Her får du en opskrift med laks i butterdej, som vi tror du vil vende tilbage til igen og igen. Indbagt laks med spinat, er super nem og lækker aftensmad. Her får du et godt sundt måltid, hvor man både får lidt fisk og lidt grønt. Lidt tips til opskriften. Hvis spinatblandingen bliver for tynd, kan man jævne den med lidt fløde. Vi har lavet butterdejen selv, men du kan sagtens bruge en købe butterdej. Fordelen ved, at lave butterdejen selv er, at du kan tilsætte lidt krydderier til dejen, som f.eks. lidt dild.
Gå til
Tilbehør til indbagt laks
Som tilbehør kan man tilbyde lidt kogt pasta og derudover servere en frisk salat til. Vi har kogt lidt frisk fettuccine og lavet en salat med b.la. revet gulerødder og tranebær til, som det kan ses på billedet. Den friske salat giver et godt let samspil til den lidt fyldige ret.
Opskrift med noter
Indbagt laks med spinat og flødeost.
Bedøm gerne opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
- Hak hvidløg og chili fint.
- Skyl citron, og riv lidt af skallen af.
- Kom olivenolie på en varm stege pande og svits hvidløg og chili i et minut eller indtil det begynder at dufte. Kom den optøede spinat på panden og rør rundt.
- Tilsæt lidt citronskal og citronsaft og rør rundt. Smag spinat til med lidt salt og peber.
- Hak dild fint og rør det godt ud i flødeosten.
- Du har nu to muligheder. Du kan dele butterdejen i to lige store dele, og så lave nogle ridser i den øverste (låget), som lægges over til sidst og lukkes tæt med en gaffel.
- Eller du kan gøre som anvist her.
- Læg butterdejen på køkkenbordet og anret laks ovenpå. Sådan, at der er plads til, at folde resten af butterdejen over. Smør laks ind i honning. Krydr med lidt peber.
- Fordel flødeosten ovenpå.
- Fordel derefter spinaten ovenpå. Fold nu resten af butterdejen over og luk det hele sammen med en gaffel. Skær nogle ridser skiftevis på langs i butterdejen, så dampen kan slippe ud, men også fordi det ser flot ud.
- Pisk ægget sammen og pensl butterdejen og sæt den ind midt i en 200 grader varm ovn og giv den ca. 30 minutter eller indtil den er gylden.
Ernærnærings fakta
Ernæringstabel er beregnet per servering. Procent af anbefalet daglig behov.
⏲️Klargøring / Tilberedning / Samlet tid / Antal
Klargør ca. 10 min. Tilberedningstid er ca. 30 min. Samlet tid er ca. 45 min. Opskrift til 4 personer
🥘 Ingredienser – Indkøbsseddel
Herunder er alle ingredienser der bruges i opskriften. Vi foreslår også andre alternativer til ingredienser. Hvis du ønsker at bruge andre ingredienser, skal du huske at ændre eller tilføje dem. Du kan bruge ingredienslisten herunder som indkøbsseddel.
- 600 g laksefilet (uden skind, fersk eller frossen)
- 250 g spinat (frossen)
- 1 spsk. honning
- 1 spsk. dild
- 4 fed hvidløg
- ½ stk. chili (, rød)
- 200 g flødeost (naturel )
- 1 stk. citron (revet skal og lidt saft)
- 2 tsk. Salt og lidt friskkværnet peber
- 1 pakke butterdej
- 1 stk. æg (sammenpisket)
- 2 spsk. olivenolie
🔪 Fremgangsmåden i enkle trin
Her ses hele den samlede fremgangsmåde i nummerere trin. Her finder du også alternativer til fremgangsmåder. Hele opskriften inkl. ingredienser, kan ses samlet i afsnit “opskrift med noter”.
- Hak hvidløg og chili fint.
- Skyl citron, og riv lidt af skallen af.
- Kom olivenolie på en varm stege pande og svits hvidløg og chili i et minut eller indtil det begynder at dufte. Kom den optøede spinat på panden og rør rundt.
- Tilsæt lidt citronskal og citronsaft og rør rundt. Smag spinat til med lidt salt og peber.
- Hak dild fint og rør det godt ud i flødeosten.
- Du har nu to muligheder. Du kan dele butterdejen i to lige store dele, og så lave nogle ridser i den øverste (låget), som lægges over til sidst og lukkes tæt med en gaffel.
- Eller du kan gøre som anvist her.
- Læg butterdejen på køkkenbordet og anret laks ovenpå. Sådan, at der er plads til, at folde resten af butterdejen over. Smør laks ind i honning. Krydr med lidt peber.
- Fordel flødeosten ovenpå.
- Fordel derefter spinaten ovenpå. Fold nu resten af butterdejen over og luk det hele sammen med en gaffel. Skær nogle ridser skiftevis på langs i butterdejen, så dampen kan slippe ud, men også fordi det ser flot ud.
- Pisk ægget sammen og pensl butterdejen og sæt den ind midt i en 200 grader varm ovn og giv den ca. 30 minutter eller indtil den er gylden.
💭❓ Tips og FAQ til opskriften
💭 Tips
- Du kan bruge frisk spinat i stedet for frossen
- Du kan bruge ørred i stedet for laks
❓ FAQ
Ja, du kan bruge fillodej
Kommentarer
Ingen kommentarer