Det er nemt at fange hornfisk og det er også nemt, at lave hornfiskefileter helt uden ben. Mange spiser ikke denne fedtfattige fisk, pga. af de mange lange grønne ben. Her får du en lille let guide til, at filetere hornfisk ud, så de er helt uden de grønne ben. Vi kalder guiden, hornfisk uden ben og du finder guiden længere nede. Vi laver små fileter som vi ruller i æggemasse, så vi får en masse små ”pommes frites”. De små hornfiskefileter smager perfekt sammen med risotto. Se basis opskriften på risotto med hvidvin og server den til.
Derudover får du her en lille guide og et trick til, at fange dette “næbdyr”. Her er opskrift på lækker cremet risotto som vi serverer til.
Prøv også fyldte rødspætter.
Gå til
Guide hornfisk uden ben
- Begynd med, at skære hornfisk i fire stykker. (Se billeder)
- Læg hornfisk stykke på siden og med buen ind mod dig selv. Tag filetkniv (Men du skal ikke skære ned, du skal skære op). Find rygsøjlen på fisken. Læg filetkniv ind i bunden af rygsøjlen på hornfisk og find rygben og skær væk fra dig selv langs rygben.
- Vend fisk 180 grader rundt og ind mod dig selv, så ryggen du har skåret op vender ind mod dig. Nu er ryggen åben og der ligger to fileter på hver side.
- Så lægger du filetkniv ind der hvor du har skåret og helt ned i bunden og nu kan du skære rundt, og få filet “pommes frites”.
- Gentag i den anden side så du får to fileter, af hvert stykke.
Sådan fanger du hornfisk med blink
Du kan bedst fange hornfisk på specielle hornfiskeblink, som er blanke og aflange. De kan købes i en del forskellige butikker. Der indsættes derudover et lille afstandsstykke mellem blink og krog. Vi brugte waders men du kan også bare fiske fra stranden.
Fisk i solskinsvejr
Du skal vælge en dag med solskin og stille vejr. Når du står på stranden med din kyststang og et hornfiskeblink påsat line, er det vigtigt, at du kaster langt ud. Derefter spoler du hurtigt ind og her er tricket ! Du skal spole ind i ryk. Dvs. du spoler ind 5 omgange på dit fiskehjul og stopper. Dette gentager du indtil, du har halet hele blinket ind. På denne måde kroger du bedst hornfisk har jeg erfaret.
Rens fisk straks efter de er fanget
Rens hornfisk straks og er der rogn med, tages denne med hjem. Rognen kan både steges og koges. Du får hornfiskefileter helt uden ben hvis du følger fremgangsmåden i opskriften. Vi laver dem til de lækreste sprøde “pommes frites”.
Opskrift med noter
Hornfisk uden ben serveret med risotto
Bedøm gerne opskriften
Udstyr
- Filetkniv eller lille urtekniv.
Ingredienser
- 5 stk. Hornfisk
- 1 pose Rasp (med mel, salt og peber)
Sådan gør du
- Hvis du ikke vil læse hvordan du fileterer hornfisk, har jeg fundet denne video på youtube, som viser nøjagtigt hvordan jeg gør.
- Begynd med, at skære hornfisk i fire stykker.
- Læg hornfisk stykke på siden og med buen ind mod dig selv. Tag filetkniv (Men du skal ikke skære ned, du skal skære op). Find rygsøjlen på fisken. Læg filetkniv ind i bunden af rygsøjlen på hornfisk og find rygben og skær væk fra dig selv langs rygben.
- Vend fisk 180 grader rundt og ind mod dig selv, så ryggen du har skåret op vender ind mod dig. Nu er ryggen åben og der ligger to fileter på hver side.
- Så lægger du filetkniv ind der hvor du har skåret og helt ned i bunden og nu kan du skære rundt, og få filet “pommes frites”.
- Gentag i den anden side så du får to fileter, af hvert stykke.
- Skyl fileter og dup dem tørre.
- Lav en frysepose med rasp, lidt mel og salt og peber.
- Kom hornfiskefileter ned i posen og ryst og gnid dem godt sammen.
- Tag en stegepande og kom olivenolie og smør på panden og steg hornfiskfileter gyldne og sprøde. Husk hornfisk er fedtfattige og bliver tørre hvis de bliver stegt for længe. Ca. 3 minutter på hver side er rigeligt.
- Anret de sprøde hornfiskefileter ovenpå risotto
- Server straks.
Noter
- Du kan beholde skindet på fileter
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Tilberedningstid er ca. 10 min. Samlet tid er ca. 30 min. Opskrift til 2 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 5 stk. Hornfisk
- 1 pose Rasp med mel, salt og peber
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Hvis du ikke vil læse hvordan du fileterer hornfisk, har jeg fundet denne video på youtube, som viser nøjagtigt hvordan jeg gør.
- Begynd med, at skære hornfisk i fire stykker.
- Læg hornfisk stykke på siden og med buen ind mod dig selv. Tag filetkniv (Men du skal ikke skære ned, du skal skære op). Find rygsøjlen på fisken. Læg filetkniv ind i bunden af rygsøjlen på hornfisk og find rygben og skær væk fra dig selv langs rygben.
- Vend fisk 180 grader rundt og ind mod dig selv, så ryggen du har skåret op vender ind mod dig. Nu er ryggen åben og der ligger to fileter på hver side.
- Så lægger du filetkniv ind der hvor du har skåret og helt ned i bunden og nu kan du skære rundt, og få filet “pommes frites”.
- Gentag i den anden side så du får to fileter, af hvert stykke.
- Skyl fileter og dup dem tørre.
- Lav en frysepose med rasp, lidt mel og salt og peber.
- Kom hornfiskefileter ned i posen og ryst og gnid dem godt sammen.
- Tag en stegepande og kom olivenolie og smør på panden og steg hornfiskfileter gyldne og sprøde. Husk hornfisk er fedtfattige og bliver tørre hvis de bliver stegt for længe. Ca. 3 minutter på hver side er rigeligt.
- Anret de sprøde hornfiskefileter ovenpå risotto
- Server straks.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan beholde skindet på fileter
❓ FAQ
I en spand med frisk havvand, efter de er blevet renset.
Kommentarer
Ingen kommentarer