Hytteost dip er perfekt, hvis man ønsker en mere fedtfattig dip. Hytteost dip er fattig på kalorier men rig på proteiner, som det fremgår i vores ernæringstabel.
Du kan lave hytteost dip med eller uden friske krydderurter, men krydderurterne, er med til, at give dip god smag.
Frisk basilikum, mynte, purløg, persille, oregano, estragon er perfekte, at tilsætte hytteost dippen.
Prøv også Blå ost dip
Gå til
Cremet dip
Hytteost er lidt grynet i konsistensen, så for at få en cremet dip, kan man blende hytteosten sammen med krydderurter.
Blend dippen ganske kort, så der stadig er struktur tilbage fra de friske krydderurter. Hvis man blender i lang tid, får man dog en ensartet og helt cremet konsistens som mange kan lide.
Friske krydderurter
Vi anbefaler, at man tilsætter lidt friske krydderurter til sin dip. Alternativt, kan man lave flere skåle med forskellige krydderurter og der finde sin favorit dip.
Her er en liste med de krydderurter, som kan plukkes friske og bruges i hytteost dip;
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 3 minutter. Arbejdstid ca. 2 min. Samlet tid ca. 5 min. Opskrifter til 4 personer.
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 200 g hytteost
- 1 tsk. citronsaft
- 1 håndfuld krydderurter
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. honning
- 1 knivspids salt
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Skyl krydderurter og dup dem tørre. Pil og hak hvidløg fint.
- Blend hytteost og krydderurter sammen indtil du har en cremet dip.
- Kom hytteost dip i en skål og smag den til med citronsaft, honning og lidt salt.
- Sæt dip i køleskabet i en times tid og servér straks.
📖Variation
Hvis du vil variere eller ændre lidt på opskriften, har vi 3 måder du kan gøre det på herunder.
- Spicy – tilføj lidt knust chili og drys det på toppen.
- Deluxe – Rør en lækker cremet mayonnaise og erstat tilsvarende hytteost.
- Børnevenlig – Sæt en skål med frugt udskåret i små terninger, peanuts og chips ved dip, som børnene kan dyppe i dip.
Udstyr
I denne opskrift har vi brugt en blender, så dippen bliver helt ensartet og cremet. Ønsker man en grovere dip, hakkes krydderurter og hvidløgsfed fint og røres sammen med hytteost og resten af ingredienser, indtil man har den konsistens man ønsker.
Holdbarhed
Denne dip kan holde sig frisk et par dage i køleskabet. Karry dip er ikke fryseegnet, så den opbevares bedst i køleskabet.
Opskrift med noter
Hytteost dip
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Blender
Ingredienser
- 200 g hytteost
- 1 tsk. citronsaft
- 1 håndfuld krydderurter
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. honning
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
- Skyl krydderurter og dup dem tørre. Pil og hak hvidløg fint.
- Blend hytteost og krydderurter sammen indtil du har en cremet dip.
- Kom hytteost dip i en skål og smag den til med citronsaft, honning og lidt salt.
- Sæt dip i køleskabet i en times tid og servér straks.
Noter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
- Hytteost dippen er perfekt som fedtfattig burger dressing
- Brug hytteost dippen til dyppelse til de nye kogte kartofler.
- Hytteost dippen er et rigtig godt fedtfattig alternativ til sauce, remoulade og mayonnaise, da smagen fremkommer af de krydderurter man tilsætter.
- Tilsætter man f.eks. estragon til hytteost dippen, er dippen en perfekt supplement eller alternativ til bearnaisesauce.
Kommentarer
Ingen kommentarer