inden de bliver udgivet. Det er et stort arbejde, at udgive de helt rigtige opskrifter, som passer til vores målgruppe.

    Vores målsætning er: Min Madopskrift har klassiske madopskrifter, som kombineres med de bedste nye moderne opskrifter. 

    Alle opskrifter Afprøvet

    Vi har smagt og afprøvet alle opskrifter, som er udgivet her på Min Madopskrift. Der er garanti for gennemprøvede opskrifter, hvor ingredienserne er tilpasset opskriften og fremgangsmåden er afprøvet med tilfredsstillende resultat inden de bliver udgivet.

    Få vores nyhedsbrev / Kontakt os.

    Nyhedsbrev - Kontakt os


    Følg Min Madopskrift

    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • RSS
    • Twitter

    Copyright © 2022 · minmadopskrift.dk · Log ind