Fiskefrikadeller er dyre at købe, men du kan spare en del ved at lave dem selv. Derudover smager de hjemmelavede også bedst. Opskriften her er let at lave og bør kunne laves på ca. 30 minutter. Du kan evt. riste lidt græskarkerner som du kan drysse over spidskålen inden servering. En dejlig ret til hverdag, som både er sund, velsmagende og velegnet, at servere for børn.
Opskrift med noter
Fiskefrikadeller med spidskål
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
- 400 gram kød af torsk (laks eller færdig fars)
- 1 stk. spidskål
- 1 stk. porre
- 1 bundt dild
- 1 stk. æg
- 1 stk. løg
- 4 spsk. Olivenolie
- 2 spsk. Smør
- 1 tsk. Salt og knivspids peber
- 1 spsk. Timian
- ¼ liter piskefløde
Tilbehør
Sådan gør du
- Skyl porre, fjern det øverste af toppen og skær den i fine strimler.
- Skrab kødet fri for skind og ben og kom det i en skål.
- Krydr med timian, salt og peber og rør rundt.
- Skyl dild og hak halvdelen og kom den i skålen.
- Kom æg i skål og rør det hele sammen til du har en færdig fars.
- Sættes i køleskabet en times tid.
- Form farsen til frikadeller med en spiseske og steg dem gyldne og sprøde i olie og smør.
- Imens hakkes løg fint og spidskål lidt groft.
- Svits det i smør og olie på en pande et par minutter og hæld så fløden ved.
- Drys dild over og rør rundt.
- Serveres straks
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
Prøv også fiskefrikadeller hjemmelavede
Tips
- Du kan udelade timian i farsen
- Du kan smage saucen til med lidt revet muskatnød
Kommentarer
Ingen kommentarer